<

Укриття, відеоспостереження, утеплення покрівель та фасадів: як у Володимирі підготували заклади освіти до нового навчального сезону

15:12 | 31.08.2023 / Володимир / , /
Перегляди
666
/ 1 коментар

У Володимирі, готуючись до нового навчального року значно оновили матеріально-технічну базу у закладах освіти. Цьогоріч із бюджету громади для забезпечення комфортних умов навчання школярів витрачено 13,4 млн грн, на ремонт дошкільних установ – понад 5,3 млн грн та на позашкільні заклади – 4,6 млн грн.

Про готовність навчальних закладів та проведені за літній період роботи на брифінгу 29-го серпня розповів міський голова Ігор Пальонка.

Заклади дошкільної освіти

Під час літніх канікул у ЗДО громади проведено косметичний ремонт усіх  приміщень, у всіх садочках встановлено систему відеоспостереження, а укриття облаштовано необхідним обладнанням для розміщення вихованців і працівників закладу на період сигналу про небезпеку.

На підготовку закладів дошкільної освіти витрачено 5,333 млн грн  та проведено:

  • косметичний ремонт усіх  приміщень; 
  • фарбування обладнання на ігрових майданчиках;
  • облаштували внутрішній простір приміщень укриття необхідним обладнанням для розміщення вихованців і працівників закладу та організації освітнього процесу в укриттях на період сигналу про небезпеку.

У закладах, де була можливість розширити укриття, а саме: ЗДО №2, ЗДО №7 та ЗДО №8 – роботи на етапі завершення. На ці роботи заплановано 2 млн грн. Це дасть можливість забезпечити дошкільним навчанням більшу кількість вихованців Це дасть можливість забезпечити дошкільним навчанням більшу кількість вихованців. У ЗДО №1 та №8 тривають роботи з утеплення фасадів, у ЗДО села Суходоли також проводиться капітальний ремонт фасаду.

Враховуючи воєнний стан у державі з причини агресії рф та нестабільність в електричному та тепловому постачанні в поточному році  ЗДО забезпечені альтернативними джерелами живлення.

Оновлення у ліцеях

У режимі офлайн з першого вересня готові працювати вісім закладів середньої освіти у громаді. Очікується, що в прийдешньому навчальному році буде 196 класів, в яких здобуватимуть освіту 4863 учні.

Впродовж літа у кожному ліцеї та гімназії було проведено поточний ремонт приміщень. На підготовку закладів загальної середньої освіти до  нового 23/24 навчального року витрачено 13,4 млн грн. Виконані, зокрема, такі роботи:

Також придбано інтерактивні панелі з мобільною стійкою для облаштування захисної споруди цивільного захисту (укриття) ліцеїв №1, №2, №3, №5, ім .О. Цинкаловського, с.Суходоли та гімназії с. Ласків

Заклади позашкільної освіти

Також здійснюються роботи щодо підготовки до нового навчального року, поліпшення умов для навчання і в закладах позашкільної освіти. На підготовку до нового 23/24 навчального року витрачено 5,365 млн грн та проведено:

  • у Центрі позашкільної освіти проводиться капітальний  ремонт даху  з  утепленням, а також капітальний ремонт фасаду з утепленням.
  • У ДЮСШ проводиться поточний ремонт приміщення залу на заплановану суму 1.68 млн грн. Виконано поточний ремонт покрівлі будівлі та придбано новий спортивний інвентар. заплановано улаштування безшовного гумового покриття (легкоатлетичного) в приміщення спортивного залу будівлі.

Як зазначила начальниця управління з гуманітарних питань Оксана Бігун на комісії ТЕБ та НС, наразі не усі капітальні роботи, які проводяться у закладах освіти, уже завершені, проте, вона запевнила. що, вони не заважатимуть навчальному процесу. Серед таких робіт – ремонт покрівлі у ліцеї №3, утеплення фасаду ЦПО, у ЗДО с. Суходоли та інші. До 15-го вересня має бути завершений ремонт харчоблока у ліцеї № 1. 




один коментар
  1. Учні гімназії ходитимуть як на прогулянці до собору ,чи тікатимуть від загрози бомбардування ,пів кілометра ?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота