<

Їхав до дітей, яких не бачив з початку війни: чоловік, якого затримали в Устилузі з «липовими» документами, заплатить 42,5 тис. грн штрафу

08:04 | 2.11.2023 / Володимир, Новини / , , , /
Перегляди
63862
/ коментарів 6

Уродженець Харкова, який замовив і придбав фальшиві документи, необхідні для виїзду за кордон, а потім намагався з ними проїхати через міжнародний пункт пропуску «Устилуг» до Польщі, заплатить 42,5 тисячі гривень штрафу.

Харків’янин, будучи особою призовного віку й не маючи права перетину державного кордону України у період дії воєнного стану, все-таки вирішив виїхати в іншу країну. У січні чоловік скористався побаченим в телеграмі оголошенням і замовив у невстановленої особи виготовлення підроблених документів, необхідних для перетину кордону. Про це йдеться у вироку Володимир-Волинського міського суду.  

Житель Харкова “замовив” тимчасове посвідчення військовозобов`язаного та довідку військово-лікарської комісії, яка видається територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки Міністерства оборони України. Для виготовлення підробок цих документів він надав свої анкетні дані.

У такий спосіб було виготовлено підроблені офіційні документи: тимчасове посвідчення військовозобов`язаного №1 від 11 квітня 2023 року та довідку військово-лікарської комісії №1083/20 від 3 квітня 2023 року. У цих довідках вказали свідомо неправдиві відомості про непридатність харків’янина для проходження військової служби в ЗСУ.

За “липові” документи зловмисник заплатив 2 тисячі доларів США.

Отримавши підроблені довідки, чоловік 30-го квітня близько 16:15, перебуваючи в пункті пропуску «Устилуг», скористався ними і спробував перетнути кордон. Він надав завідомо підроблені документи працівникам Державної прикордонної служби України. Однак, ті виявили підробку.

Відтак проти ухилянта порушили два кримінальних провадження за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 358 КК України (Пособництво у підробленні офіційного документа з метою його використання, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та за ч. 4 ст. 358 КК України (Використання завідомо підробленого документа).

В судовому засіданні чоловік визнав себе винним. Він зізнався, що через телеграм домовився з незнайомою особою про виготовлення підроблених документів. Отримавши їх в Дніпрі, наприкінці квітня прибув до митного контролю “Устилуг” з метою виїхати за межі України. Там його затримали. Чоловік пояснив свої дії тим, що не бачив дітей з початку війни, тому і змушений був так вчинити.

Суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у виді 42 тисяч 500 гривень штрафу. Також йому доведеться сплатити в дохід держави 3 тисячі 107 гривень за проведення судово-технічної експертизи.  




коментарів: 6
  1. Ніхто не встановлював заборону державного кордону. Однаково, як і ніхто стан війни не запроваджував.

  2. А то що діти тих хто служитт теж з початку війни татів не бачили то нічого правда.?або вже і ніколи не побачить то норм..а той просто штраф заплатить..нехай шурає захіщати шоб діти вже його повернулись до дому а не він до них сйобував

  3. Хворих по виловлювали ,Зробили здоровими і кажуть що там вилікують ,по факту лікують тільки коли людина вже при смерті, і так їх мучають немічних ,одним словом катівня відкрита, прості на м’ясо жирносракі жирують, все так не буде,,,

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота