<

Якщо будуть порушення, звернемось в контролюючі органи: що відповіли мер та керівник Володимиртепла щодо можливого завищення цін на ремонт тепломереж

18:10 | 5.06.2023 / Володимир / , , /
Перегляди
993
/ 1 коментар

Днями журналісти виявили, що КП «Володимиртепло» 23-го травня за результатами тендеру уклало угоду з львівською фірмою «Вельт Капітал» на реконструкцію теплових мереж котельні вартістю 27 млн грн. Підозрюють, що ціни на купівлю труб можуть бути завищені. БУГ поцікавився думкою мера Володимира Ігоря Пальонки та директора КП «Володимиртепло» Сергія Коби стосовно даної ситуації.

Нагадаємо, Наші гроші опублікувало статтю, у якій йдеться про можливе завищення вдвічі цін на купівлю труб для реконструкції теплових мереж котельні по вулиці Шевченка, 8-К – вулиці Ковельській, 12-К у Володимирі. Тендер виграла львівська фірма «Вельт Капітал», яка має виконати роботи за 27 млн грн.

У підсумковій відомості ресурсів найбільше коштів припадає на електрозварні сталеві труби з теплогідроізоляцією з пінополіуретану із зовнішньою оболонкою з поліетилену різних типорозмірів. Усього на них припадає понад 6 млн грн (тут і далі ціни без ПДВ). Їх ціни перевищують ціни з відкритих джерел та на нещодавніх тендерах інших замовників.

У коментарі БУГу стосовно цієї ситуації мер Володимира Ігор Пальонка зазначив, що буде спостерігати за даними роботами і, якщо завищені ціни дійсно виявлять, то він направить лист в контролюючі органи.

“Потрібно раціонально використовувати кожну гривню міського бюджету. Я, як міський голова, буду спостерігати за даними роботами, і якщо буде виявлено завищені ціни, буде направлено лист в контролюючі органи.

Сьогодні є багато органів контролю, які моніторять закупівлі, якщо ними буде виявлено порушення, або зловживання, будемо приймати заходи в межах чинного законодавства”, – прокоментував міський голова.

Своєю чергою, директор КП “Володимиртепло” зазначив, що порушень не вбачають і діяли в межах чинного законодавства. Провели публічні закупівлі, згідно з якими визначили переможця, який запропонував меншу ціну на 4,5 млн грн від тієї, що планувалася. Окрім купівлі самих труб, тендер передбачає виконання комплексу робіт.

“В цьому випадку підприємство, згідно з вимогами закону, замовило проєктно-кошторисну документацію: «Реконструкція теплових мереж котельні по вул. Шевченка, 8-К – Ковельській, 12-К в м.Володимир, Волинської області». Загальна кошторисна вартість проєкту складає 32,3 мільйона гривень (на сайті публічних закупівель вказана початкова ціна – 31,4 млн грн, – ред.).

Даний проєкт включає в себе комплекс робіт: археологічні дослідження, заміну мереж, будівництво камер зі встановлення запірної арматури та благоустрою  території, які будуть проводитися в центральній частині міста. Згідно з проведеними публічними закупівлями на Prozorro, переможець запропонував найнижчу ціну, яка складає 26,9 мільйона гривень. Контроль за ходом виконання робіт здійснюється технічним наглядом, авторським наглядом та Державною інспекцією архітектури та містобудування України (ДІАМ). Підрядна організація є відповідальною за якість, хід виконання робіт та закупівлю матеріалів”, – повідомив Сергій Коба.

Зазначимо, що за проведені роботи оплачуватимуть протягом півмісяця після виконання. Тож БУГ спостерігатиме за розвитком подій.




один коментар
  1. Ніхто з міських голів сам грошей не краде. Для цього є підлеглі та спеціально визначені й підготовлені люди без “морально-етичних комплексів”, як вони самі про себе кажуть. На крайній випадок, коли припече – також є “свої” чиновники в прокуратурах та судових органах. Перевірено на практиці, як вбачається, неодноразово.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок