<

Cхеми Юрія Лобача: по п’ять тисяч тонн породи та спалена автівка…

14:10 | 24.07.2023 / Володимир, Нововолинськ / , , , , /
Перегляди
6582
/ коментарів 27

17-го липня у Нововолинську горіло авто, яке належало заступнику директора шахти №9 Вадиму Луцюку. За фактом підпалу автомобіля відкрито кримінальне провадження. 

Напередодні керівництво шахти офіційно відмовило у дуже масштабному безкоштовному відвантаженні породи голові Володимирської районної військової адміністрацію Юрію Лобачу.

Напередодні керівник шахти №9 Володимир Юрків та міський голова Нововолинська Борис Карпус отримали звернення від голови Володимирської районної військової адміністрації Юрія Лобача. У ньому голова РВА, посилаючись на звернення кількох громад району та відділу прикордонної служби, звертається “щодо сприяння в безкоштовному отриманні шахтних порід з метою облаштування грунтових доріг в громадах та вздовж державного кордону”.

Здавалося би логічне просте звернення – ремонт доріг потрібен, за безпеку кордону всі вболівають… Але. Читаємо далі лист від Лобача: “прошу вашого сприяння щодо організації ЩОДЕННОГО відвантаження породного відвалу з терикону шахти (№9 – в листі до  керівника шахти,  №2 – у листі до мера) в кількості 5 000 тонн (!)”. 

Тобто у двох листах Лобач просить про загалом 10 тисяч тонн породного відвалу щоденно. А це від 300 до 500 вантажних авто (залежно від можливості завантаження транспорту) породи!

Виданню дещо відомо про те, яким чином було організовано отримання листів про потребу у породі від громад. Напередодні заступник Лобача Віктор Фіщук (чиї контактні дані та ім’я також є у листах) звернувся до голів кількох громад з проханням надіслати в ВЦА відповідні листи. Насамперед, відомо про такі дзвінки до Зимнівської, Павлівської, Литовезької громад. Отримавши такі документи від громад, підготовані листи від Лобача відправили міському голові Нововолинська та керівнику шахти №9.

У двох листах фігурує відомий нововолинцям колишній керівник місцевої поліції Сергій Галащук, згадується фірма “Вітязь-С”. У листі до Карпуса  Лобач надає  перелік техніки, якою працюватимуть, а у листі до керівника шахти згадує і ще одну людину, яка буде залучена до “справ” – Павла Троцковця.

Цю одіозну особу-псевдоактивіста у Нововолинську, напевне, знають всі. Він часто фігурував у публічних “ситуаціях” з вивезення породи з нововолинських шахт з подальшою затримкою автомобілів поліцією. 

Тобто, “справа” з породою для Троцковця – не новина.

Як відомо виданню, ці дві особи – Галащук та Троцковець – люди колишнього мера Нововолинська. 

Читайте також: 

Як СБУ проводила обшуки у Троцковця.

Як протеже Сапожнікова Троцковець кричав за нього на мітингу і використовував незаконно символіку УНСО.

Сама фірма “Вітязь-С” за публічними даними, має двох засновників, яких ми вже згадали, та працює за основним кведом – обслуговування систем безпеки, а також надає “інші індивідуальні послуги”. Що цікаво, у власності фірми немає жодного вантажного автомобіля, тому невідомо чия техніка зазначена у листі від Лобача, але не “Вітязь-С”.

Керівник шахти №9 і міський голова Борис Карпус надавати породу за зверненням Лобача відмовилися, мер міста лише погодився на відвантаження породи для прикордонників задля захисту кордону. 

Підпис: Відповідь від Шахти№9 за підписом Володимира Юрківа передали РВА 14 липня. 

Як відомо, спалений вже 17 липня автомобіль, належав Вадиму Луцюку, заступнику Юрківа, який був зазначений у документі його виконувачем. За фактом підпалу відкрите кримінальне провадження. Подію розслідує обласна поліція. 

Щодо підпалів авто у Нововолинську, то такі події, нагадаємо, у місті відбувалися раніше з майном людей, які не хотіли мовчати чи миритися. 

Так, наприклад, у 2017 році вночі спалили авто місцевого активіста Руслана Влодарчика, який займався викриттям корупційних схем у місті та боротьбою з наркоторгівлею. Тоді активісти зазначали, що хтось хотів, аби Влодарчик замовк і не продовжував своїх викриттів. 

Невже ситуація повторюється? Нововолинців і далі будуть залякувати, щоб отримати те, що потрібно для реалізації схем з “безкоштовною” породою? 

Чи буде реакція Офісу президента України та голови Волинської ВЦА на дії Лобача, який під час війни організовує “схему”, прикриваючись потребами прикордонників та громад, – покаже час.




коментарів: 27
  1. Пане президенте, за ЦЕ я воюю? Поки ми захищаємо Україну від мерзоти інша мерзота в мене в дома вичворяє таке?
    Пане президенте ЗА ШО Я ВОЮЮ? За що я гину? ЗА що я страждаю?
    Щоб такі як ЛОБАЧ, Сапожніков, Галущенко і Троськовець грабували нас?
    СБУ ви що?

    • Цілком поділяю цей незахват, мушу сказати. А Лобач же молодий хлопець ще, міг би пособити гнати окупанта з рідного дому. Пане президенте, до уваги!

    • Невже Ви гадаєте що той пан резідент прочитає той Ваш крик душі та зробить висновки? Та йому п. …

  2. Троцьковець певно хоче провернути схему з тим, аби не піти в армію завдяки тому, що має судимість. А заодно помогти своїм певним друзям.

  3. Не соромлюсь запитати, чого це Паша не служить? Чи як махати нашими прапорами то він орел, а як взяти в свої руки захист рідної землі то пора красти породу? Вітання з півдня!

    • Не соромся. А чому мажорчики не служать, синки та родичі можновладців? Та багато багато інших хитрожопиків, (нема сенсу перелічувати усі категорії бо невідомо скільки знаків підтримує один коментар). Причепилися до тої недорізаної свині….

    • Буде доти ,доки будуть брати хабарі ,красти ,суди судити за гроші ,правохоронці будуть кришувати все це лайно яке себе називає бізнесменами з дев’яностих .Совкова дермократія процвітає в Україні.

        • АК-47 предтеча демократії.
          Бо добрим словом можна добитися багато чого, а добрим словом + пістолетом – набагато більше

  4. Лобач бандит я це знаю я дивуюсь хто його поставив на посаду державну люди ви що подуріли.

    • А це не той самий Лобач, який з вікна в Іваничах вистрибував бо в нього там було ( а тут цензура раптом діти прочитають про Наталку С. ) ?????

  5. Чи буде реакція Офісу президента України та голови Волинської ВЦА на дії Лобача, який під час війни організовує “схему”, прикриваючись потребами прикордонників та громад? Не буде. Але мала би бути. Або хоча би мали би люди якось відреагувати. Шахтарі мали би відреагувати.
    Гура!!!!! Ти де????!!!! Чого мовчиш?????

  6. Яка ганьба! У нас не працюють ні поліція, ні прокуратура, ані СБУ. І це пише начальник – найвищий державний службовець Володимирської РВА до в\о директора “Волиньвугілля” – іншої державної людини, під час війни за нашу незалежність та територіальну цілісність, як Держави! Відповідає той, в основному, правильно. Але, вчитайтесь в останнє речення. Які “наші стосунки”? Гейсько-полюбовні чи кланово-мафіозні? Я вже писав, і не один раз, що “сапогівщина” буде відбльовуватися нам ще не один десяток років. Згадаєте. І найперша ганьба – президенту України, який стільки років тримає на відповідальній посаді РДА таку людину. А та, донедавна, покривала та тримала у своїх заступниках В.Сапожнікова та А.Сторонського.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця