<

Пиячать, шумлять, перетворили під’їзд на туалет: мешканці багатоповерхівки у Володимирі скаржаться на горе-сусідів

20:15 | 3.11.2023 / Володимир / , , /
Перегляди
34369
/ коментарів 10

Мешканці багатоповерхівки на вулиці Ковельській, 140 не можуть знайти управу на горе-сусідів. Власниця квартири Ніна щодня зловживає спиртними напоями. Нещодавно з в’язниці повернувся її молодший син Андрій. У квартирі вдень і вночі збираються любителі оковитої та створюють жахливі умови проживання для сусідів: галасують, розводять антисанітарію, справляють природні потреби у під’їзді, гримають серед ночі у двері. Мешканці уже багаторазово зверталися в усі можливо органи, але за понад два роки проблему ніхто не може вирішити.

Щоб якось вплинути на ситуацію, до журналістів БУГу звернулася мешканка квартири на 8-му поверсі по вулиці Ковельській, 140 у Володимирі. Жінка і її сім’я, у якій є маленька дитина, страждають від горе-сусідів найбільше, оскільки живе з ними двері в двері.

Мешканці багатоповерхівки змушені жити з горе-сусідами у постійному страху

Ніна постійно зловживає спиртним. Її часто можна зустріти на вулицях міста, коли вона просить кошти у перехожих, після чого йде в магазин і купує чергову пляшку. За собою жінка не доглядає, її одяг брудний та подертий. Коли вона проходить, за нею стелиться шлейф неприємного запаху. Квартира, яку вона отримала, знаходиться у комунальній власності міста, не приватизована.

У серпні, перед війною, із в’язниці повернувся її молодший 30-річний син Андрій, який сидів за крадіжку. Відтоді життя сусідів перетворилося на пекло. У квартирі постійні п’янки, приходять підозрілі особи, “кримінальні авторитети”, лишаються ночувати. Вони кричать, серед ночі можуть стукати у двері, погрожують. У під’їзді та в себе у квартирі розвели антисанітарію, можуть випорожнитися на сходовій клітці. Андрій під час запою, виганяв матір з квартири, та часто спить під дверима або на дворі під під’їздом. Вона каже, що боїться сина та його “дружків”.

“Тут дуже страшно. Особливо з січня якийсь “уголовнік” звільнився, то тут ходив, всім погрожував, стукав у двері, бувало й серед ночі. Викликали дільничного, він з ним говорив, але забрати не можуть. Аж потім я пішла до начальника поліції, просила: “Заберіть!”. Тоді вже приїхала машина і його забрали”, – розповідає сусідка.

У лютому цього року власники квартири вчинили пожежу. В акті ДСНС було вказано, що вона трапилась через підгорання їжі, але сусіди вважають, що хтось заснув із цигаркою. Оскільки потім з помешкання винесли обгорілий диван. 1-го листопада – затопили сусідів знизу.

3-го листопада, з настанням холодів, впустили до себе жити ще двох невідомих чоловіків та жінку. Поліція приїхала, перевірила документи, чоловіки пішли, а жінка лишилася, бо сказала, що Андрій їй дозволив тут пожити.

Сусіди “стукають у всі двері”, але проблему ніхто не вирішує

Мешканці, уже протягом двох років, звертаються в усі можливі органи, щоб якось повпливати на любителів оковитої. Писали й колективне звернення до міського голови, декілька разів ходили на прийом. Там їм обіцяють розглянути можливість переселення горе-сусідів в інше житло. Але для цього потрібно набратися терпіння, зібрати документи і передати їх до суду.

Люди зверталися в УЖК, оскільки будинок знаходиться на балансі управляючої компанії.

“ЖЕК був, ми писали й у санстанцію. З ЖЕКу приїжджали, акти писали, опис робили, що сморід страшний. З тим коронавірусом, кажу, ніхто не відміняв, я мусила мити те все. Свою спальню не провітрюю, бо в мене вікна виходять до їхньої квартири, запах – страшний. І то не лише у мене, а й знизу і зверху, у всіх. Просять набратися терпіння, але воно у нас вичерпується, бо проблема не вирішується, а ми мусимо жити в таких нестерпних умовах”, – ділиться зневірена жінка, яка звернулася до журналістів БУГу.

Також сусіди постійно викликають поліцію. Проте, у правоохоронців недостатньо повноважень. Вони приїдуть, проведуть бесіду, випишуть штраф і поїдуть. А нестерпна ситуація продовжується…

Горе сусідів обіцяють переселити, але треба чекати…

БУГ звернувся за коментарем до міського голови Володимира Ігоря Пальонки. Він повідомив, що про ситуацію знає, мешканці до нього зверталися, тож шукають шляхи розв’язання проблеми. Наразі підшуковують комунальне житло, щоб переселити горе сусідів з Ковельської 140.

“Все треба зробити згідно з чинним законодавством. Ми не можемо виселити людей просто на вулицю, тим більше, що йде похолодання. Готуються документи, будемо подавати в суд”, – зазначив міський голова та порадив журналістам звернутися в управління інфраструктури, оскільки вони займаються цим питанням.

Начальник управління інфраструктури Ігор Возний розповів, що у жінки Ніни є два сини. Один нещодавно вийшов з тюрми, інший – ніби воює. Ордер на квартиру жінці видали раніше, коли вона працювала. Її ніхто не приватизовував, тож житло знаходиться на балансі міста.

Ігор Возний вважає, що цим питання мала б більше займатися поліція і наглядати за людиною, яка нещодавно вийшла з місць позбавлення волі. Вони готують документи, щоб передати в правоохоронні органи, а ті – вже до суду.

Останній раз комісія, до якої входили працівники управління та УЖК, приходила до горе-сусідів минулого року. Про що складені відповідні акти.

“Виселити – не так просто. Потрібно зібрати багато документів, а далі – за рішенням суду. Ми шукаємо інше житло, але вільного для них поки немає”, – зазначив начальник інфраструктури.

Журналісти БУГу звернулися й до поліції. Там відповіли, що про ситуацію знають, постійно реагують і виїжджають на виклики. За останній рік на горе-сусідів була складено понад 40 адмінпротоколів за різними статтями, серед яких, і порушення тиші, і самогоноваріння.

Наразі уже є постанова про взяття Андрія під арешт на 10 днів.

А поки продовжується бюрократична тяганина, мешканки багатоповерхівки продовжують страждати від горе-сусідів і їхніх пожильців. Терпіти сморід від них, постійний шум, образи, боятися за власну безпеку та своїх дітей. Тож закликаємо відповідні органи допомогти людям та якнайшвидше вирішити дану проблему!




коментарів: 10
  1. Навіщо скаржитися? Сенс? З нашими то службами та законами???
    Скиньтеся на бензин та підпаліть біосміття, так дешевше, ну і звісно більша ймовірність що вони вам більше не заважатимуть.
    p.s я вам нічого не казав.. тссс

  2. Уявляють як весь під’їзд буде святкувати коли їх виселять. Правда не думаю, що їх виселять

  3. не правда до немає управи. В гуртожитку що біля автостанції кажуть собачниця жила, нервів добряче усім вимотала, і з телебачення приїздили сюжет знімати і де тільки не писали… Все, позбулись таки те чучело)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота