<

Каже, що був на лікуванні у госпіталі: у Володимирі за самовільне залишення частини судять військового

10:41 | 13.06.2023 / Володимир / , /
Перегляди
21804
/ коментарі 2

У Володимирі розпочався суд над 45-річним військовим Сергієм Мілецьким, якому закидають самовільне залишення військової частини. Чоловік сім років воював на передовій.

Суд розпочався з того, що військовий прокурор попросив заборонити журналістам показувати його обличчя. Його прохання суд задовольнив, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Військовий Сергій Мілецький, який потребує операції на серці, нині замість того, щоб лікуватися, ходить по судах.

Поранення чоловік отримав на полі бою.

Коли Сергій Мілецький почав лікуватися, у військовій частині йому вліпили самовільне залишення служби. На кілька днів він не зміг надати підтверджувальних документів із госпіталю, бо там просто не було вільного місця через величезну кількість поранених. Саме через те, що з військового госпіталю Сергія відправили додому, склалася така ситуація з лікарняним.

«Почуваюся непогано. Вживаю таблетки. Інколи буває гірше, інколи – краще… Планую оперуватися, але для того щоб це зробити, потрібно пройти етап суду, повернутися у військову частину після його рішення, взяти знову направлення і звернутися в лікарню», – розповідає військовий Сергій Мілецький.

Якщо його засудять за цією кримінальною статтею, то соціальних виплат, які передбачені військовим, йому не бачити.

«Зараз появилися нові досить жорсткі зміни, які навіть передбачають, що військовослужбовця можуть звільнити з військової служби за рішенням суду по статті. Відповідно, жодних привілеїв і пільг він не буде мати», – пояснює Сергій Мілецький.

Ось так легко з героя війни можна перетворитися в підсудного. Невже у військовій частині в разі відсутності лікарняного листа, з огляду на тяжку хворобу, чоловіка не могли відправити у відпустку або звільнити зі служби за станом здоров’я?

«Я потрапив у таку ситуацію. Тепер думаю, як із неї вийти… Наскільки я знаю, таких справ досить багато», – додає військовий.

Своєю чергою, речниця Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Юлія Шевченко коментує цю резонансну справу так: «Згідно з даними слідства, військовослужбовець залишив розташування військової частини без дозволу командира. За цим фактом військова служба правопорядку провела службове розслідування та встановила наявність підстав для передачі матеріалів до ДБР, яке і зареєструвало кримінальне провадження. У ході досудового розслідування факт самовільного залишення солдатом військової частини підтвердився.

З’ясувалося, що в умовах воєнного стану він без поважних причин майже на 20 днів покинув виконання службових обов’язків. Зазначу, що військовий повністю визнав свою вину та щиро розкаявся. Саме ці фактори, на підставі статті 66 Кримінального кодексу України, визначено як пом’якшувальну обставину».

Наступне засідання у справі Сергія Мілецького відбудеться 15 червня.




коментарів: 2
  1. Про начмедів та командирів в ЗСУ.
    Розповім лише про один недавній випадок. (бо таких випадків дуже багато)
    Солдат, обмежено-придатний, цукровий діабет на інсуліні. Рани на руках і ногах утворюються самі собою і не гояться. Одним словом – напівтруп (таких у нас приблизно 20% бо воєнкоми так план по м’ясу виконували).
    На початку травня, із цукровою комою мужика відвозить швидка, десять днів стаціонару, в епікризі рекомендація – пройти повторне ВЛК.
    Солдат повертається у частину та подає рапорт на ВЛК. Ну все ж логічно.
    Іііііііііі.
    Начмед, ЯК ЗАВЖДИ, ігнорує цей рапорт. Кидають мужика в окопи та забувають на три тижні. Ну і тут, коли солдат знову майже подихає, командир дозволяє йому написати новий рапорт на ВЛК.
    Чоловіка відпускають.
    Іііііііііі.
    Чоловік поки їхав, на трасі, на кільці впадає в цукрову кому.
    Результат – аварія, сам розбився, весь поламаний та зустрічну машину розбив, із чотирма людьми всередині. Всі четверо з травмами різного ступеня тяжкості, один згодом вмирає. Не факт що і солдат виживе…
    Питання – а хто ж винен????
    @Ochikole

  2. Для початку давайте почнемо судим тих хто більше року ховається від військоматів, хто сидить біль вашого під’їзду і п’є пиво, коли ваш чоловік більше року на передовій, хто утік від війни і замість того щоб захищати свою домівку гуляє з пекінесом у парку …. Говорити можна багато, але хто має прово засуджувати людину яка була у пеклі?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер