<

У Володимирі біля Успенського собору пройшла акція протесту проти московського патріархату

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:50 | 10.04.2023 / Володимир / , /
Перегляди
2835
/ коментарів 10

9-го квітня у Володимирі біля Успенського собору небайдужі мешканці зібралися на акцію протесту проти московського патріархату.

Нагадаємо, ініціатором протесту був місцевий журналіст з Міста вечірнього Олексій Біянов. Він вийшов на акцію з плакатом “Скільки ще має загинути українців, щоб ви перестали ходити в московський патріархат?”. Підтримати його прийшли колеги та інші небайдужі мешканці міста, які також не хочуть, щоб у Володимирі існували церкви, що підпорядковуються РПЦ.

У коментарі БУГу Олексій Біянов розповів, що він прийшов до храму, щоб поставити питання людям, які досі його відвідують, написане на плакаті “Скільки ще має загинути українців, щоб ви перестали відвідувати цей храм?”. Щоб вони замислилися над тим, що фінансують ворога, який вбиває наших братів, сестер, батьків, рідних.

“Все одно вони належать до московського патріархату, який безпосередньо підпорядковується москві. Згідно з їхніми канонами, він повинен напряму виконувати всі накази, які там видаються. Тому, допоки вони є в УПЦ мп, все одно залишаються прихильниками ворога”, – вважає ініціатор протесту.

Акція пройшла відносно спокійно. Більшість людей, які виходили з храму, читаючи написи на плакатах, опускали очі, але й були такі, які не розуміли суть акції та питали, навіщо протестувальники прийшли під стіни собору, що досі знаходиться в підпорядкуванні УПЦ мп. Віряни заявляли, що вони ніби за Україну, і церква знаходиться поза політикою. Вони не бачать різниці, в яку церкву ходити, а інші казали, що відвідують даний храм з дитинства і не збираються його змінювати.

Всього на акції зібралися близько тридцяти осіб. На заході були присутні також правоохоронці, які слідкували за порядком.

Організатори й присутні вирішили, що дану акцію обов’язково будуть повторювати, оскільки, вважають, що храми, які є часткою російської православної церкви, в Україні не мають права на функціонування.

Нагадаємо, що нещодавно керуючий Володимир-Волинською єпархією УПЦ мп митрополит Володимир поїхав до Києво-Печерської Лаври та став на захист Павла «Мерседеса». Раніше в Успенському соборі святкували масляну з самоваром і бубликами. Також людей обурює “кадетська” форма, випускників-семінаристів духовного училища УПЦ МП у Володимирі.

Раніше релігієзнавча комісія дослідила, що нова редакція Статуту та Постанови Собору не розірвала зв’язки УПЦ із російською православною церквою.

Читайте також:

Бокоч звернувся до голів громад Володимирського району, закликаючи позбавити права оренди землі церков УПЦ мп




коментарів: 10
  1. Нарешті наш народ Володимира починає розуміим що таке це кацапське гніздо ФСБешної секти і кого вони підтримують .Фанатів цих ФСБешних попів буде багато ,сьогодні ми побачили їх невелику кількість ,але вони будуть збиратись з цілої області і з других областей .Наказ з кремля попи отримали ,щоб ні кроку назад і чим більше скандалів ,тим голосніше будуть кричати ці чрорти зі своїх екранів .

  2. Цікаво ,скільки ще потрібно розрухи ,смертей від кацапського загарбника ,щоб наші фанати цієї фашистської секти зрозуміли хто їх дурить і хто радий буде як орда прийде в наше місто.

  3. А в Нововолинську коли це станеться? Чи мені старому дідугану (74 рік пішов від роду) ставати в одиночні пікети біля УПЦ МП, як я це робив колись біля НВ виконкому та на сесіях Нововолинської міськради? Напишіть.
    Добре було б, щоб організації подібних акцій у княжому Володимирі повідомляли про це завчасно.

  4. Та дістали шановні, Ви краще подивіться який палац має зорянський священник, тільки своїх не видно

  5. Чому страйкарі досі не на передовій? Символ віри хоч вивчили напам’ять?

  6. Цікаво скільки ще треба біди і горя щоб деякі українці зрозуміли що вони зараз не з “московськими попами” боряться а з Богом як комуністи свого часу. Цікава статистика, в Україні при владі жодного православного, як так вийшло що православні люди слухають сатанистів і язичників а Бога не чують? Хіба Христос вчив болгаркою двері в храмах різати? Хіба Христос вчив лаятись, бити своїх братів і сестер? Бог є любов, якщо ви ненавидите українців то не обманюйте себе ваш бог лукавий. 1991 рік – 51 мільйон українців, 2023 рік – приблизно 28 мільйонів. Коли вам дійде що нас поділили як дурнів і знищують. Для тих хто має розум – Епіфанію співслужив католик, католик був в алтарі, ото таке ваше пцу

    • Цікаво, скільки ще треба біди щоб зрозуміти, що УПЦ-рпц нічого спільного з Богом не має?

    • Гедеон, Христос не тільки болгаркою замки зрізав, а ше й кнутом тогочасне гундяївське кодло з Храму виганяв.
      Читай Святе Письмо, мудрішим станеш

  7. Відробляють наказ гундяєва ,кістьми лягати за ФСБешну структуру ,яку ці фанати називають церквою і це наші люди діти яких лежать в окопах і воюють з цією фашистською поганню,до чого можна задурити людям голови .

  8. Гедон вже попів кацапських до Бога прирівняв ,що там ще видумаєш вилупку гундяївський ?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота