<

Самовар і бублики: в Успенському соборі УПЦ мп у Володимирі святкували Масляну

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:16 | 27.02.2023 / Володимир / , /
Перегляди
6267
/ коментарів 9

Днями у Володимирі в Успенському соборі Української православної церкви московського патріархату пройшли святкування Масляної з бубликами та самоваром.

Про це повідомили на сторінці Володимир-Волинської єпархії УПЦ мп у фейсбуці.

Святкування проводили під стінами Успенського собору. На столі були різноманітні наїдки та напої, серед яких: млинці, бутерброди з червоною ікрою, пиріжки та інші. “Окрасою” столу стали символ російського побуту – самовар із бубликами.

“Громада Успенського собору у родинному колі святкувала Масляну”, – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що масляна (Маслєніца) — це російське свято, воно зовсім не те ж саме, що українська Масниця чи Колодій. А все тому, що у давнину протягом цього тижня люди їли лише “масні” продукти: сир, масло, вареники з сиром і маслом. Окрім цієї назви є дуже багато регіональних назв – Колодій, Запусти, Сирний тиждень, Сиропуст.

Масниця — символізує прихід весни, відродження життєвих сил, як людини, так і усієї природи. Також це час примирення, злагоди та добра. У той же час Масляна — це народні гуляння, які влаштовуються заради того, аби добряче наїстись перед довготривалим постом і помірятись силою.

Читайте також:

Людей обурила «кадетська» форма випускників-семінаристів духовного училища УПЦ МП у Володимирі

Нова редакція Статуту та Постанови Собору не розірвала зв’язки УПЦ із російською православною церквою, – висновок релігієзнавчої експертизи




коментарів: 9
  1. Скоро кацапські попи ще й сто грам наливати будуть щоб втримати фанатів мордовської секти.

    • Я теж так кажу: люди не до Бога туди ходять, а чисто шоб пузо напхати і голодні очі залити якоюсь червоною бормотухою з бутилок з-під Сока-Сола :)
      А виразу морди попа навіть самий ярий бандерівець злякатися може.
      Вот чудіки! :)

  2. Пінка під зад та в Мухосранск клятих попів по курсу: бражка, лапти, балалайка. Чому іх терплять волиняни?

  3. В місто практично щодня привозять востаннє додому молодих героїв – цвіт нації,які життя своє віддають,щоб ті ублюдочні баби млинців нажерлись!..

    • А ті баби, що думати розучились. Чи їм всерівно, аби посвяткувати. Чомусь свої традиції не згадують, а от самовар і бублики – то верх бажання. Тоді хай їдуть туди, де це прийнято, і будуть підіймати занепалі села рашки, як такалюбов до вбивці і гвалтівників власного народу. Гидко дивитися на ці гуляння на кістках.

  4. Якраз то і наливали ) не 100г, а глінтвейн.
    У той день похорони загиблих, а тут гуляння

  5. Якби сцушники святкували то їх би восхваляли! А як УПЦ то ганблять українці ви запроданці!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя