<

Творча майстерня: вихованці Берегу надії у Володимирі власноруч виготовляють декоративні свічки, які продаватимуть на ярмарку

21:25 | 19.04.2024 / Володимир / , , /
Перегляди
415
/ Коментарі відсутні

У Володимирі продовжує діяльність ГО «Берег надії», де щотижня підлітки та молодь з інвалідністю мають заняття з соціалізації. Нещодавно вони переїхали у нове приміщення. Керівниця організації Олена Владика розповіла про вихованців, роботу ГО та показала, як проходять їхні заняття з виготовлення свічок лікувальної фізкультури.

З лютого місяця у Березі надії запрацювала творча майстерня. Вихованці організації, з допомогою батьків, виготовляють гіпсові кашпо, вчаться їх фарбувати, готувати воскову масу та заливати свічки. Готові вироби продають. Наразі найбільше їхніх свічок придбали у Львові, також були замовлення з Києва, іноді купляють і володимирчани. Другою частиною заняття у вихованців Берегу надії, в день нашої зйомки, була лікувальна фізкультура, якою займаються в ігровому залі інклюзивно-ресурсного центру.

Володимирчани матимуть нагоду придбати ці свічки, щоб підтримати діяльність ГО, на передвеликодньому ярмарку, який відбудеться у цю суботу 20-го квітня.

Також на базі організації проходять практику студенти Володимир-Волинського педагогічного коледжу ім. А Кримського, в рамках якої у вівторок та середу, для вихованців організації, вони проводять різноманітні заняття.

«А ще в нас є цікаве заняття з соціально-побутового орієнтування, де діти вчаться готувати. Там ще цікавіше, ніж сьогодні. Багато для кого, те, що вони тут роблять, вперше. Вчаться готувати самі прості страви: млинці, омлет чи яєшню. Вони вперше тут розбивають яєчко і їм дуже це цікаво», – розповіла керівниця організації.

Наразі в організації є 18 вихованців віком від 13 до 48 років, заняття в середньому відвідують 10-12 людей. Всі працюють виключно на волонтерських засадах. У місцевої влади просять створити центр денного догляду для підлітків та молоді з інвалідністю, адже це є базова соціальна послуга, яка має бути у кожній громаді.

Наразі у Володимирі втілюється проєкт, який організовує UNICEF, спільно із НРЦ Джерело зі Львова. Вони працюють над вдосконаленням соціальних послуг у громаді.

«В рамках цього проєкту ми з ними також говоримо про потребу громади в послузі “денний догляд” та ряді інших, які стосуються осіб з інвалідністю, і які, наразі, не надаються в нашій громаді», – впевнена Олена Владика.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 Травня, П’ятниця
2 Травня, Четвер