<

Митрополит Володимир-Волинської єпархії УПЦ мп «засвітився» в календарі РПЦ на чолі з Кирилом та Онуфрієм

18:52 | 16.12.2023 / Володимир / , /
Перегляди
8318
/ коментарів 6

У Москві випустили «Патріарший календар» на 2024 рік – офіційне видання російської православної церкви. На обкладинці зображений російський патріарх – Кирил Гундяєв. До нього також увійшли очільник всієї УПЦ мп митрополит Онуфрій, керуючий Володимир-Волинською єпархією УПЦ мп митрополит Володимир, осередок якого знаходиться на території Успенського собору міста Володимира, а також інші священники УПЦ мп з Волині та України.

Про випуск календаря РПЦ, до якого входять священники, які досі “вільно перебувають в Україні”, і намагаються всіляко відхрестися від причетності до московського патріархату, написав Євстратій Зоря у фейсбуці.

“У Мск випустили «Патріарший календар» – офіційне видання РПЦ, де всі діючі єпископи тієї структури, яка себе називає «незалежною УПЦ» – описані саме як архієреї Московського Патріархату.

Чи хтось із них ПИСЬМОВО І ОФІЦІЙНО заперечив/заперечить свою приналежність до МП?

І зверніть увагу – ані митрополита Симеона (Шостацького), ані митрополита Олександра (Драбинка), які раніше були архієреями МП – НЕМАЄ в календарі. Бо вони, на відміну від тих, чиї фото нижче можна бачити, РЕАЛЬНО розірвали свою підлеглість Моспатріархії”, – йдеться у повідомленні.

Як бачимо, до календаря на чолі з російським патріархом Кирилом від 6-го вересня 2023 року увійшли священники УПЦ мп, серед яких очільник УПЦ мп митрополит Онуфрій, при чому у календарі його зображення опублікували першим після Кирила. Також до календаря РПЦ входить керуючий Володимир-Волинською єпархією УПЦ мп митрополит Володимир (Мельник), єпархіальний центр якого знаходиться на території Успенського собору міста Володимира. Є там і скандальновідомий Павло Лебідь, Нафанаїл – митрополит Волинський і Луцький, Афанасій – єпископ Камінь-Каширський, вікарій Волинської єпархії, а також інші священники УПЦ мп.

До слова, біографія митрополита Володимир-Волинського та Ковельського Володимира (мельника) розміщена на сайті Російської православної церкви.

Тож, коли в черговий раз, священники і прихильники Української православної церкви будуть вам доводити про, нібито, незалежність УПЦ та свою непричетність до росії і московського патріархату, згадайте про цей календар, випущений 6-го вересня 2023 року, очільником РПЦ Кирилом Гундяєвим, який благословляв війну проти України.

Згодом митрополит Волинської єпархії ПЦУ Михаїл прокоментував появу священників УПЦ мп в календарі Кирила, де зазначив, що ні «митрополит Киевский і всея Украины Онуфрий», ні «митрополит Владимир-Волынский и Ковельский Владимир», ні «митрополит Волынский и Луцкий Нафанаил», ні «епископ Камень-Каширский Афанасий», ні інші їхні співслужителі офіційно не спростували і, певно, не спростують приналежність до церкви країни-терористки. Адже вони ніколи не оголошували про вихід із мп.

Нагадаємо, у червні минулого року відбувся випуск богословського відділення Володимир-Волинського Духовного училища, що діє при Успенському соборі Української православної церкви московського патріархату. Митрополит Володимир сфотографувався з випускниками-богословами. Проте, у соцмережах люди почали обурюватися формі, у якій були одягнуті випускники, її порівнюють із військовим строєм кадетів часів російської імперії.

У лютому цього року в Успенському соборі УПЦ мп у Володимирі святкували Масляну із самоваром та бубликами.

У березні цього року митрополит Володимир з’явився разом із скандальновідомим настоятелем Києво-Печерської Лаври Павлом Лебедем, знаним у народі, як Паша «Мерседес» за любов до елітних автомобілів. У відеозверненні до влади, вони просили, щоб Києво-печерську лавру не забирали в УПЦ мп.

Перед Великоднем у Володимирі біля Успенського собору пройшла акція протесту проти московського патріархату.




коментарів: 6
  1. Те що в РПЦ приймають бажане за дійсне, аж ніяк не стосується УПЦ. На заборах багато що пишуть, але не всьому потрібно вірити.

  2. На рахунок біографії. Біографії будь-яких єпископів знаходяться у публічному просторі. Інформація доступна для всіх. Гугл та Вікіпедія вам у поміч.

  3. ну богів з себе поробили… мать їх за ногу. Все більше і більше розумію тих людей які не ходять до церкви цілувати тим клоунам руки та збагачувати їхні кишені

  4. а якого милого контрабандист гундяєв у прапор Ічкерії закутався?
    от би їх всіх тако в рядок під стінку поставити, як вони на фотках вишикувані, і з Максимом-кулеметом познайомити.
    файна була б картина

  5. питання до редакції: шановні, чий Крим і ТОТ? Кацапи написали у конституції, що їхній. Погодитесь? скільки можна “клеїти дурня”, і штовхати кремлівські наративи?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок