<

«Головний пріоритет – допомога військовим», – голова Волиньради розповів про роботу в умовах війни та поїздку у Володимирський район

09:16 | 14.11.2023 / Іваничі, Володимир, Нововолинськ / , , /
Перегляди
709
/ коментарів 5

Нещодавно з робочою поїздкою у Володимирі побував голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, під час якої завітав до студії БУГу. Говорили про мету візиту, зміну вектора роботи під час війни, допомогу військовим, долю комунальних закладів Володимирського району, які належать Волинській облраді, бюджет та інші важливі питання регіону.

Григорій Недопад розповів, що він не завжди сидить в кабінеті, адже хоче бачити ситуацію в області на власні очі. Мета приїзду у Володимирський район – ознайомитись із ситуацією та побачити проблемні ділянки. Зокрема разом з депутатами району відвідали сиротинець, спеціалізовану школу для дітей зі слуховими вадами, де є питання з дахом, з укриттям.

“Депутати разом з головою районної ради це теж мають бачити. Тому що це є, як наповнення їхніх бюджетів, так і доля чи комфорт дітей, родини яких проживають у цих містах і селах. Тому їдемо, дивимось і вивчаємо проблемні ситуації. Ми розуміємо, що зараз війна, всі донатять на армію. В першу чергу нам потрібна перемога, але таким соціальним закладам також потрібно допомагати, тому що діти мають рости і розвиватися в нормальних умовах”, – зазначив Григорій Недопад.

Читайте також:

Оглянув роботу закладів освіти Володимира та Овадного: голова Волиньради ознайомився з проблемами регіону

Нещодавно голова Волиньради відвідав наших військовослужбовців на Сході. Це була перша така поїздка, хоча перед тим передавали великий об’єм різного роду допомоги. Зокрема, завдяки співпраці з меценатами, збройним силам відправили близько 50 автомобілів. Бійці звертаються з багатьма потребами, іноді облрада їх не може всі осягнути, оскільки в умовах воєнного стану головним розпорядником коштів є обласна військова адміністрація. Проте, як зазначив Григорій Недопад, вони знаходять спільну мову з Юрієм Погуляйком і Волинь значно допомагає ЗСУ.

“Дуже багато допомогли збройним силам з обласного бюджету. Це і тим, хто дислокується у нас, зокрема й 14 бригаді, прикордонному загону, 100 бригаді, і іншим військовим формуванням”, – зазначив очільник облради.

Під час поїздки вдалося познайомитися з новим командиром 14 ОМБр, зустрілися із командиром 100 бригади, передали співробітнику комунального підприємства, який служить в антидроновій роті 6 генераторів. Також були у медичній роті та інших підрозділах, про які не варто говорити. “Бійці були у піднесеному настрої, бо перед тим їм вдалося знищити ворожу техніку. Але разом з тим, коли ти відвідуєш військових, то бачиш, якою стає наша країна після рук російської федерації. Вони просто знищують все живе: зруйновані села, зруйновані міста, розбиті долі, як військових, так і мирного населення. Тоді людина переосмислює, що єдиний марафон – це єдиний марафон, але є ще буття, коли ти ходиш по тій землі, де йде війна” – поділився враженнями очільник Волиньради.

З початку повномасштабного вторгнення пріоритети та першочергові завдання у всіх змінилися, коли почались ракетні обстріли в інших обласних центрах по адмінбудівлях, Волиньрада змінила місце перебування і переїхала в одну з комунальних установ. Переформатувалися за 2-3 дні, почали проводити онлайн-сесії, оскільки потрібно було швидко реагувати на всі виклики.

“Тоді почали працювати тільки на перемогу. Питання майнові, всі інші відійшли на інший план, але без них теж ніяк. У нас близько 100 комунальних підприємств, які постійно потребують уваги, крім консультацій, ще необхідно приймати певні проєкти рішення. Тому переформатувалися і працюємо далі. Є серед депутатів обласної ради і військовослужбовці, багато хто донатить, їздить на Південь та Схід України, ведуть волонтерську діяльність, тут, організували гуманітарні штаби”, – розповів Григорій Недопад.

Обговорили з головою Волинської обласної ради і питання опалювального сезону та заходи енергоефективності, які вживаються, щоб зменшити затрати електроенергії. Зокрема й згадали Володимирський фаховий коледж, де питання опалювального сезону на цей рік було під питанням.

Григорій Недопад зазначив, що на даному етапі з обласного бюджету виділяється не велика сума на програми по енергоефективності. Більшість із них спонсорують меценати або вони проводяться за грантові фонди, чи завдяки благодійним організаціям.

“Що стосується опалювального сезону у Володимирському районі, то поки що “критичних дзвінків” не було. Якщо, навіть, десь не запустився, або знаходиться на межі зриву, тоді включається, як міська влада, так і обласна влада, тоді ми переглядаємо ситуацію. Але знаходимося на постійній комунікації. Ще в серпні, перед початком навчального року, ми збирали всіх керівників комунальних установ області й запитували у кого яка проблематика є.

Тобто за півтора місяця до початку опалювального сезону ми розробили план-схему. Хто як працюватиме, хто опалюється газом, хтось є на торфі, хтось – на дровах, інші – на вугіллі. Тому ми це повністю проаналізували і сказали, що якщо виникнуть проблеми, будь ласка, звертайтеся, будемо реагувати разом з військово адміністрацією і місцевою владою. Тому критичних таких моментів поки що не було”, – зазначив голова Волинської обласної ради.

Ще одним важливим питання для громади стала доля станції переливання крові у Володимирі, яка знаходиться у комунальній власності облради. Нагадаємо, 3-го березня на сесії депутати Володимирської громади прийняли рішення про готовність взяти її на свій баланс. Туди планують перенести екстрену допомогу, яка наразі знаходиться на в’їзді в ТМО.

Григорій Недопад зазначив, що поки однозначного рішення, що робити з цим приміщенням, немає. Якби будівлю віддали під реабілітаційний центр для військових, то всі б депутати проголосували за це рішення. Але оскільки, у Володимирі уже будують такий заклад на базі колишнього інфекційного відділення, то подальшу долю приміщення станції переливання крові потрібно обговорювати з депутатами. Зокрема, обласна рада може виставити це майно на аукціон.

Також говорили з головою Волинської обласної ради про стан укриттів у навчальних закладах, які підпорядковуються облраді. Про виконання бюджету на 2023 рік, основні видатки й сфери фінансування, закладені у бюджеті на наступний рік та співпрацю з обласними депутатами від 19 виборчого округу.

Детальніше дивіться у відеоінтерв’ю з головою Волинської обласної ради Григорієм Недопадом.




коментарів: 5
  1. У Володимир всі герої їздити, бо там Пальонка лояльно-м’ягкий.
    Ви в Іваничі з’їздьте!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок