<

Чим жив Володимир у 2023 році: топ-40 резонансних подій

21:25 | 28.12.2023 / Володимир / /
Перегляди
891
/ Коментарі відсутні

Традиційно, наприкінці року, БУГ підбиває підсумки, чим жила громада у 2023. Хочемо зазначити, що рік, як і в усій Україні видався непростим, громада оплакувала загиблих Героїв, змінили командира 14 бригади, начальників ТЦК та поліції, триває боротьба із церквою УПЦ мп, що підпорядковується ворогу, траплялися ДТП із летальними наслідками, поблизу Володимира збили російський безпілотник, трапилися резонансні випадки у міській раді, проте, попри війну, деякі колишні та теперішні посадовці, замість того, щоб гуртуватися та працювати на перемогу, продовжують свої політичні ігрища.

Отож пригадаймо, які резонансні події у Володимирі та прилеглих громадах 2023 року викликали найбільше зацікавленості у читачів “БУГу”.

«Молились, щоб Господь умудрив владу»: очільник УПЦ мп Онуфрій прибув до Зимненського монастиря

На початку року настоятель УПЦ мп митрополит Онуфрій відвідав Успенський Собор Святогірського Зимненського ставропігійного жіночого монастиря, який має російське громадянство. Офіційною версією візиту було звершення літургії.

У молитві митрополит Онуфрій попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь “умудрив” владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених та дарування миру нашій державі Україні”. Водночас, не назвав, хто ворог, хто напав на Україну, хто вбиває наших громадян та нищить цілі населенні пункти та й за перемогу України над росією не згадував. Чому, стає зрозумілим із наступної новини…

Митрополит Володимир-Волинської єпархії УПЦ мп «засвітився» в календарі РПЦ на чолі з Кирилом та Онуфрієм

У Москві випустили «Патріарший календар» на 2024 рік – офіційне видання російської православної церкви. На обкладинці зображений російський патріарх – Кирил Гундяєв. До нього також увійшли очільник всієї УПЦ мп митрополит Онуфрій, керуючий Володимир-Волинською єпархією УПЦ мп митрополит Володимир, осередок якого знаходиться на території Успенського собору міста Володимира, а також інші священники УПЦ мп з Волині та України. Тож, якби представники УПЦ мп не намагалися доводити нам свою незалежність від росії, факти говорять інше.

Пресслужба єпархії з благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла прокоментувала резонансну новину. Там зазначили, що ні «митрополит Киевский і всея Украины Онуфрий», ні «митрополит Владимир-Волынский и Ковельский Владимир», ні «митрополит Волынский и Луцкий Нафанаил», ні «епископ Камень-Каширский Афанасий», ні інші їхні співслужителі офіційно не спростували і, певно, не спростують приналежність до церкви країни-терористки. Адже вони ніколи не оголошували про вихід із мп.

«Ви розвалили колгосп, хочете забрати й церкву»: в Микуличах Зимнівської громади відбулись релігійні збори

4-го березня у селі Микуличі Зимнівської громади зібрались мешканці, щоб вирішити долю місцевого храму Собору Пресвятої Богородиці. На зборах були присутні жителі села, священники ПЦУ, староста Оксана Морозюк та представники поліції. Місцевий піп не з’явився, його представляла попадя Людмила Тарасюк. Більшість мешканців були настроєні агресивно до ініціаторів зборів та до священників з ПЦУ. Їх перебивали, не давали сказати слова, захищаючи свого парафіяльного попа Олександра Тарасюка. Приїжджих священників виганяли з клубу. Людей втихомирювала поліція.

Тож після численних суперечок, більшість була проти зміни підлеглості на ПЦУ, та вирішила лишатись у підпорядкуванні УПЦ мп.

Храми та монастирі УПЦ МП у Володимирському районі: Бокоч закликає правоохоронців провести перевірку

Депутат Волиньради Андрій Бокоч звернувся до голови Волинської обласної військової адміністрації Юрія Погуляйка та начальнику ГУ  Національної поліції у Волинській області Юрія Крошка з проханням провести перевірку усіх наявних на території Володимирського району храмів та монастирів УПЦ мп. 

У Володимирі припинили право оренди релігійним громадам Успенського собору та Миколаївської церкви УПЦ мп

Міська рада Володимира вирішила розірвати договори оренди із Володимир-Волинською єпархією УПЦ МП, Успенським собором та Миколаївською церквою. Відповідне рішення “Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату на території Володимир-Волинської міської територіальної громади” прийняли депутати на позачерговій сесії міської ради 21-го квітня. Його підтримали одноголосно 23 обранці громади.

Напередодні біля Успенського собору пройшла акція протесту проти московського патріархату. ініціатором протесту був місцевий журналіст з Міста вечірнього Олексій Біянов. Він вийшов на акцію з плакатом “Скільки ще має загинути українців, щоб ви перестали ходити в московський патріархат?”. Підтримати його прийшли колеги та інші небайдужі мешканці міста, які також не хочуть, щоб у Володимирі існували церкви, що підпорядковуються РПЦ. Журналісти БУГу запитали, чи готові парафіяни Успенського собору у Володимирі перейти до ПЦУ?

Ностальгія за радянщиною: в Зимненському монастирі виконали пісню на популярну музику російського композитора

Тим часом у Зимненському монастирі продовжують ностальгувати за радянщиною. На сторінці Святогірського Успенського Зимненського жіночого монастиря з’явилося відео, як регентки співають пісню з українськими словами, покладеними на музику відомого радянсько-російського композитора Євгенія Крилатова.

Про цей факт свідчить не тільки підпис до відео, але й сама мелодія і пісня, які нагадують радянський “хіт” “Прекрасное далеко”. Це трапилося під час 5-річчя відкриття та третього випускного регентського відділу Володимир-Волинського Духовного училища, що при Зимненському жіночому монастирі.

Погуляйко і Лобач саботують ініційовану 46 нардепами перевірку Успенського собору, Зимненського і Низкиницького монастирів та прикривають московську церкву – факти

Голова Волинської обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко та голова Володимирської районної військової адміністрації Юрій Лобач саботують ініційовані 46 народними депутатами перевірки Успенського собору, Зимненського та Низкиницького монастирів, які перебувають в користуванні московського патріархату. 

Все, що зробив голова Волинської ОДА (ОВА) – передав завдання нижче – голові РВА Юрію Лобачу, який дуже поспішив його виконати – блискавично створив  комісію, яка в один день виїхала на три місця та створила робочий вигляд і, звісно ж, ніяких порушень не виявила.

«Щодня молюся за Медведчука», – настоятелька Зимненського монастиря УПЦ МП. На сайті монастиря виставили ціни на молитви

З огляду на останні події, що відбуваються в Україні та й на Волині, заборону на діяльність УПЦ мп та припинення договорів оренди з їхніми релігійними організаціями, журналісти поспілкувалися з настоятелькою Зимненського монастиря ігуменею Стефаною. Вона розповіла, що не зважає на рішення органів влади та продовжує молитися за зрадника України Медведчука, який з родиною був частим гостем Зимненського монастиря.

На сайті Святогірського Успенського Зимненського монастиря московського патріархату виставили ціни на молитви. Вони коливалися від 50 до 100 грн за ім’я.

Депутати Зимнівської громади відмовились заборонити діяльність УПЦ мп: звернулися до Зеленського та Погуляйка

16-го травня Зимнівська сільська рада не підтримала рішення про національну безпеку у сфері свободи совісті та заборону діяльності Зимненського монастиря УПЦ мп. Не вистачило лише одного голосу для позитивного прийняття рішення, дві працівниці сільради Лбов Вишняк та Світлана Юрчук утримались від голосування, дев’ятеро депутатів – взагалі не з’явилися.

Згодом, 14-го червня у Зимнівській сільській раді проходила 32 чергова сесія сільської ради на якій знову розглядали питання діяльності УПЦ московського патріархату в громаді та Зимненського монастиря, зокрема. Проте у ньому прийняли вже значно мякше рішення, не йшлося про заборону діяльності УПЦ мп на території громади, а лише про звернення до президента, ВРУ та голови Волинської ОВА. На сесію прийшли активістки з плакатами “мп вбиває Україну” та настоятелька монастиря ігуменя Стефана.

Вночі біля Володимира збили ворожий безпілотник

Попри віддаленність Волині від територій основних бойових дій, ворог дістає і до нашої області. Уночі на 21-ше листопада, під час повітряної тривоги, неподалік Володимира збили ворожий безпілотний літальний апарат. Попередньо, ніхто не постраждав.

Наостанок встиг попередити побратимів про небезпеку: розповіли історію військовослужбовця з Володимира Андрія Мельницького

На жаль, цього року громада Володимира оплакувала багатьох загиблих героїв. Серед них громадськість найбільше сколихнула історія старшого солдата Андрія Мельницького з Володимира, який загинув у Бахмуті 25-го грудня  2022 року. Йому було 27. Зі слів побратимів, завдяки йому вдалося зберегти життя воїнів, які того дня були разом із ним на позиціях. У Героя залишились дружина, яка у свої двадцять чотири стала наймолодшою вдовою у місті,  та трирічна донечка.

Також читачів БУГу вразила історія 23-річного старшого солдата механіка-водія 14 ОМБР імені князя Романа Великого Валерія Мартинюка із села Ласків. Він був наймолодшим у сім’ї, та попри те, його жартома називали Валерій Валерійович. Завжди усміхнений, веселий, компанійський, такий собі зірвиголова. Таким залишиться у пам’яті рідних та близьких Валерій Мартинюк, якому завжди буде 23.

Навідник старший солдат ЗСУ Сергій Гавура з Володимира загинув 27 серпня 2022 року на Донеччині під час виконання бойового завдання. «Ми за нього молилися у церкві, а він у той час лежав смертельно поранений. Як сьогодні пам’ятаю його слова: мамо, я живим у полон не здамся», – ділиться спогадами про сина Любов Андріївна. 

На жаль, загиблих Героїв у громаді Володимира цього року є багатато, як і попереднього, про кожного з них, ми згадували у свої публікаціях. Щиро співчуваємо рідним воїнів, що віддали своє життя за Україну, вічна їм память!

Командир 14 бригади на фронті попрощався з бойовим прапором

Шокуючо новиною для усіх володимирчан стало те, що командира 14 бригади Олександра Охріменка перевели з посади в Одеську область начальником ТЦК і СП. Напередодні БУГ встиг записати із ним інтерв’ю. 19-го червня командир 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого полковник Олександр Охріменко в районі ведення бойових дій попрощався з бойовим прапором військової частини.

Новим командиром 14 ОмБР став підполковник Олексій Трубніков, який уперше публічно з’явився на відео, під час вітань до дев’ятої річниці створення військової частини.

Пекло бомбардувань Маріуполя і понад пів року знущань у полоні витримала медична сестра з Володимира Олена Бійовська

Операційна медсестра клініки щелепно-лицьової хірургії старший сержант Олена Бійовська родом з міста Володимир. Медичну спеціальність здобула в медучилищі Бреста. Отримала розподілення в Гомель, але до місця призначення не поїхала, а повернулась додому на Волинь. У вересні 2021 року жінка перевелась до гарнізонного госпіталю Маріуполя операційною сестрою травматологічного відділення, де вона й перебувала під час повномасштабного вторгнення росії. Їй довелося пережити бомбардування у Маріуполі та знущання у полоні росіян.

«Кажу, що в мене кровотеча, а лікар пише – здоровий», – військовий з 14 бригади про проходження ВЛК

Військовослужбовець з 14-ої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого – на війні з 2015 року. За роки перебування на фронті – конкретно підірвав здоров’я. Не зважаючи на це, на початку повномасштабного вторгнення – після року перерви – знову опинився на передовій. Коли ж у березні цього року приїхав у відпустку до Луцька – його госпіталізували до лікарні. Однак, зі слів військовослужбовця, військова частина розпорядилась, аби він продовжив лікування на службі.

Схожа історія трапилась із Сергієм Мілецьким. У Володимирі розпочався суд над 45-річним військовим, якого обвинувачують у самовільному залишенні військової частини. Чоловік сім років воював на передовій. За його словами, він не зміг надати підтверджувальних документів із госпіталю, бо там просто не було вільного місця через величезну кількість поранених. Саме через те, що з військового госпіталю Сергія відправили додому, склалася така ситуація з лікарняним.

Їхав до дітей, яких не бачив з початку війни: чоловік, якого затримали в Устилузі з «липовими» документами, заплатить 42,5 тис. грн штрафу

Поки одні захищають нашу державу, інші чоловіки призивного віку – намагаються різними шляхами покинути Україну. Так, уродженець Харкова, який замовив і придбав фальшиві документи, необхідні для виїзду за кордон, а потім намагався з ними проїхати через міжнародний пункт пропуску «Устилуг» до Польщі, заплатить 42,5 тисячі гривень штрафу.

Устилузькому митнику, який встановив таксу за проїзд авто з товаром через кордон, повідомили про підозру

Головному державному інспектору одного з відділів митного поста «Устилуг» повідомили про підозру у вчиненні за попередньою змовою групою осіб вимагання та одержання неправомірної вигоди. У спільника, затриманого на місці вчинення злочину, вилучено 8000 гривень неправомірної вигоди і ще кошти в сумі 10 500 гривень, 700 доларів США та 100 Євро.

Поблизу пункту пропуску «Устилуг» затримали жителя Рівного, який налагодив канал нелегального виїзду призовників за кордон

Поблизу пункту пропуску «Устилуг» затримали 39-річного жителя Рівного, який через інтернет підшукував «клієнтів» та пропонував їм за $6000 виїхати за кордон під виглядом водіїв підприємства, яке здійснює міжнародні перевезення. Надалі фіктивні відомості про керманичів вносив до електронної системи «Шлях».

Заступнику начальника поліції у Володимирі, який переправляв ухилянтів за кордон, обрали запобіжний захід

У Володимирі на хабарі затримали заступника начальника поліції Володимирського району, який допомагав чоловікам призовного віку перетнути кордон. Посадовець налагодив схему переправлення ухилянтів. Свої послуги він оцінив у $8000. Йому оголосили про підозру.

Після цього випадку начальника Володимисрького районного відділу поліції Василя Майданюка перевели в область. На його місце призначили Олександра Луцика.

Поліцейські Володимира зупинили місцеву жительку, яка порушила ПДР: жінка обурилася у соцмережі

22-го травня у Володимирі поліцейські зупинили місцеву жительку, оскільки вона не виконала вимоги дорожнього знаку 2.2 «Проїзд без зупинки заборонено» та здійснила проїзд залізничного переїзду з порушенням правил дорожнього руху.

На громадянку оформили відповідні адміністративні матеріали, а саме, постанову про вчинення адміністративного правопорушення за ч.1 ст.122 КУпАП та ст.125 КУпАП. У соцмережі мешканка розмістила допис про те, що місцеві поліцейські нібито переслідували її, зупинили безпідставно і не пояснили причину. У дописі жінка використовувала нецензурну лексику. У поліції задаються питанням, чи вартий штраф у 340 грн такого відношення громадян до правоохоронних органів?

У Володимирі на пішохідному переході біля книгарні вантажівка збила жінку

Не обійшлося цього року і без ДТП у яких постраждали та загинули мешканці Володимира. Так, 25-го жовтня близько 9:00 на вулиці Ковельській біля книгарні вантажний автомобіль «TATA» збив жінку на пішохідному переході. Потерпілу без свідомості госпіталізували, нею виявилась 55-річна місцева мешканка. За словами очевидців, жінка неочікувано “вистрибнула” на пішохідний перехід, прикриваючи собі видимість парасолею. Водій не встиг загальмувати.

Біля школи у Володимирі трапилась смертельна аварія: водій вантажівки «здавав» назад і не помітив жінку

17-го жовтня орієнтовно о 8:45 сталася смертельна ДТП на вулиці Степана Бандери біля ліцею №1 у Володимирі. Літня жінка, приблизно 1940-х років народження, йшла по проїжджій частині. Водій вантажівки здавав заднім ходом, не побачив перехожу низького росту і здійснив наїзд на жінку. На жаль, від отриманих травм вона, жінка померла.

У селі Верба біля Володимира трапилася ДТП: двоє постраждалих – у важкому стані

26-го листопада близько 22 години, у селі Верба 45-річний водій Mazda зіткнувся із вантажівкою DAF. Він та 41-річна пасажирка легковика отримали тілесні ушкодження, їх ушпиталили до відділення реанімації Володимирського ТМО. Автомобілі з місця події вилучили.

Померла жителька Володимира, яка постраждала в ДТП та була в комі

26-го листопада в ДТП, яка сталася на трасі поблизу села Верба Оваднівської громади, постраждала мешканка Володимира Ольга Гуміна. Рідні зверталися до небайдужих про фінансову допомогу, дівчина перебувала в комі на ШВЛ, її хотіли перевести у Луцьк чи Львів. Але 2-го грудня її троюрідна сестра повідомила страшну звістку – Ольга померла. Жінка працювала у Володимирводоканалі фахівцем із публічних закупівель.

На Лузі у Володимирі знайшли потопельника: був мешканцем Оваднівської громади

3-го грудня о 18:13 до служби порятунку надійшло повідомлення про те, що у річці Луга у парку Слов‘янський Володимира пливе тіло людини. Його дістали рятувальники за допомогою надувного човна. Особу загиблого встановили – ним виявився 26-річний житель села Охнівка Володимирського району.

Також цього року змінили начальника начальника Володимир-Волинського районного ТЦК та СП

Новим начальником Володимир-Волинського об’єднаного районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки став Валентин Корнієнко. Він раніше обіймав посаду заступника начальника Володимир-Волинського РТЦК та СП полковника Руслана Яція. Самого Яція перевели на Рівненщину.

Колишнє приміщення Управління статистики у Володимирі, яке придбали за 350 тис. грн знову продають: вартість впала з 2 млн до 100 тисяч

Приміщення, де раніше знаходилося Головне управління статистики на вулиці Олени Хохол, 22 у Володимирі, яке купили за 350 тисяч гривень, потім хотіли продати за 2 мільйони, у лютому ціну дуже знизили, аж до 100 тисяч гривень.

Син-підліток керував транспортним засобом та справляв природні потреби на неповнолітнього: судили працівницю Оваднівської сільради

Громадськість обурила поведінка неповнолітнього сина працівниці Оваднівської сільради. ЇЇ судили за ухилення від батьківських обов’язків, а саме за правопорушення, які вчинив її 14-літній син.

29-го серпня цього року близько 15:30 неповнолітній хлопець керував транспортним засобом. Крім цього, 25-го серпня близько 23:50 хв 14-літній підліток вчинив хуліганські дії, а саме: справляв природні потреби на неповнолітнього. Жінку оштрафували на 850 грн.

Пиячать, шумлять, перетворили під’їзд на туалет: мешканці багатоповерхівки у Володимирі скаржаться на горе-сусідів

Мешканці багатоповерхівки на вулиці Ковельській, 140 не можуть знайти управу на горе-сусідів. Власниця квартири Ніна щодня зловживає спиртними напоями. Нещодавно з в’язниці повернувся її молодший син Андрій. У квартирі вдень і вночі збираються любителі оковитої та створюють жахливі умови проживання для сусідів: галасують, розводять антисанітарію, справляють природні потреби у під’їзді, гримають серед ночі у двері. Мешканці уже багаторазово зверталися в усі можливо органи, але за понад два роки проблему ніхто не може вирішити. Мало того, на зиму, погрітися туди прийшли ще декілька безхатьків.

Дитина налякала злодіїв: у Володимирі обікрали квартиру

Ввечері 28-го листопада у Володимирі злодії відімкнули двері та пробралися до квартири у багатоповерхівці на вулиці Ковельській. Як стало відомо БУГу, коли дитина повернулася з тренувань додому, то не змогла відкрити двері власним ключем. На допомогу прийшли сусіди, але їм також не вдалося цього зробити. Як виявилося, у той час в квартирі уже перебували двоє злодіїв, які змогли проникнути в житло.

Відвідала захід України, мешканців якого називала «заводом дебілів»: у Володимирі сфотографувалися з проросійською блогеркою

10-го грудня ввечері в одному з володимирських кафе місцеві блогерки-підприємиці фотографувалися зі скандальною Анною Алхім. Блогерка відома своїми проросійськими заявами та звинувачується у наведенні ворожої ракети на лікарню у Дніпрі.

Нардеп Гузь ініціював процес демонтажу обеліска Слави у центрі Володимира

Останній рік процеси деколонізації у громаді Володимира призупинилися. Питання демонтажу обеліску Слави на площі, який обіцяли провести ще минулого року, “зависло у повітрі”. Тож народний депутат Ігор Гузь ініціював процес демонтажу радянського “шпиля” у центрі міста. Він звернувся з листом до міського голови, депутатів міської ради з ініціативою про демонтаж обеліска.

До слова, 9-го травні цього року біля “шпиля” знову збиралися люди на мітинг, які сумують за радянським минулим, принесли туди квіти та вінки.

У вільному мікрофоні ми запитували володимирчан, чи підтримують вони демонтаж радянського “пам’ятника-шпиля” на площі міста.

Регіонали готують реванш у Володимирі або Хто стоїть за «Пальоним Володимиром»

Мешканці Володимира не могли не помітити навали, легко кажучи, критичної інформації проти міського голови Ігоря Пальонки та його команди у декількох місцевих пабліках. Ці інформаційні вкиди тривають вже кілька місяців і чим далі – тим їх більше. Хтось системно з дня у день працює над тим, щоб понизити рейтинг Пальонки. БУГ спостерігав за цими пабліками, щоб впевнитися в своїх здогадках та, врешті, розказав, хто за цим стоїть, та які цілі переслідує. 

Ексдепутату Морозу, який балотувався від ОПЗЖ у Володимирі, дали прочухана молодики

Місцевому володимирському екс-депутату регіоналу та бізнесмену-забіяці Руслану Морозу дали здачі. Виданню у руки потрапило відео, на якому забіяка Мороз підходить до групи молодиків і замахується на одного з них кулаком. Хлопці не розгубилися і почали захищатися.

Згодом стало відомо, що Руслана Мороза судитимуть за побиття неповнолітнього.

Незаконна оренда або Як у приватних руках Юнака занепадає Лісне озеро, котре він не поспішає повертати державі

Поки одні воють, інші волонтерять, в той час деякі депутати думають про власне збагачення та “прокручують свої схеми”.

Лісне озеро поблизу Володимира, яке було рекреаційною зоною №1 для містян, занепадає. Володимирчанам тепер немає, де відпочити та скупатися влітку. Зайти у воду Лісного – це перевірити свою вдачу та здоров’я. Ніяких робіт з очищення лісного озерця не проводиться – водойма перебуває у приватних руках. Її орендує ось уже довгі роки пан Юнак для рибогосподарських потреб. Отримав він територію, яка, до речі, є заказником, не у зовсім законний спосіб.

Микола Юнак так догосподарювався, що його підприємство «Західний Буг» боргує мільйони гривень кредиторам. Справа слухається у Господарському суді Волинської області. На Юнака та Західний Буг подало позов Товариство з обмеженою відповідальністю «Торговий Дім «Агроальянс» про стягнення більш як 6 мільйонів гривень (6 096 233,17 грн). 

Звідки гроші у Наталії Василець?

Звідки гроші у депутатки та ексголови РДА Наталії Василець, яка купила у Нововолинську приміщення за 6,5 мільйона. Депутатка з Володимира, ексголова Володимирської районної адміністрації Наталія Василець взимку 2023 року на роковини російського вторгнення здійснила «вагому покупку» нерухомості вартістю у 6,5 млн грн. Вона стала власницею двоповерхового приміщення колишнього банку у центрі Нововолинська на вулиці Шептицького. БУГ запитав у неї звідки такі великі гроші в офіційному запиті, на який вона уже пів року не надає відповіді.

Згодом депутатка Володимирської міської ради та підприємця Наталія Василець знову «відзначилася». Без необхідних дозвільних документів вона почала “рити” територію на земельних ділянках по вулиці Привокзальній7 та 9, які перебувають у її власності. Єдиний документ, який Василець отримала, – це рішення сесії Володимирської міської ради від 3-го березня 2023 року про надання дозволу на внесення змін до містобудівної документації. Але самих змін до документації внесено ще не було.

Після маніпуляцій на сесії, володимирській депутатці Чайковській продовжили договір оренди землі під свинарники ще на 5 років

Фермерському господарству «Пан Продукт», яким володіє депутатка з Володимира Мирослава Чайковська, затвердили проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 1,5684 Га на вулиці Устилузька, 21А у селі Федорівка Володимирської громади та продовжили договір оренди цієї ділянки ще на п’ять років.

Оскільки спочату не підтримали дане рішення, депутати від ЄС на чолі з Василець та Чайковською почали саботувати прийняття інших важливих для громади питань. Через те, що голосів не вистачало, сесію довелось перенести на декілька днів.

Рішення прийняли, не зважачи на постійни сморід, на який скаржаться мешканці прилеглих територій. В зв’язку з цим жителі села Федорівки у липні знову зібралися та підписали колективне звернення до Держекоінспекції та поліції, щоб господарство перевірили та зробили бодай щось, аби тут можна було жити. 

Сергій Коба вже не керівник Володимиртепла: мерія шукає нового директора

18-го вересня стало відомо, що Сергій Коба не повернувся із закордонного відрядження та звільнився з посади керівника комунального підприємства «Володимиртепло», яке він очолював більше 6 років. Офіційна причина звільнення, вказана у заяві, у зв’язку з хворобою. Згодом, мер Володимира повідомив, що написав заяву в поліцію через неповернення Коби із закордонного відрядження. Наразі його обов’язки виконує головний інженер підприємства Сергій Приступа, тривають пошуки підходящої кандидатури.

Директора УЖК обвинуватили у корупції через те, що укладав договори зі своє сестрою. На підприємстві новий керівник

У вересні у Володимирі оштрафували за правопорушення, пов’язані з корупцією, директора УЖК Володимирської міської ради Романа Лисюка. У квітні-червні 2023 року він уклав шість договорів із рідною сестрою про надання послуг із виконання малярних робіт на дитячих майданчиках у Володимирі, а згодом – додаткові угоди до договорів про збільшення винагороди за виконані роботи, згідно з якими, вартість послуг зросла майже втричі.

Мер Ігор Пальонка заявляв, що планує звільнити Лисюка. На його місце призначили Романа Ковальчука.

Незабаром на нашому сайті також читайте топ-30 позитивних новин Володимира у 2023 році.

Нагадуємо, що БУГ уже підсумував, чим жив Нововолинськ у 2023 році: ТОП-30 резонансних подій.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 Травня, Субота