<

Чим хорошим запам’ятався 2023 рік для володимирчан

17:47 | 31.12.2023 / Володимир / , /
Перегляди
461
/ Коментарі відсутні

Попри горе війни, у Володимирі відбувся ряд позитивних змін. Чим хорошим запам’ятався цей складний рік, підвели підсумки у статті.

Отож, які приємні новини набрали найбільше переглядів і викликали позитивні емоції у наших читачів.

Митрополит Епіфаній провів пресконференцію у Володимирі

10-го травня у Володимирі предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній провів пресконференцію для журналістів.

Зустріч із журналістами відбулася одразу після святкового богослужіння у монастирі біля Собору Різдва Христового. Питали у митрополита про перехід релігійних громад з УПЦ до ПЦУ, чи можливе об’єднання та, чи відбудеться перехід на календар за новим стилем.

Як працює система безготівкового розрахунку «CityCard» у маршрутках Володимира, що кажуть мешканці

У Володимирі з червня впровадили систему безготівкової оплати проїзду у маршрутних транспортних засобах «CityCard». БУГ намагався розібратися, як здійснювати оплату, як отримати та поповнювати картку, що кажуть водії та мешканці про нововведення.

Для цього ми поспілкувалися із заступницею директора ТзОВ “Сіті Кард Систем” Інною Артемчук. 

«Перемога може бути швидше, ніж всі думають», – інтерв’ю з командиром 14 бригади Олександром Охріменком

Журналісти БУГу розмовляли з ним про справи на фронті, потреби 14 ОМБр, реабілітаційний центр, озброєння, навчання, іноземну техніку та запитували про прогнози щодо перемоги та закінчення війни.

Як відомо, восени 2022 року 14 омбр імені князя Романа Великого в складі Сил оборони брала активну участь у звільненні окупованих територій Харківської області і надалі продовжує виконувати бойові завдання на Харківщині.

Облаштують понад 70 паркомісць: завершують асфальтування дороги до Федорівського кладовища біля Володимира

Завершується поточний ремонт з асфальтування дорожнього покриття перехрестя вулиць Устилузька-Смотрицького до Федорівського кладовища неподалік Володимира, площею близько 3 тисячі м.кв.

Роботи виконує підрядник з Луцького району ПП “Ространс”. Вартість ремонту 3,85 млн грн, кошти на нього виділили з бюджету громади.

У Володимирі релігійна громада прихистила прикутого до ліжка місцевого жителя та дівчину-сироту з Краматорська

Волею долі володимирчанин та дівчина з Краматорська опинилися в одному місці та знайшли прихисток у церкві релігійної громади християн Віри Євангельської п’ятдесятників у Володимирі.

Вадим Дубицький і Тетяна Падюкова – сироти, обоє мають інвалідність. Вона приїхала у Володимир, втікаючи від війни. Його взяли під опіку парафіяни громади після смерті бабусі, котра до останнього подиху доглядала за прикутим до ліжка онуком, пише ВСН.

Володимирська письменниця Віталіна Макарик презентувала першу підліткову книгу «Кеди в небі»

30-го вересня у володимирській Книгарні «Є» відбулась презентація книги для підлітків місцевої письменниці Віталіни Макарик.

На презентацію зібралася повна зала людей. Не зважаючи на те, що книга в основному для підлітків, вікова категорія зацікавлених читачів складала від 11 до 70+ років.

Нові ліфти, сучасна реанімація, реконструкція приймального відділення: показали, як оновлюється ТМО Володимира

Останні три роки оновлення Територіально медичного об’єднання у Володимирі рухається семимильними кроками. За цей час вдалося повністю оновити реанімаційне, інфекційне, хірургічне відділення, зробити ремонт в укриттях, замінити старі ліфти на сучасні. На завершальному етапі реконструкція приймального відділення, що було головною умовою для отримання статусу кластерності лікарні.

Більшість робіт проводиться за кошти міського бюджету, частину, серед яких оновлення укриття, вдалося зробити власними силами.

На стадіоні «Олімп» завершились ремонтні роботи, і він уже цілковито відповідає європейським вимогам

3-го жовтня у Володимирі з візитом побував народний депутат Ігор Гузь. Разом з міським головою Ігорем Пальонкою оглянули ряд об’єктів, де тривають ремонтні роботи. Серед них – оновлений стадіон «Олімп».

Наразі на стадіоні фактично завершились ремонтні роботи, і він уже цілковито відповідає європейським вимогам. Там заасфальтували та замінили покриття на бігових доріжках на поліуретанові, поклали бруківку, встановили нові трибуни для глядачів, є баскетбольний майданчик, секція для метання молота, зроблені доріжки з перешкодами для легкоатлетів, облаштували нові тренажери, встановили цифрове табло, замінили огорожу, обладнали стоянку для авто та провели ряд інших робіт.

Демонтаж старих споруд завершено: у Володимирі триває підготовка до будівництва реабілітаційного центру для військових

Завершилися демонтажні роботи та триває розчищення майданчика для будівництва реабілітаційного центру військових у Володимирі на базі колишньої «червоної» лікарні.

На території колишньої інфекційної лікарні у Володимирі завершився демонтаж чотирьох господарських споруд та лікарняних боксів. Наразі майданчик очищують для подальшого будівництва нових корпусів майбутнього реабілітаційного центру для військових.

Володимирські футболісти переможним матчем завершили Чемпіонат Волині

15-го жовтня на стадіоні «Олімп» у Володимирі відбулась завершальна гра Чемпіонату Волині з футболу сезону 2023 року. Володимирська команда здобула перемогу над ФК «Славія» із Забороля.

Матч завершився з неймовірним рахунком 6:4 на користь господарів. Голи у ворота суперників забивали капітан володимирської команди Олег Сквіра та Іван Колісніченко.

«Прийнято рішення, що Нововолинська і Володимирська лікарні будуть кластерними»

4-го вересня прийнято рішення, що Нововолинська і Володимирська лікарні будуть кластерними.

Про це повідомив народний депутат Ігор Гузь.

“Дякую моїй команді, яка боролася і аргументувала. Дякую міським головам, які боролися за це, депутатському корпусу, громадським активістам, медперсоналу лікарень”.

Дякуємо за Незалежність: маленька володимирчанка привітала воїнів зі святом

24-го серпня цього року Україна святкувала 32-річницю з дня проголошення Незалежності. Проте лише в останні роки, ми по справжньому зрозуміли, якою важкою ціною вона нам дається. Поки ми живемо на відносно мирній території, воїни щодня борються за кожен міліметр українською землі, покладаючи своє здоров’я, а іноді й життя за нашу свободу та волю. Тож БУГ вирішив подякувати бійцям за таку цінну Незалежність України.

А допомагала журналістам у цьому маленька володимирчанка 6-річна Юлія. Дівчинка виготовила з братиком патріотичні сердечка та роздавали їх військовим, при цьому, дякуючи за Незалежність.

У Володимирі відкрили сучасний спортивний комплекс «REALFIT»

20-го грудня відбулось відкриття спортивного комплексу REALFIT у Володимирі за адресою: вулиця Данила Галицького, 12 у колишньому ТЦ «Роксолана». Сучасний тренажерний зал, професійні тренери та зручна локація – складова «рецепту» для ефективного початку дня володимирчан.

Якщо ж ви у пошуку ідеального фітнес-клубу, команда REALFITу допоможе по-особливому полюбити спорт та зробити його невіддільною частиною вашого життя. На локації працюють п’ять тренерів з багаторічним стажем тренувань, котрі допоможуть клієнтам добитись бажаної форми тіла – Анастасія МарчукСоломія СиротюкАнастасія ЮшкоДмитро Сахарук.

