<

Володимирській депутатці Чайковській продовжили договір оренди землі під свинарники ще на 5 років

20:23 | 15.11.2023 / Володимир / , /
Перегляди
3837
/ 1 коментар

Фермерському господарству «Пан Продукт», яким володіє депутатка з Володимира Мирослава Чайковська, затвердили проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 1,5684 Га на вулиці Устилузька, 21А у селі Федорівка Володимирської громади та продовжили договір оренди цієї ділянки ще на п’ять років.

За відповідне рішення “Про затвердження ФГ «Пан Продукт» проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Устилузька, 21А  в с. Федорівка та її передачу в оренду” з третього разу проголосували депутати на сесії, яку продовжили 13-го листопада. Лише двоє обранців громади утримались від голосування.

До слова, на сесії 9-го листопада всі заплановані проєкти рішень не вдалось розглянути, оскільки деякі депутати від Європейської солідарності перестали голосувати за крайні питання порядку денного. Це відбулось після того, як у сесійній залі двічі не підтримали продовження договору оренди землі ще на п’ять років ФГ «Пан Продукт», яке належить депутатці міської ради Мирославі Чайковській. Тож сесію вирішили перенести на 13-те листопада. А вже цього дня, як бачимо, “шантаж” спрацював і більшість депутатів підтримали рішення по свинокомплексу Чайковської.

Нагадаємо, жителі села Федорівка Володимирської громади та прилеглих територій скаржаться на неприємний запах, який лине від господарства «Пан-Продукт», тобто свинарників неподалік. Якщо в зимовий та осіньо-весняний період, зазначають, такого смороду не чути, то влітку від нього нікуди подітися, говорять люди. Тому терпіння вже не вистачає.

У зв’язку з цим мешканці Федорівки зібралися влітку та підписали колективне звернення до Держекоінспекції та поліції, щоб господарство перевірили та зробили бодай щось, аби тут можна було жити.

До слова, епопея зі смородом на Федорівці, у Володимирі та інших селах неподалік – це історія не нова. На сморід від свинарників БУГу скаржилися мешканці сіл неподалік ще 8 років тому.

Мешканці П’ятиднів та Хрипалич скаржаться на неприємний запах від свинокомплексу

Тоді голова господарства та”Пан-Продукт”, а зараз – депутатка міської ради Мирослава Чайковська заявляла, що “додає в корми аміак, щоб зменшити неприємний запах, та пояснює, що проблема із запахом не від самого свинокомплексу, а від місця, куди вивозять гноївку зі свинокомплексу.

Що смердить на весь Володимир – таким запитанням часто задавалися місцеві мешканці в літню пору року і раніше, коли поширенню “запахів” сприяла погода.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа