<

Володимирська письменниця Віталіна Макарик презентувала першу підліткову книгу «Кеди в небі»

20:51 | 2.10.2023 / Володимир / , , , /
Перегляди
614
/ Коментарі відсутні

30-го вересня у володимирській Книгарні «Є» відбулась презентація книги для підлітків місцевої письменниці Віталіни Макарик.

На презентацію зібралася повна зала людей. Не зважаючи на те, що книга в основному для підлітків, вікова категорія зацікавлених читачів складала від 11 до 70+ років.

Книга володимирської письменниці, яку надрукувало Видавництво Старого Лева, вийшла накладом у 2000 тисячі примірників. У ній розповідається про історію дівчинки-підлітка, чия мама вчиняє самогубство і вона бореться із безліччю випробовувань та викликів.

Як розповіла сама письменниця Віталіна Макарик, вона давно мріяла, щоб її книгу надрукувало саме Видавництво Старого Лева. Підліткова оповідь частково є автобіографічною. У ній можна зустріти сюжети опису міста Володимир, його площі, парку, місцевого кафе. Крім того, персонажі частково списані із реальних людей, які траплялися у житті письменниці.

Люди, які прийшли на презентацію та уже прочитали книгу, ділилися своїми враженнями. Частина з них зізнається, що їх переповнювали емоції, хтось плакав, співпереживаючи героям оповіді, хтось сміявся разом з ними, а інші – знайшли там фрагменти своїх власних життєвих історій.

Після цікавого обговорення та серії запитань, читачі просили у письменниці автограф та можливість сфотографуватися.

Нагадаємо, що саме з підлітковою оповіддю “Кеди в небі” Віталіна Макарик здобула номінацію у престижному літературному конкурсі “Коронація слова”. Про це вона на початку року розповідала в інтерв’ю БУГу. У 2018 році оповідання володимирчанки Віталіни Макарик під провокативною назвою «Ліфчик» розмістили у збірці прози від семи авторів «Перше побачення».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота