<

«Євробачення-2024»: де дивитися виступ України у першому півфіналі і як голосувати

18:49 | 2.05.2024 / Новини / /
Перегляди
86
/ Коментарі відсутні

7-го травня відбудеться перший півфінал «Євробачення-2024» у Мальме, де 15 учасників змагатимуться за право представити країну у фіналі. Україну представлятиме дует alyona alyona & Jerry Heil з піснею Teresa & Maria — вони виступлять під номером 5.

Суспільне Мовлення покаже пряму трансляцію “Євробачення” на кількох платформах — дивитися можна буде на телебаченні та диджитал-платформах, повідомляє Суспільне Культура.

Коли дивитися півфінал “Євробачення-2024”

Перший півфінал розпочнеться 7-го травня о 22:00.

“Євробачення-2024”: де дивитися наживо

  • Телебачення

Пряму трансляцію першого півфіналу “Євробачення-2024” можна буде побачити на телеканалі Суспільне Культура. Коментуватиме шоу Тімур Мірошниченко.

  • Цифрові платформи

Пісенний конкурс “Євробачення-2023” можна буде також дивитися на диджитал-платформах Суспільного:

Як голосувати

Голосування у півфіналі розпочнеться після виконання останньої пісні та триватиме приблизно 15–25 хвилин.

Глядачі можуть віддати свої голоси за допомогою застосунків для iOS, Android або Windows. Зокрема, через додаток можуть голосувати з країн, які не беруть участь у конкурсі.

Також із країн, які не беруть участь у конкурсі, можна проголосувати через спеціальний сайт. Голосування для таких глядачів розпочнеться після закінчення трансляції другої генеральної репетиції обох півфіналів напередодні ввечері та завершиться на початку прямого ефіру.

Крім того, глядачі у країнах-учасницях зможуть голосувати по телефону та/або через SMS. Відповідні номери мають оголосити під час трансляції.

У півфіналах можуть голосувати глядачі лише тих країн, які беруть участь у півфіналі. Тобто в Україні можна віддати свої голоси лише 7-го травня. Також у першому півфіналі зможуть проголосувати глядачі з Німеччини, Швеції та Великої Британії, а у другому — з Франції, Італії та Іспанії.

Можна проголосувати до 20 разів за представників країн, які вам подобаються.

Хто виступить у першому півфіналі

  1. Кіпр
  2. Сербія
  3. Литва
  4. Ірландія
  5. Україна
  6. Польща
  7. Хорватія
  8. Ісландія
  9. Словенія
  10. Фінляндія
  11. Молдова
  12. Азербайджан
  13. Австралія
  14. Португалія
  15. Люксембург

Також у першому півфіналі виступлять країни — засновниці “Євробачення” Велика Британія та Німеччина, а ще — переможниця минулого року Швеція.

Цьогоріч внесли декілька змін у правила конкурсу. Наприклад, збільшиться час глядацького голосування у фіналі: воно розпочнеться перед виступом першого учасника 11-го травня.

Суспільне Мовлення, яке є членом Європейської мовної спілки, організовує і проводить відбір пісні та представника від України, а також забезпечує участь представниць України на Пісенному конкурсі “Євробачення-2024”.

Радіо Промінь — офіційний радіомовник “Євробачення”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Травня, П’ятниця