<

[ОНОВЛЕНО] Допомагав переправляти ухилянтів за кордон: на хабарі викрили заступника начальника поліції у Володимирі

11:05 | 15.11.2023 / Володимир / /
Перегляди
2952
/ коментарі 3

У Володимирі на хабарі затримали заступника начальника поліції Володимирського району, який допомагав чоловікам призовного віку перетнути кордон.

Про це БУГу стало відомо із власних джерел, інформацію підтвердили й у правоохоронних органах. У місті працювало центральне ДБР та інші правоохоронні структури. Заступнику начальника інкримінують статтю 332 ККУ.

Як йдеться у сюжеті Аверсу на місці, окрім ДБР працювали ДВБ НПУ, у поліції повідомили, що мова йде про гроші, які правоохоронець брав із охочих перетнути кордон. Журналісти телефонували на робочий номер телефону заступника начальника, але там ніхто не відповідав.

“Оперативники Волинського управління ДВБ НПУ, слідчі ДБР, за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора, викрили посадовця одного з райвідділів поліції Волині за допомогою ухилянтам виїхати за кордон. Поліцейського було затримано під час отримання частини грошей поблизу одного з пунктів пропуску. За даним фактом розпочалось кримінальне провадження, тривають слідчі дії”, – повідомила речниця Департаменту внутрішнього розслідування.

ОНОВЛЕНО. Як повідомили на фейсбук-сторінці ДБР, посадовець одного з правоохоронних органів Волинської області вирішив налагодити схему переправлення ухилянтів. Свої послуги він оцінив у $8000.

Правоохоронці взяли його, коли «клієнт» на кордоні назвав заздалегідь обумовлений пароль, після чого був оформлений ніби як «особа з інвалідністю за наявності посвідчення». При цьому жодних підтверджуючих документів він не надавав. Наразі «клієнт» вже повернувся в Україну.

Посадовець брав гроші трьома траншами:

  • $4500 за початок підготовки до виїзду за кордон;
  • $1500 безпосередньо перед виїздом за кордон;
  • $2000 після виїзду за кордон, які мала вже передати довірена особа.

Його затримали саме під час отримання залишку коштів від посередника.

Посадовцю повідомили про підозру. На даний час вирішується питання щодо притягнення до відповідальності його спільників.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 Травня, П’ятниця
2 Травня, Четвер