Дві військові частини та «Володимир-Волинська птахофабрика» увійшли до топ-10 платників податків на Волині

Повномасштабна війна у 2022 році стала важким випробуванням для всіх галузей в Україні. На бізнес негативно впливали багато факторів. Проте мобілізація і різке зростання штатів військових частин, вилилося у те, що серед ТОП-10 найбільших платників податків на Волині у 2022 році увійшли одразу дві організації силового блоку. У десятку платників податків Волині увійшла і ТОВ «Луцька аграрна компанія», що більш відома під брендом «Володимир-Волинська птахофабрика».

Як змінився список ТОП-100 платників податків на Волині у 2022 році порівняно із попереднім досліджували журналісти Сила правди. Ми ж зробили вибірку із підприємств та держструктур, що працюють на території Володимир-Волинського району.

Попри три повітряні тривоги у громаді Володимира прийняли бюджет на 2024 рік

14-го грудня депутати проголосували за головний фінансовий документ Володимир-Волинської громади – проєкт бюджету на 2024 рік. Він буде значно скороченим, ніж минулого року, оскільки за рішенням Верховної ради, з місцевих бюджетів забрали ПДФО із зарплат військовослужбовців. Тож передбачається, що дохідна частина бюджету громади на 2024 рік складатиме 416 млн грн.

За проєкт бюджету одноголосно проголосували депутати Володимирської міської ради на засідання 31 чергової сесії, під час якої, тричі була оголошена повітряна тривога.

Мама та сестричка у лікарні: поліцейські влаштували свято хлопчику, який через війну з родиною переїхав до Володимира

Володимирські дитячі поліцейські привітали з днем Святого Миколая 7-річного хлопчика, який через війну переїхав із Запоріжжя у Володимир.

Андрійко став справжнім другом для поліцейських і не оминає жоден захід, які вони проводять для діток, повідомляє пресслужба поліції Волині.

Мешканцям аварійного будинку на вулиці Драгоманова у Володимирі планують придбати нове житло

У Володимирі планують підтримати програму, згідно з якою, мешканцям двох квартир аварійного будинку на вулиці Драгоманова, 35 мають виділити кошти на купівлю нового житла.

Дане питання розглядали на комісії з питань ЖКГ, яка відбулась 4-го грудня, – повідомляють на сайті міста.

Нардеп Гузь ініціював процес демонтажу обеліска Слави у центрі Володимира

Народний депутат Ігор Гузь ініціював процес демонтажу обеліску Слави, який знаходиться у центрі Володимира.

“В країні війна. Ми боремося з російською федерацією та забираємо її маркери з нашої землі, тривають процеси деколонізації та декомунізації. Але досі в центрі тисячолітнього міста з древньою князівською історією стоїть знак радянсько-російської епохи.

Хоч ще від здобуття Україною незалежності у Володимирі говорять про знесення пам’ятника, він і досі там. Вважаю, час настав”.

У Володимирі в пам’ять про загиблого сина та його побратимів матір встановила статую Божої Матері

21-го листопада, у християнське свято Введення у храм Пресвятої Богородиці символічним стало освячення статуї Божої Матері на території Юр’ївської церкви у Володимирі, яку встановили коштом матері загиблого Героя Сергія Гавури Любові Андріївни.

На богослужінні з цієї нагоди та освяченні зібрались парафіяни. Настоятель храму отець Євген у своїй промові зазначив, що задум встановити статую Матері Божої виник давно, але на заваді стояли різні обставини. Зробити це вдалося лише зараз, на жаль, передували цьому трагічні події.

Відкрили новий простір: у Володимирі тепер працює молодіжний центр

У Володимирі відбулось відкриття Молодіжного центру. Це простір, в якому молодь міста може брати участь у заходах, збиратися і реалізовувати свої ідеї.

Розвиватись та проводити час з користю – гасло молодіжного центру. Основні напрями роботи центру: неформальна освіта, змістовне дозвілля та розвиток культурного потенціалу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота