<

Вшанування Героїв, станція переливання крові, ТМО та центр профосвіти: обранці Волиньради провели виїзний день депутата у Володимирі

15:51 | 15.02.2024 / Володимир / , /
Перегляди
482
/ коментарі 2

14-го лютого у Володимирську громаду на виїзний день депутата прибули обранці з Волині на чолі з головою облради Григорієм Недопадом. Під час візиту делегація ознайомилась із роботою Центру профосвіти, проінспектувала нову дорогу в Новосілках, вшанувала полеглих Героїв на Федорівському кладовищі, оглянули стан приміщення станції переливання крові та ознайомилася із ходом ремонтних робіт у ТМО Володимира.

Найперше депутати відвідали Федорівське кладовище, де поклали квіти до могил загиблих захисників та вшанували хвилиною мовчання пам’ять про героїв десятирічної битви за цілісність і незалежність країни. Місця поховань військовослужбовців муніципалітет означив стилізованою державною символікою і вже розпочав роботи з благоустрою пішохідних алей, також там встановили відеоспостереження, щоб уникнути актів вандалізму, які на жаль відбуваються на місці вічного спочинку наших захисників.

При цьому міський голова Ігор Пальонка, який супроводжував гостей, зауважив, що надається постійна підтримка і Князівській бригаді, що дислокується в місті. Обсяг спрямованих бюджетних коштів обчислюється сотнями мільйонів. Координація підтримки сил оборони стала однією з тем обговорення і аналізу під час зустрічі.

Наступним об’єктом візиту було Володимирське медичне територіальне об’єднання. У закладі для створення комфортних умов для пацієнтів та медперсоналу упродовж кількох останніх років з місцевого бюджету було спрямовано понад 200 мільйонів гривень. Оновлено 70% лікарні – від приймального відділення – до лабораторій. І це не тільки організація медичного простору за найсучаснішими стандартами, а й насичення високотехнологічним устаткуванням, навчання медперсоналу, розширення напрямків медичної допомоги.

Результат трансформації не забарився, підтверджує директорка медоб’єднання Тетяна Ващук. За три останніх роки кількість оперативних втручань зросла з 700 до 4 тисяч, а пакети, за якими надають допомогу, з 14 до 28. У найближчих планах – відкриття відділень кардіо- і нейрохірургії, реабілітації та екстреної допомоги. Лікуватися тут все частіше воліють і мешканці з інших громад та районів. Минулоріч якісні медичні послуги у Володимирському ТМО отримали понад 170 тисяч пацієнтів, і є виразна тенденція до їх зростання. Саме завдяки злагодженій роботі міської ради, керівництва медзакладу та підтримки нардепа Ігоря Гузя, минулого року Володимирське ТМО отримало статус кластерної лікарні.

Амбітні плани з розширення ТМО потребують додаткових площ, стверджує голова Володимирської громади Ігор Пальонка. І просить депутатів Волиньради під ці потреби передати з обласної у міську комунальну власність частину приміщення місцевої філії обласного центру переливання крові, яка розташована за кілька десятків метрів від ТМО. Депутати оглянули будівлю площею понад 5 тисяч квадратних метрів, яка після закриття тут виробництва альбуміну, використовується за призначенням лише на 10%. У разі згоди на вільних площах міська громада має намір розташувати центри екстреної допомоги і медицини катастроф та первинної меддопомоги.

Голова обласної ради Григорій Недопад вважає пропозицію слушною.

«Це питання цілком реально вирішити у рамках муніципального співробітництва. Але обмін має бути взаємовигідним. В результаті децентралізації більшість громад фінансово зміцніли, на відміну від обласного бюджету. Сьогодні ми не спроможні забезпечити усі потреби обласних медичних закладів, до прикладу, гостро потребують заміни ліфтів обласна клінічна лікарня і встановлення підйомника у дитячому реабілітаційному центрі «Фенікс». Тож спільно з депутатами опрацюємо варіанти та механізми, аби користь отримали обидві сторони», – зазначив очільник Волиньради.

Депутати обласної ради також навідалися до Володимирського центру професійної освіти. Це чи не найбільший в області освітній заклад з підготовки робітничих кадрів і такий, що активно осучаснює виробничо-практичну базу та перелік професій. Тутешній керівник Юрій Мозоль розповів, що упродовж 2 років кількість освітніх спеціальностей збільшено з 8 до 18.

«Це нові і затребувані на ринку праці професії, такі, до прикладу, як спеціаліст з альтернативної енергетики, фахівець фермерського господарства чи з ремонту і приватного будівництва. При цьому намагаємося, щоб наш випускник був універсальним робітником і володів одразу кількома спеціальностями», – зазначив директор закладу.

Іншим напрямком його зусиль є облаштування сучасних виробничих майстерень.

«Тракторист, який здобував професійні навички та техніці зразка 70-х років минулого століття, сьогодні матиме мінімальні шанси працевлаштуватися», – впевнений Юрій Мозоль.

Він зазначив, що до наповнення виробничих майданчиків новітнім навчальним устаткуванням залучає як допомогу іноземних партнерів, так і кошти від виробничої діяльності. За минулий рік такі надходження перевищили 5 мільйонів гривень. В освітньому закладі – 300 га ріллі, тваринницькі ферми, швейні майстерні. Товари і послуги, які надають студенти у рамках виробничої практики, користуються неабияким попитом у мешканців області, до того ж є на 30% дешевшими ринкових.

Побували обласні депутати і на оновленій дорозі, що веде від траси Р-15 до села Новосілки. Дорогу зробили минулого року завдяки співфінансуванню місцевого та державного бюджетів.

Голова обласної ради Григорій Недопад зауважив, що цією опцією доцільно скористатися обласним медичним, соціальним і освітнім комунальним закладам, до прикладу, закуповуючи за прямими договорами швейні вироби для своїх потреб. Підсумовуючи виїзний день депутата, він також зазначив, що така форма комунікації з громадами сприяє поширенню успішних практик місцевого самоврядування та зміцнює міжмуніципальне співробітництво.

Федорівське кладовище

Оновлене ТМО

Станція переливання крові

Центр профосвіти




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя