<

«Країна має очиститись від нечисті»: Бокоч закликав Нововолинську міськраду розірвати договори оренди з МП

19:26 | 29.04.2024 / Нововолинськ / , /
Перегляди
1228
/ коментарі 3

Депутат Волинської обласної ради і помічник нардепа Ігоря Гузя Андрій Бокоч вимагає розірвання договорів оренди з релігійними громадами московського патріархату, які користуються комунальними приміщеннями Нововолинської громади.

Відповідне звернення Бокоч надіслав міському голові Нововолинська Борису Карпусу.

Депутат облради зазначив, що релігійні громади, що відносять себе до української православної церкви московського патріархату користуються двома приміщеннями, що перебувають у комунальній власності Нововолинської громади. Зокрема, балансоутримувачем цих об’єктів є КП УЖК №1.

Бокоч уточнив, що йдеться про приміщення по вулиці Грушевського, будинок 8, що у селищі Благодатному та у Нововолинську за адресою: м-н Шахтарський, будинок 41.

За його словами, договір на оренду зазначених об’єктів діє до 2025 та 2026 років, всі зобов’язання орендарі виконують, а дострокове розірвання цих договорів, мовляв, може нести за собою судову тяганину.

Також Андрій Бокоч нагадав, що на території Нововолинської громади діє Успенський Низкиницький чоловічий монастир – історико-культурна пам’ятка, де впродовж 1989-1994 рр. настоятелем був Павло Лебідь, більш відомий як “Паша Мерседес”.

Депутат наголосив, що за його даними, у державних органів немає цілісної інформації щодо нерухомого майна та земельних ділянок, якими розпоряджається монастир.

“Релігійні громади московського патріархату – це по суті філії ФСБ-РПЦ в Україні. Моя позиція є незмінною – московському патріархату місця в Україні не повинно бути”, – зазначив Бокоч.

Він вимагає розпочати процедуру розірвання договорів оренди з релігійними громадами московського патріархату, які користуються комунальними приміщеннями Нововолинської громади. А також надати вичерпну інформацію про нерухоме майно та земельні ділянки, що перебувають у власності чи оренді релігійної організації “Свято-Успенський чоловічий монастир Володимир-Волинської єпархії УПЦ МП” с. Низкиничі.

На своїй офіційній сторінці у фейсбуці Андрій Бокоч наголосив, що і Володимир, і Нововолинськ, і вся Волинь, і вся наша країна мають очиститись від тої нечисті, яка загарбала наші святині, яка зомбує українців.

До слова, раніше депутат вже наголошував на необхідності розірвання релігійних зав’язків із країною-агресоркою. Зокрема, 13-го липня 2023 року на сесії Волинської обласної ради він звернув на це увагу депутатів.

Нагадаємо, 19-го квітня минулого року на сесії Нововолинської міської ради заборонили діяльність УПЦ мп на території громади. Також припинили право постійного користування земельними ділянками Свято-Вознесенському храму (Степана Бандери, 68), Свято-Успенському чоловічому монастирю (с. Низкиничі) та церкві Святого великомученика і цілителя Пантелеймона (вул. В. Вернадського).

Читайте також:




коментарів: 3
  1. 1 , Доволі дивна( позиція страуса) міськради на третій рік війни, 2,це ніякий не монастир, бо монах це вода хліб і молитва, там усіх треба перевірити, тут немає бойових дій і ще нікого не здали ждуни тому в болоті тихо, поки.

  2. 100% підтримую і бажаю цього. Справа за НВ міськрадою, міським головою і депутатами. Двоє з них, нещодавно покинули, як вбачається, свій депутатський “хліб”. Згіркнув чи зачерствів, покрився цвіллю? Чи нічого стало хапнути?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Травня, Четвер