<

Нардеп Гузь ініціював процес демонтажу обеліска Слави у центрі Володимира

10:03 | 29.11.2023 / Володимир / , , /
Перегляди
2520
/ коментарів 11

Народний депутат Ігор Гузь ініціював процес демонтажу обеліску Слави, який знаходиться у центрі Володимира.

Про це він повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

“В країні війна. Ми боремося з російською федерацією та забираємо її маркери з нашої землі, тривають процеси деколонізації та декомунізації. Але досі в центрі тисячолітнього міста з древньою князівською історією стоїть знак радянсько-російської епохи.

Хоч ще від здобуття Україною незалежності у Володимирі говорять про знесення пам’ятника, він і досі там. Вважаю, час настав”, – йдеться у повідомленні.

Він звернувся з листом до міського голови, депутатів міської ради з ініціативою про демонтаж обеліска.

“Думаю, що ці роботи можна провести за мінімальний кошт, перенести обеліск в інше місце та залишити на зберігання.

Я глибоко переконаний, що після Перемоги вдасться повністю осучаснити площу Володимира, зробити її європейською – з зонами відпочинку, озелененням. У цій картині не місце радянському монументу та російському маркеру”, – зазначив депутат.

Нагадаємо, 22-го квітня 2022 року у Володимирі на розі вулиць Устилузької та Драгоманова демонтували радянський пам’ятник воїнам-танкістам. Перед цим на площі у Володимирі демонтували стели з радянськими знаками. Цьому передували численні обговорення і суперечки. Історики та видатні діячі нашого краю неодноразово висловлювалися про його знесення. Але політики і громадськість вирішували, що питання не на часі.




коментарів: 11
  1. Скільки можна жувати шмарклі? Знести на*ер та й по всьому! А потім братися за сапожніковський, котрий ніде не зареєстрований і знесення якого, чомусь, дуже боїться нововолинський міський голова. Борисе Сергійовичу! Ми вас обирали в надії на це!

  2. а у Нововолинську біля колишнього “вічного вогню” що на бульварі Шевченка коли демонтажуватимуть пам’ятник радянському солдату та розвернуть його вже нарешті на 180° ? Певно тоді, коли й знову змінять дати початку та закінчення тої проклятої війни 2014 – 20.. рр. ?

  3. А радянські солдати,що не воювали за нашу свободу??? Чи може з Нововолинська немає ветеранів їм не боляче дивитися на це все що ми забуваємо історію?

    • Воювали. Звісно їм боляче. Але видно вважається: та скільки їх там залишилось тих ветеранів… Декомунізація так декумунізація!!!

  4. Площа не цвинтар і не треба піаритись ,а тихенько прибрати цей шпиль ,а після війни поставити його на цвинтарі де поховані солдати 2 світової .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок