<

«Отямтесь і виходьте з церкви країни, що вбиває нас»: митрополит Волинської єпархії ПЦУ прокоментував появу священників УПЦ мп в календарі Кирила

08:05 | 17.12.2023 / Володимир / , /
Перегляди
13460
/ коментарі 4

Ієрархи УПЦ (так досі в Україні зареєстровано московський патріархат) неодноразово запевняли, що нічого спільного не мають із московитами, що їхня церква дуже самостійна і незалежна. Але ось у москві вийшло чергове офіційне видання – «Патриарший календарь на 2024 год». І там є всі архієреї цієї структури в Україні… Митрополита Онуфрія, який очолює УПЦ, як і раніше, записано «постоянным членом Священного Синода» – керівного органу всієї московитської церкви.

Пресслужба єпархії з благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла прокоментувала резонансну новину у фейсбуці.

Звісно, вже звично, що агресор весь світ засипає фейками. Невже й це брехня? Дивовижно, але не цього разу. Чому? Бо ні «митрополит Киевский і всея Украины Онуфрий», ні «митрополит Владимир-Волынский и Ковельский Владимир», ні «митрополит Волынский и Луцкий Нафанаил», ні «епископ Камень-Каширский Афанасий», ні інші їхні співслужителі офіційно не спростували і, певно, не спростують приналежність до церкви країни-терористки. Адже вони ніколи не оголошували про вихід із мп.

Є ще один аргумент, що цього разу московитський церковний лідер не обманює. В його календарі нема митрополитів Симеона (Шостацького) й Олександра (Драбинка), які раніше були архієреями мп, але дійсно відреклися від окупанта і зараз – у складі єпископату Православної Церкви України.

“Священники й миряни парафій, які, живучи в Україні, досі підпорядковуєтесь московитським архієреям! Отямтесь і виходьте з церкви країни, що вбиває нас!” – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Митрополит Володимир-Волинської єпархії УПЦ мп «засвітився» в календарі РПЦ на чолі з Кирилом та Онуфрієм




коментарів: 4
  1. Тут все зрозуміло тим більше що Путін нам досить ясно сказав що ми
    кривдимо руську церкву ,але мені ніяк не зрозуміло на кого працюють всі наші гілки влади включаючи і судову ??????

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя