<

Як працює система безготівкового розрахунку «CityCard» у маршрутках Володимира, що кажуть мешканці

21:31 | 7.07.2023 / Володимир / , , /
Перегляди
2571
/ коментарів 7

У Володимирі з червня впровадили систему безготівкової оплати проїзду у маршрутних транспортних засобах «CityCard». БУГ намагався розібратися, як здійснювати оплату, як отримати та поповнювати картку, що кажуть водії та мешканці про нововведення.

Для цього ми поспілкувалися із заступницею директора ТзОВ “Сіті Кард Систем” Інною Артемчук. 

Вона розповіла, що у Володимирі впроваджені декілька способів оплати у маршрутних таксі:

  • транспортна картка стандартна;
  • транспортна картка учнівська;
  • транспортна карта пільговика;
  • за допомогою QR-коду, згенерованому у мобільному додатку «CityCard»;
  • банківська картка (знімається комісія банку);
  • банківською карткою у телефоні (також знімається комісія).

Варто зазначити, що існує декілька механізмів оплати, в залежності від маршруту. На міському маршруті діють усі перелічені вище способи. На приміському маршруті діють лише транспортна картка та QR-код у мобільному додатку, банківська картка не діє. Це пов’язано з тим, що є різна тарифікація, яка залежить від того, яку відстань проїде пасажир.

“Щоб система вирахувала, скільки коштів потрібно зняти з картки пасажира, потрібно прикласти транспортну картку при вході, заблокується сума вартості проїзду до кінцевої зупинки. Якщо людина виходить раніше, їй потрібно прикласти картку до валідатора ще раз. Тоді заблокована сума буде розчеплена на дві частини: одна спишеться перевізнику за проїзд, інша – повернеться на баланс пасажира”, – розповіла Інна Артемчук.

За допомогою додатку «CityCard» чи на сайті в особистому кабінеті, можна відстежувати рух маршруток, чи дотримуються вони розкладу, сам розклад руху транспортних засобів. У маршрутках встановлені камери відеоспостереження, система GPS-навігації, бортові комп’ютери для водіїв.

“Наразі проводиться повноцінне навчання водіїв, перевізників, органів виконавчої влади щодо користування системою, щодо звітності. Розповідають, як користуватися бортовим комп’ютером, валідатором”, – додали представниця Сіті Кард Систем.

Придбати транспортну картку та її поповнити можна у спеціальних терміналах, які встановлені у місцевому ЦНАПі та мережах магазинів “Сім/23”. Вартість картки – 80 грн. Вартість проїзду у міському транспорті – 10 грн. Поповнення здійснюється миттєво, за умови безперебійного інтернету. Варто зазначити, що термінал не видає решти, вона зарахується на баланс транспортної картки.

Також поповнити картку можна й онлайн за допомогою мобільного додатку та сайту «CityCard».

Інструкцію, як придбати та поповнити картку, дивіться у відео.

Пільгові категорії громадян отримують картки в Управлінні соціального захисту населення, що надасть їм змогу безкоштовного проїзду у маршрутках. Учнівські картки оформлюють через школи.

Водій володимирської маршрутки розповів, що йому зручно працювати із системою. На моніторі відображається оплата пасажира. Люди реагують нормально, розпитують, цікавляться новим способом оплати. Наразі уже 50 % пасажирів перейшли на безготівкову оплату, бо не всі ще оформили картки.

Найбільше задоволені нововведенням пільгові категорії громадян, оскільки вони можуть скористатися своїм законним правом безплатного проїзду у маршрутних транспортних засобах. Частина людей мають труднощі із цифровізацією, тому кажуть, що їм простіше розраховуватися готівкою.

Додамо, що у Нововолинську запроваджують аналогічну систему безоплатного проїзду у маршрутних транспортних засобах із тією ж фірмою, тож всі вищеописані правила оплати, поповнення карток і проїзду діють там також.

Читайте також:

У маршрутках Володимира встановлять валідатори




коментарів: 7
  1. Проїзд до кінцевої 10 грн, а за пів маршрута значить 5 ?
    50 % вже картою платять ? Хто в це вірить.
    Дурять людей вже в самій статті.

  2. Креативненько так, гламурненько. Коли собаці нема шо робити, той свої яйця лиже. А в нас…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота