<

Релігія чи комерція: на сайті Зимненського монастиря виставили ціни на молитви

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:15 | 29.03.2023 / Новини / /
Перегляди
7390
/ коментарів 9

На сайті Святогірського Успенського Зимненського монастиря московського патріархату виставили ціни на молитви.

Прайс розмістили на офіційному сайті, – пише ВолиньUA.

Щоб люди могли подати записки за здоров’я чи то упокій, не обов’язково їхати до самого храму, варто лише перейти за посиланням та відправити кошти на особисту карту Приватбанку.

Таке нововведення не що інше як додатковий стабільний і систематичний спосіб «здерти» грошенят. Варто зазначити, що релігійні організації в Україні мають пільги на комунальні послуги, енергоресурси та не сплачують податків до казни. А тепер філія “руского міра” вирішила використати досягнення інформаційної революції та сучасні банківські технології для власного збагачення.

Храм, який так любив відвідувати кум путіна Медведчук, не зважаючи на повномасштабне вторгнення, так і не перейшов у лоно Православної церкви України, і продовжує наживатися на своїх відвідувачах. Більше того, виявляється, що у церквах тепер є не просто пожертви, а кожна послуга має свою ціну.

Традиція віддавати пожертву на свій розсуд – абсолютно справедлива і є частиною власної фінансової дисципліни. Але вимагати конкретні суми грошей за конкретні церковні таїнства – це ганьба.




коментарів: 9
  1. Якщо в людини не все добе з головою ,то вона буде башляти аферистам з таких церков як ця Зимненська ,думаючи що там ,якщо за гроші помоляться ,то Бог почує і пошле вам мир спокій і лад ,Люди в таких церквах і близько нема Бога -це комерційна організація ,яка вас дурить і заробляє на вас гроші і держава вже давно повинна цих аферистів і нероб оподатковувати і вони повинні розраховуватись за всі ком послуги .

  2. Добре, що в церквах ПЦУ можна безкоштовно подати записку за здоров’я чи за упокій. Чи не можна?
    Варто зазначити, що релігійні організації в Україні мають пільги на комунальні послуги, енергоресурси та не сплачують податків до казни.

  3. Ви такі смішні:) наче тільки дізналися що прихожанам до будь-якої церкви без грошей нема чого ходити. Не похрестять не посповідають не повінчають та і не відспівають без прейскуранта!

    • Сповідують всюди безкоштовно, про московську церкву не знаю, бо таких закладів не відвідую. За решта, моду сказати , що даю на літургію записку і суму коштів, яку вважаю за потрібне – і ніколи мені не відмовили. Буди лише коректні рекомендації, коли даєш на довго на молитву, на місяць, чи більше, тому більша сума є логічною, бо монахи живуть з пожертв, вони мусять щось їсти …

    • Справа навіть не в попах.На жаль всі церкви( парафії) бізнес проекти і ніяких сентиментів.

  4. Всі церкви в Україні вже давно стали платними,подивіться як живуть попи ,на чому їздять .

  5. Якби попи знали шо таке Святе Письмо, то знали б звідки походить фраза “Хто не працює, той нехай і не їсть”.
    Але де ви попа, читаючого Біблію бачили…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя