<

У центрі Володимира тривають масштабні роботи по заміні тепломереж

15:23 | 15.07.2023 / Володимир / , /
Перегляди
1214
/ Коментарі відсутні

У Володимирі біля площі Героїв тривають роботи з реконструкції тепломереж по вулиці Шевченка, 8-К – вулиці Ковельській, 12-К за скандальним тендером.

Наразі дістають старі та прокладають нові труби на частині відрізка на вулиці Небесної Сотні, князя Василька до пожежної частини.

Замовником робіт, які розпочали з 5-го червня, є КП “Володимиртепло”, підрядник – львівська фірма «Вельт Капітал». Проєктну документацію розробляло ТзОВ “СТОА”. Технічний нагляд здійснює Вавринюк Богдан, авторський – Горніховський Олег. Роботи, згідно з умовами тендеру мають виконати до кінця поточного року.

За словами міського голови Ігоря Пальонки, ці роботи – підготовка до реконструкції центральної площі у Володимирі. Адже перш, ніж приступати до її ремону, варто оновити мережі під землею.

Вартість робіт є досить значною – 27 млн грн. Нагадаємо, раніше ЗМІ писали, що вартість труб у даному тендері завищена вдвічі. У підсумковій відомості ресурсів найбільше коштів припадає на електрозварні сталеві труби з теплогідроізоляцією з пінополіуретану із зовнішньою оболонкою з поліетилену різних типорозмірів. Усього на них припадає понад 6 млн грн (тут і далі ціни без ПДВ). Їх ціни перевищують ціни з відкритих джерел та на нещодавніх тендерах інших замовників.

У коментарі БУГу стосовно цієї ситуації мер Володимира Ігор Пальонка зазначив, що буде спостерігати за даними роботами і, якщо завищені ціни дійсно виявлять, то він направить лист в контролюючі органи.

Своєю чергою, директор КП “Володимиртепло” зазначив, що порушень не вбачають і діяли в межах чинного законодавства. Провели публічні закупівлі, згідно з якими визначили переможця, який запропонував меншу ціну на 4,5 млн грн від тієї, що планувалася. Окрім купівлі самих труб, тендер передбачає виконання комплексу робіт.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота