<

Про допомогу ЗСУ, поїздки на схід, реалізовані проєкти, скандали та плани на 2024 розповів в інтерв’ю мер Володимира Ігор Пальонка

21:37 | 27.02.2024 / Володимир / , /
Перегляди
588
/ Коментарі відсутні

Днями у студії БУГу побував міський голова Володимира та очільник громади Ігор Пальонка. Говорили з мером про допомогу ЗСУ та поїздки на схід до бійців, адже завдяки військовому ПДФО минулого року бюджет Володимира збільшився майже у 2,5 раза, ніж у попередні роки. Також торкнулися й інших важливих тем життєдіяльності міста, серед яких добудова стадіону, оновлення в ТМО, ремонти доріг та обговорили плани на прийдешній рік.

Допомога Збройним силам України

Першим питанням, яке нині має бути найважливішим для усіх українців — це допомога збройним силам України. Минуло року, завдяки ПДФО із зарплат ЗСУ, бюджет Володимира склав понад мільярд гривень, що майже у 2,5 раза більше, ніж було у попередні роки. Ігор Пальонка зазначив, що у 2023 році з бюджету громади виділили понад 300 млн грн для потреб наших бійців. А з жовтня минулого року ПДФО із зарплат військових забрали у державну казну.

«В пріоритеті була 14 бригада, якій ми дали найбільшу допомогу, також виділяли кошти для ЗРП, прикордонників, 100 бригаді ТрО та іншим військовим формуванням. Як на мене, це сьогодні вкрай важливо. Попри те, що ПДФО із зарплат ЗСУ забрали з міського бюджету, все одно пріоритетом номер один для нас лишається допомога військовим. І зараз, коли будемо розподіляти вільні лишки, яких буде понад 200 млн грн, більшість цих коштів також буде передбачено для підтримки наших захисників», – розповів мер Володимира.

Поїздка на схід до 100 бригади ТрО

На початку цього року міський голова Ігор Пальонка разом із нардепом Ігорем Гузем та мером Нововолинська Борисом Карпусем й іншими посадовцями їздили на схід до бійців 100 бригади ТрО. Метою таких поїздок є передача допомоги, спілкування з командирами про потреби військових.

«Хочу нагадати, що ми купуємо вантажний автомобіль для потреб 55 батальйону 100 бригади, про який нас просив командир. Нещодавно ми додатково закупили ще 10 «мавіків», які також передамо цій бригаді. Почули про інші їхні потреби. Хочу зазначити, що живе спілкування ніщо не замінить. Коли ти з перших уст спілкуєшся з військовими, чуєш про потреби, які вони не завжди можуть озвучувати телефоном. Тож, коли будемо планувати наступну поїздку, ми обов’язково враховуємо запити, про які просять, як командири, так і звичайні солдати», – поділився Ігор Пальонка.

Реалізовані проєкти у 2023 році

Окрім допомоги ЗСУ, минулого року вдалося повирішувати й чимало інших проблем та реалізувати ряд проєктів, які були необхідні громаді.

Відтак, в галузі економії енергоносіїв, вдалося забезпечити утеплення всіх дошкільних закладів освіти, в тому числі й ЦПО. Перекрили дах 3 школи, суходільського ліцею. Зроблені роботи, які потребували ремонту, але не виконувалися багато років.

В галузі комунального господарства об’єднали котельню в центральній частині міста на вулицях Князя Василька-Ковельська-Шевченка, що дає економію, як енергоносіїв, так і людських ресурсів Закупили ряд техніки для комунальних підприємств, яка значно допомогла у боротьбі зі снігом цієї зими.

Бачимо значні покращення у галузі медицини. Завдяки вливанню бюджетних коштів вдалося виконати всі вимоги МОЗу та вибороти кластерний статус для Володимирського ТМО, хоч воно раніше й не було опорним медзакладом. Провели реконструкцію приймального відділення, закупили сучасне обладнання, оновили ліфти, зробили ремонти в хірургічному, інфекційному, педіатричному відділеннях. Крім того, ми утримуємо первинку – Центр первинної медичної допомоги та амбулаторії у сільській місцевості.

Також цього року вдалося зробити масштабні роботи з оновлення доріг. Капітально відремонтували 16 вулиць, облаштували під’їзд до Федорівського кладовища, зробили під’їзні дороги до сіл Новосілки та Дігтів, проводилися поточні ремонти доріг.

Минулого року доробили частину укриттів, тож нині заклади дошкільної освіти можуть відвідувати більше дітей. Основною проблемою лишилося укриття 4-го ліцею, яке планують зробити цього року. Наразі зроблена експертиза, є домовленість з обласною військовою адміністрацією, яка буде співфінансувати даний об’єкт. На ці потреби планують виділити кошти з вільних лишків бюджету.

Щодо спортивної інфраструктури, мер зазначив, що минулого року завершили реконструкцію центрального стадіону «Олімп», фактично завершили будівництво стадіону біля 5 ліцею. До слова, Ігор Пальонка зазначив, що там не було пориву водопроводу, лише розташована теплокамера. Через підняття ґрунтових вод працівники відкачували воду. Там лишать доступ, щоб у разі потреби, провести обслуговування теплових мереж. Триває ремонт басейну у спорткомплексі.

Обшуки, корупційні скандали та втеча начальника теплоенерго Сергія Коби

Минулого року у Володимирі сталося чимало гучних скандалів. Погорів на хабарі депутат Волинської обласної ради, не повернувся із закордонного відрядження директор Володимиртепла Сергій Коба, про підозру у корупційному злочині оголосили колишньому директору УЖК Роману Лисюку.

Мер зізнався, що ці випадки були досить не приємними. Ситуацію із депутатом Волиньради Валентном Кошельником він вважає неприпустимою, під час обшуків в Ігоря Пальонки у кабінеті та вдома правоохоронці нічого не знайшли, ніяких підозр не оголошували, він обіцяє максимально сприяти слідству.

Щодо керівника Володимиртепла Сергія Коби, то міський голова розповів, що після всіх подій написав листа до поліції, але там відповіли, що не мають за що притягувати його до відповідальності. Нещодавно Сергій Коба прислав електронний лист із заявою про складення повноважень депутата, на майбутній сесії мають вирішувати питання щодо його подальшої долі.

Із керівником УЖК Романом Лесюком також були проблеми через те, що він брав на роботу свою сестру і укладав із нею договори. За це було складено адмінпротокол, його притягнули до адмінвідповідальності, після того звільнили. Згодом буде суд, де з Лесюка мають стягнути заподіяну шкоду.

За деякий час на місце директора УЖК призначили Романа Ковальчука, але він тривалий час знаходиться на лікарняному через проблеми зі спиною. За словами мера на посаду директора Володимиртепла також є кандидатура, але нову людину призначать після того, як проведуть незалежний державний аудит на комунальному підприємстві.

Також говорили з очільником громади про нестачу працівників та багато вільних вакансій, зокрема через мобілізацію. Ігор Пальонка вчергове спростував чутки про проведення робіт з реконструкції площі цього року, але зауважив, що є позитивні зміни у питанні знесення радянського обеліска слави у центрі міста. Обговорювали, як наповнювати бюджет без військового ПДФО. Питали, як ставиться мер до критики і чи читає анонімні телеграм-канали, де його і команду навмисне поливають брудом. Також цікавились думкою Пальонки, чи вдалося йому переконати волинських депутатів, під час візиту до Володимира, щодо передачі центру переливання крові на баланс міста.

Відповіді на ці та інші питання дивіться у відеоінтерв’ю із міським головою Володимира Ігорем Пальонкою.

Читайте також:

АНКЕТА: яким школярем був Ігор Пальонка, прогулював уроки, чи ходив на олімпіади?




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця