<

Гузь разом з литовцями на лінії фронту відвідали «Азов» та 3 штурмову бригаду

09:05 | 23.08.2023 / Іваничі, Володимир, Любомль, Нововолинськ / , /
Перегляди
2079
/ 1 коментар

Народний депутат Ігор Гузь разом з головою Комітету національної безпеки та оборони Сейму Литви Лаурінасом Кащюнасом побували на прифронтовій території та зустрілися командиром 3-тьої окремої штурмової бригади (3 ОШБр) Андрієм Білецьким, а також із захисниками спецпідрозділу “Кракен” та бійцями 67-ої окремої механізованої бригади ЗСУ “ДУК”.

Також парламентарі провели зустрічі з рядом українських керівників оборонних, волонтерських та парламентських структур.

Ініціював зустрічі народний депутат Ігор Гузь, як співголова групи міжпарламентських зв’язків України з Литвою,

“Мета таких зустрічей – це обмін досвідом задля готовності наших друзів посилювати оборону від нашого спільного російського ворога та обговорення надання допомоги для підрозділів українських захисників”, – йдеться на фейсбук-сторінці народного депутата.

Відтак, було проведено зустріч з першим заступником Голови Держприкордонслужби генерал-майором Володимиром Нікіфоренком. Обговорили обстановку на державному кордоні України, виклики і загрози у сфері прикордонної безпеки та нагальні потреби Держприкордонслужби. Представники Литовської Республіки наголосили на важливості вивчення передового досвіду прикордонного відомства України у протистоянні російській агресії. Вони запевнили про готовність до поглиблення співпраці, запровадження нових ініціатив та спільних проєктів.

З ціллю обговорити питання підготовки і облаштування литовської лінії оборони поспілкувалися з представниками Міноборони України. Зустрілися з керівником одного з найбільших волонтерських центрів Сергієм Притулою та його командою, адже литовців цікавило питання налаштування системи роботи такого масштабного волонтерського центру, а також – його успішна комунікації з військовими керівниками задля забезпечення потреб української оборони.

“Також спільно з Лаурінасом Кащюнасом зустрілися з головою Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микитою Потураєвим та обговорили питання надання Україні потрібної матеріально-технічної допомоги.
Зустрічі, впевнений, принесуть обом дружнім сторонам користь та покажуть результативність”.

Також на Київщині оглянули, як литовський уряд допомагає відбудовувати два великі об’єкти, знищені російськими окупантами. Це школа у Бородянці та дитячий садок в Ірпені.

Відкриття освітнього закладу у Бородянці планується на вересень, щоб вже цього року діти змогли навчатися в новій та сучасній школі.

У садочку “Рута” в Ірпені, названого на честь квітучого символа Литви також тривають вже завершальні роботи. Дякую литовським партнерам за допомогу у відбудові українських міст та розвиток освіти наших дітей!

Після Києва депутат разом з делегацією поїхали до Харкова.

У Харкові та неподалік міста відбулися зустрічі з керівниками та представниками українських бригад, спецпідрозділів.

“Поспілкувалися з бійцями ро настрої, потреби. Хлопці не скупилися на поради Лаурінасу щодо покращення лінії оборони Литви з росією, розповіли, які інструменти будуть дієвими та яким чином краще їх організувати.
Зустрілися з керівником полку “Азов” Денисом Прокопенком “Редісом”. На пам’ять він передав литовській делегації підписаний ним український прапор. Стяг додасть сили литовським захисникам, впевнений Лаурінас.”

Зустрілися з командиром 3-тьої окремої штурмової бригади (3 ОШБр) Андрієм Білецьким.

Білецький – військовий-легенда, який створив та був першим командиром полку “Азов”, під професійним командуванням якого підрозділи мотивованих бійців в лавах 3 ОШБр продовжують знищувати російського загарбника у наступальних діях за Бахмут. Вже 9 років він бореться проти російського ворога та веде за собою побратимів.

“Поспілкувалися з бійцями 3 ОШБр і запитали про потреби забезпечення.

Лаурінас мав можливість обговорити з Білецьким дієві методи оборони та знищення російського ворога на полі бою. Литовська Республіка посилює оборонні позиції на рубежах з росією та готується дати відсіч, якщо рускій мір зазіхне на їхню територію”.

Як зазначив Гузь підсумовуючи результати візиту, – він буде корисним і українській, і литовській стороні. Також він подякував Лаурінасу Кащюнасу за його позицію в зміцненні обороноздатності України.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця