<

Понад 200 квартир «під ключ»: у Нововолинську стартує будівництво житла для ВПО

12:06 | 26.03.2024 / Нововолинськ / , , , /
Перегляди
1220
/ коментарі 2

26-го березня міський голова Нововолинська Борис Карпус підписав договір з компанією ТОВ «Житлобуд-2», яка виграла тендер та будуватиме житло для ВПО.

Нагадаємо, проєкт реалізують за грантові кошти Європейського Союзу, які надають через Північну Екологічну Фінансову Корпорацію (НЕФКО) Вартість будівництва складає 7,2 млн євро.

НЕФКО проводило відкритий конкурс, де серед десяти учасників перемогло ТОВ «Житлобуд-2» з Луцька.

Зауважимо, що грантові кошти мають цільове призначення – будівництво житла для ВПО, тому витратити їх на інші потреби, наприклад, підтримку військових – неможливо.

Після підписання договору підрядник розпочне будівництво. За проєктом у Нововолинську має зʼявитися два будинки на понад 200 квартир «під ключ» та спортивний комплекс, яким зможуть користуватися мешканці всього мікрорайону. Також в будинках буде облаштовано укриття, 7,2 млн грн на це виділили з місцевого бюджету – це була обовʼязкова умова грантодавців.

Ще однією умовою договору було те, що матеріали, комплектуючі для будівництва та облаштування житла, спорткомплексу будуть купувати у місцевих підприємств. Це дозволить збільшити надходження податків у громаду коштом Європейського Союзу. Також підрядник запрошуватиме місцевих мешканців на роботу.

Роботи з будівництва мають завершити у квітні 2025 року. Родини, які втратили житло, зможуть отримати повністю облаштовані домівки з ремонтом та меблями.

До слова, Нововолинськ – перше місто серед тих, де будуватиме житло НЕФКО, де вже розпочинаються роботи. Інші чотири міста ще на етапі оформлення документів.

Читайте також:

У Нововолинську затвердили Порядок формування фонду житла для тимчасового проживання ВПО.

Міжнародна організація, яка будує житло для ВПО у Нововолинську, передала ключі від нових відремонтованих квартир переселенцям у Ковелі.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця