<

Про новий масштабний збір, найбільший донат та міжнародну допомогу, розповіла волонтерка із Зимного Юлія Кротач

18:18 | 16.04.2024 / Володимир / , /
Перегляди
645
/ 1 коментар

У студію БУГу завітала волонтерка із села Зимне Володимирського району Юлія Кротач, яка з початку повномасштабного вторгнення активізувалася та почала збирати кошти для військових. Говорили з дівчиною про запити військових, міжнародних донорів, найбільший донат та новий масштабний збір на 500 тисяч грн, щоб купити антидронову рушницю для наших воїнів.

Розпочала свою волонтерську діяльність Юлія із 2014, тоді допомагала батькові Руслану Кротачу збирати допомогу для бійців. А вже з початку повномасштабного вторгнення росії на територію України розпочала волонтерити активніше.

На початку бійці зверталася більше із потребами в амуніції: шоломи, тактичні рукавиці, бронежилети. Згодом потрібно було забезпечувати їжею тероборону на чергуваннях. Нині ж потреби воїнів змінилися, тепер вони більше потребують дронів, засобів РЕБ та іншого спорядження, яке коштує значно дорожче та й дістати його не завжди легко.

Допомагала спочатку Юлія Кротач в більшості бійцям 14 бригади, 39 ЗРП. Але інформація про волонтерку, яка може допомогти, розійшлася швидко. Тож зараз до неї звертаються воїни різних формувань, буває, що й незнайомі люди. Але вона намагається допомогти всім, перевіряє і лише тоді розпочинає збір.

Улітку 2022 року Юлія познайомилась із німцем польського походження Пьотрем Августином і його родиною. Вони постійно допомагають.

«Він сам вантажиться, сам збирає допомогу. І відвозить це напряму військовим на гарячі точки. Залишає щось мені для людей, які втратили домівки – ВПО. Він постійно запитує мене, що потрібно, куди. Все везе, все збирає самостійно. Він, його сім’я і його донори з Німеччини», – розповіла волонтерка.

Найбільший донат, який запам’ятала дівчина, був від пенсіонера Василя Кислюка із села Горичів. Він передав бійцям 20 тисяч грн, відкладених із пенсії. Юлія вважає, що такі вчинки доводять, що люди можуть допомагати воїнам не залежно від того, скільки мають ресурсів. Потрібно пам’ятати про те, що в країні триває війна.

Наразі волонтерка оголосила новий масштабний збір, адже має два запити від військових. Перший – на два дрони, вартістю 400 тисяч грн. Але наразі змінили ціль, бо з’явився нагальніший – снайперська гвинтівка. Тому потребу в дронах дещо відсунули на другий план, адже вони є розхідним матеріалом, хоча бійці їх дуже потребують. Спочатку назбирають кошти на гвинтівку. Про даний збір волонтерка оголосила на своїй сторінці в інстаграмі.

Війна триває, ми не маємо права втомлюватися, поки воїни, ризикуючи власним життям, обороняють нашу землю від підступного ворога. Усім, хто бажає долучитися до збору на снайперську рушницю, а потім на дрони, переказуйте кошти за реквізитами:

  • Банківська картка: 4731 2196 5605 1681Юлія Кротач;
  • Монобанка




один коментар
  1. Юлька, ти така файна!
    І у тебе дуже добрі очі!
    А як кажуть мої ровесники: очі – дзеркало душі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок