<

Підсумки-2022: БУГ зібрав топ-40 резонансних подій у Володимирі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:55 | 31.12.2022 / Володимир / /
Перегляди
4978
/ Коментарі відсутні

Підходить до завершення 2022 рік. Рік, який перевернув з ніг на голову життя українців, та володимирчан, зокрема. Рік, де більшість людей кажуть, що запам’ятали лише січень і лютий, а далі жили, «як в тумані». А все через повномасштабне вторгнення росії, яку ми вважали братньою, на нашу територію 24-го лютого. Та попри все, українці не зламалися, ми продовжуємо жити, ми навчилися радіти кожному дню та заявили про себе на увесь світ. Не війною єдиною… Підбиваючи підсумки року, БУГ зібрав найрезонансніші події Володимирської громади, які найбільше переглядали наші читачі.

На Лузі знайшли тіло школяра

На початку року Володимир сколихнула сумна звістка. 12-го січня, близько 13:00, біля села Заріччя громади Володимира на «білих берегах» річки Луги виявили тіло дитини. Хлопчик 2008 року народження, мешканець села Заріччя пішов зі школи на річку під час уроків та провалився під лід. Тіло школяра водолази знайшли за кілометр від місця трагедії, оскільки його віднесло течією.

Після інциденту у школах Володимира заборонили дітям під час уроків виходити за межі навчального закладу.

Акції цукрового заводу продали за заниженими цінами

Також у січні громадськість сколихнула новина про продаж акцій цукрового заводу Володимира за заниженою ціною. Цінні папери, які були власністю Володимир-Волинського цукрового заводу, оцінювали в шість мільйонів гривень, а продали їх за майже 37 тисяч гривень. Ситуація з продажем цінних паперів за мізерну суму з’ясовуватимуть правоохоронці.

На трасі між Володимиром і Луцьком трапилась смертельна аварія

25-го січня на трасі Н-22 о 10:47 біля села Губин трапилася смертельна аварія. Легковик зіштовхнувся із бусом. Внаслідок ДТП загинув чоловік та постраждали мешканці Нововолинська і Володимира.

У Володимирі трапилась аварія за участю поліцейських

29-го січня близько 14:30 у Володимирі на перехресті вулиць Павлова та Ковельської трапилась аварія. Службове авто поліції, яке виїжджало із вулиці Павлова, не надало переваги в русі автомобілю Volkswagen, що рухався головною дорогою (ковельською). Внаслідок цього відбулося зіткнення.

Автомобілі зазнали механічних ушкоджень. На щастя, в аварії ніхто не постраждав.

Удома до смерті замерз чоловік із Зимнівської громади

26-го січня у селі Хмелівка Зимнівської громади Володимирського району від переохолодження помер 35-річний чоловік. Його оперативно доправили у місцеву лікарню Володимира. Лікарі проводили усі необхідні реанімаційні дії та врятувати чоловіка не вдалося.

Перед війною у Володимирі уже обговорювали створення підрозділу тероборони. Людям повідомили, що варто покласти до «тривожної валізи»

На брифінгу 18-го лютого міський голова Ігор Пальонка повідомив, що організують добровільний підрозділ територіальної оборони з дислокацією у Володимирі.

Зі слів мера, найближчим часом у міській раді розглядатимуть питання щодо створення в громаді добровільного формування територіальної оборони із дислокацією у Володимирі із підпорядкуванням батальйону територіальної оборони, що контролюється ЗСУ.

Окрім цього, мер наголосив, що важливо проінформувати населення громади про те, що робити у випадку нападів сусідів. Тож БУГ опублікував список речей першої необхідності, які потрібно покласти з собою до тривожного рюкзака.

У Володимирі закрили багатолітній ресторан “Дружба” на його місці відкрили кафе “BAZA”

У Володимирі замість знаного ресторану «Дружба», що багато років знаходився у центрі міста на вулиці Князя Василька, 14, відкриють новий заклад громадського харчування.

Ресторан “Дружба” у Володимирі багато років був одним з найпопулярніших і “найпафосніших” закладів міста.

ТЦ «Маяк» у Володимирі, який добудовували кілька років, відкрили в новому приміщенні

Будівництво ТЦ «Маяк» по вулиці Поштовій у Володимирі в січні минулого року знаходилося на фінальній стадії ремонту. Через декілька там запрацював оновлений продуктовий магазин.

Декілька років тривало будівництво даного закладу, власником якого є Андрій Принда. З одноповерхової будівлі виріс триповерховий торговий центр.

Епопея з готелем для хасидів

Хасиди, яким не дали збудувати новий готель у 2021 році на вулиці Драгоманова викупили існуючий готель “Волинь” на площі. Новим власником приміщення готелю стало ТОВ “Людмир”, яке зареєстроване 24-го січня цього року. Представником підприємства виступає Музиченко Володимир Анатолійович, відомий у Володимирі як представник єврейської спільноти.

Згодом БУГу вдалося поспілкуватися з одним із представників нових власників Михайлом. Він підтвердив інформацію, що готель викупили Хасиди, але запевнив, що його оновлять і він буде доступним і для інших відвідувачів.

З балкона багатоповерхівки Володимира випав хлопець

Ввечері 15-го лютого у Володимирі в центрі по вулиці Ковельській,6 з третього поверху багатоповерхівки з власної необережності випав 21-річний хлопець. На жаль, від отриманих травм потерпілий помер в лікарні. 

У Володимирі зник військовий, згодом його знайшли мертвим

16-го лютого знайшли мертвим 28-річного військовослужбовця Юрія Побєду із Володимира, який проходив службу на Рівненщині.

Він знаходився на території полігону. За попередньою інформацією, він був без одягу та із видимими слідами побоїв і переломів. Проте в поліції заявили, що судово-медична експертиза слідів насильницької смерті на його тілі не виявила.

На посту «Устилуг» в автомобілі виявили 95 кг копченого сала

У лютому на митному посту «Устилуг» виявили схованку у транспортному засобі: 95 кг копченого бочка запакували у нішах під сидіннями, в панелі приладів над бардачком та в запасному колесі. Копчений бочок вартістю понад 8 тисяч гривень, а ще – транспортний засіб, який використовувався для приховування предмету правопорушення, у горе-водія вилучили.

Перед початком повномасштабного вторгнення росіян у Володимирі відбувся перший вишкіл Штабу захисту Волині

Ще до повномасштабного вторгнення росії на територію України, 19-го лютого у Володимирі пройшов перший вишкіл Штабу захисту Волині, організований за ініціативи нардепа Ігоря Гузя. На перші навчання прийшли близько 50 осіб, серед яких були як чоловіки, так і жінки з Володимира й Нововолинська. Тут всіх охочих навчали домедичної допомоги та навичкам поводження зі зброєю.

Війна

24-го лютого вся Україна та й Володимир, в тому числі, прокинулися від жахливої звістки – розпочалась повномасштабна війна. Росіяни запустили ракети по Києву та інших містах Волині, прориваються військові. Ми не знали, на скільки далеко вони зайдуть та чи підуть Білоруси на Волинь. Вранці утворились черга біля магазинів, заправок, банкоматів, аптек.

На в’їзд і виїзд з Володимира облаштували блокпости. Храми Володимира відкрили підземні укриття. Чоловіків закликали виходити патрулювати вулиці на випадок присутності ворожих ДРГ. В місті ввели комендантську годину та заборону на продаж алкоголю. Ввімкнули системи оповіщення.

В країні оголосили загальну мобілізацію, володимирчан та нововолинців закликали з’явитися у військкомати

Володимир-Волинський та Нововолинський РТЦК та СП повідомляють, що у зв’язку з введенням воєнного стану в Україні всі військовозобов’язані та резервісти мають з’явитися у військкомати не чекаючи дзвінків та повісток. Згодом у військкоматах утворилися черги з охочих піти захищати державу.

Поблизу Володимира влучила ворожа ракета

Вранці 27-го лютого нажахані володимирчани прокинулися від гучних вибухів. У військове формування біля міста влучили російські ракети.

Внаслідок ракетного обстрілу загинули троє чоловіків, один з них – володимирчанин Сергій Гребенюк, який перебував на бойовому чергуванні. 28-го лютого у Георгіївській (Юріївській) церкві попрощалися із 36-річним молодшим сержантом Сергієм Гребенюком.

Загиблі Герої

27-ме лютого стала точко відліку, коли до Володимира почали приходити сумні звістки про загибель наших воїнів, які ціною власного життя, захищали нашу державу.

Одним із перших у цій клятій війні, 25-го лютого героїчно загинув старший механіко-водій танкового взводу із села Льотниче Зимнівської громади Олександр Лук’янович. Водій-механік 14 ОМБр солдат Олександр Лук’янович героїчно загинув під час бою на Київщині, він з побратимами знешкодив до 30 одиниць техніки противника та отримав смертельне поранення внаслідок авіаційного удару. 

Указом президента України солдату Олександру Лук’яновичу посмертно присвоєно звання Герой України. У нього залишилася дружина та двоє дітей.

Згодом стало відомо про загибель інших воїнів з Володимирської громади: Артема Фединця, прикордонника Микола Ткачука із села Новосілки, Сергія Протасова, 23-річного старшого солдата Валерія Мартинюка, 53-річного розвідувальника Сергія Сучкова,  23-річним Героєм України лейтенантом Віталієм Мовчаном, збив ворожий бомбардувальник та безпілотний об’єкт ворога, який загинув 24-го лютого, збив ворожий бомбардувальник та безпілотний об’єкт ворога, але сам не зміг уникнути мінометного обстрілу. Володимира Пухальського, який загинув у боях за Київщину і понад місяць вважався зниклим безвісти. Старшого солдата 37-річного Артема Єгиазаряна. його життя обірвалось 8-го березня внаслідок поранень, які він отримав у бою. Юрія Шліхти із Новосілок, який обирався депутатом Зарічанської ради. 4-го липня стало відомо про загибель 27-річого майора Дмитра Сокоринського, його життя обірвалось в результаті ракетного удару під час виконання бойового завдання на Донеччині. Загибель Дмитра стала потрясінням для усіх, хто його знав. Оплакували володимирчани і загибель Майора Олега Митошопа, який пройшов гарт війною іще під час мобілізації до війська у 2014 році, витримавши не один пекельний бій.

Це далеко не весь список Героїв, які виганяють російську нечисть з нашої землі, інколи ціною власного життя. Загалом полеглих воїнів із нашої громади уже більше 40. І страшенно гірко від розуміння, що цей список не завершиться, допоки клятий ворог не залишить нашу землю, бо знаємо, що наші воїни мужньо стоятимуть до кінця. Ми щиро співчуваємо кожній родині, яка втратила батька, сина, чоловіка, брата. Вічна пам’ять про них буде назавжди у наших серцях. Багато із них відзначенні почесними званнями та нагородами посмертно.

Інтерв’ю з владикою Матфеєм

З початком повномасштабного вторгнення росіян в Україні знову гостро постало релігійне питання, люди захотіли розірвати всі зв’язки з московським патріархатом. Єпископ Володимир-Волинський та Турійський Православної церкви України владика Матфей розповів БУГу про важливість відлучення Української православної церкви від московського патріархату, які можливі сценарії даного розвитку подій, про волонтерство та святкування Великодня в умовах війни.

Колишнього регіонала Михайла Добкіна посвятили в диякони УПЦ МП

Ексрегіонал Михайло Добкін, який є співвласником Володимир-Волинської птахофабрики, у квітні став дияконом УПЦ Московського патріархату. Хіротонію в диякони випускника Харківської духовної семінарії Михайла Добкіна звершив сам митрополит УПЦ московського патріархату Онуфрій.

Жінка з Київщини намагалась перевезти чоловіка в Польщу через Устилуг

29-річна жителька Борисполя підробила свідоцтва про народження своїх дітей. Жінка виправила в свідоцтвах про народження дітей дані про їхнього батька, замінивши на свого чоловіка. Це надало право виїзду за межі України її чоловіку.

До Володимирського ТМО переїхали працювати лікарі з Бучі, Луганщини, Маріуполя

У ТМО Володимира знайшли прихисток і нове місце роботи вісім медиків-переселенців з Київщини, Харківщини, Луганщини, Донеччини та інших постраждалих регіонів. БУГ поспілкувався з трьома із них, які попри пережиті події, не втрачають позитиву. Тож ми розповіли історії лаборантка Тетяни Лисак з Луганщини, лікаря УЗД Дмитра Левінського з Бучі та завідувача поліклініки з Маріуполя, анестезіолога Сергія Хуружого.

Над Волинню пролітали військові літаки

Мешканців сколихнула звістка про те, що 25-го квітня над Волинню пролітатимуть літаки Л-39. Політ нашої авіації відбувався й над Володимирським районом.

Настоятель храму у Володимирі, який перейшов до ПЦУ, звернувся до священнослужителів УПЦ МП

Настоятель храму Святого Агапіта цілителя Печерського, який першим у Володимирі зі священників УПЦ МП ще у 2019 році вирішив перейти до ПЦУ, отець Микола Рижук не зміг стояти осторонь тих подій, якій відбуваються нині в Україні. Він закликав церкви переходити до ПЦУ, бо вважає, що церква в України має стояти на боці свого народу, а не належати до машини пропаганди «руского міра».

До Володимира приїхав скандальний настоятель Києво-Печерської Лаври Павло Лебідь

10-го травня в Успенському соборі Володимира очолив богослужіння скандальновідомий настоятель Києво-Печерської Лаври УПЦ МП Павло Лебідь, який роками раніше служив у Низкиницькому монастирі.

Людей обурила «кадетська» форма випускників-семінаристів духовного училища УПЦ МП у Володимирі

15-го червня відбувся випуск богословського відділення Володимир-Волинського Духовного училища, що діє при Успенському соборі Української православної церкви московського патріархату. У соцмережах люди почали обурюватися формі, у якій були одягнуті випускники, її порівнюють із військовим строєм кадетів часів російської імперії.

Священника з Володимира піймали напідпитку за кермом у Луцьку

11-го квітня близько 23:30, під час комендантської години, у Луцьку поліцейські зупинили автомобіль БМВ 520, яким керував настоятель храму у Володимирі. Священник за словами патрульних був у стані алкогольного сп’яніння. Пізніше стало відомо, що священник у відео – Тарас Ханас (ігумен Трофим) – настоятель монастиря 12 апостолів ПЦУ у Володимирі.

22-го червня настоятеля монастиря Дванадцяти Апостолів Володимир-Волинської єпархії Ігумена Трофима суд оштрафував за п’яне водіння і заборонив йому керувати транспортом протягом року.

Резонансні аварії

Внаслідок ДТП в Оваднівській громаді загинув пасажир мотоцикла, який в’їхав у блокпост. 24-го квітня поблизу села Охнівка Оваднівської ТГ 27-річний житель села Стенжаричі Устилузької ТГ, керуючи мотоциклом ИЖ Юпітер-3, не вибрав безпечної швидкості руху та в’їхав  у  недіючий блокпост із автомобільних покришок. Внаслідок автопригоди 28-річний пасажир мотоцикла від отриманих травм помер на місці.

22-го травня у селі Верба Володимир-Волинського району трапилась ДТП за участю трьох автівок. Один з водіїв загинув.

Зіткнулися автомобілі Форд Фокус, Альфа Ромео та Опель Зефіра. За версією очевидців, чоловік на автомобілі Форд, який їхав зі сторони Ковеля, виїхав на зустрічну смугу, в результаті чого зіткнувся з автомобілем Альфа Ромео. Позаду Альфи їхав автомобіль Опель Зефіра, який “наздогнав” сірий автомобіль. Внаслідок аварії водій Форда загинув на місці. Водія Альфи забрала з місця ДТП швидка медична допомога. Слідчі розпочали кримінальне провадження за фактом летальної ДТП.

Біля старого кладовища у Володимирі джип зніс паркан житлового будинку

7-го червня по вулиці Незалежності у Володимирі Jeep Cherokee sport розвалив паркан і зніс дорожній знак. Як повідомили БУГу очевидці, водій джипа невдало загальмував перед поворотом та опинився в паркані будинку на узбіччі.

Під кінець року на трасі між Нововолинськом та Володимиром збили дівчину, вона померла в реанімації.

Ввечері 26-го грудня на трасі Р-15 між Нововолинськом та Володимиром у селі Дігтів збили 23-річну дівчину. Від отриманих травм вона померла у лікарні. Як повідомили БУГу у поліції, водій 1976 року народження, керуючи автомобілем «OPEL ZAFIRA», здійснив наїзд на мешканку Нововолинська, яка раптово вибігла на проїжджу частину.

З початком війни на Устилузі затримували чоловіків, які хотіли втекти з України: судили перевізників

Судитимуть трьох водіїв автобусів, які здійснювали міжнародні перевезення, за незаконне переправлення осіб через пункт пропуску «Устилуг-Зосін». В березні 2022 року водії намагалися перевезти через державний кордон України військовозобов’язаних чоловіків, видавши їх за других водіїв автобусів

Нульове розмитнення автомобілів закінчувалось, але не всі встигли вивезти ТЗ: на Устилузі утворились величезні черги

Від ранку 27-го червня через міжнародний пункт пропуску «Ягодин» не пропускають легкові авто, оформлюють лише вантажівки та автобуси. Але на в’їзд в Україну – досі черга. ТЗ переїхали на Устилуг.

1-го липня завершувався період пільгового митного оформлення, тому в червоному коридорі утворилася черга з близько 400 автомобілів на день.

Згодом на пункті пропуску «Устилуг» застрягли українці, які намагались встигнути перевезти автомобіль до 1-го липня за «нульовим» розмитненням.  Чимало з них – це жінки й діти, які вже не першу добу стоять тут без їжі та води у пекельну спеку. 

Біля державних банків у Володимирі утворились величезні черги з пенсіонерів, які хотіли оформити допомогу від ООН

20-го липня біля державних банківських установ у Володимирі утворилися черги з пенсіонерів, які намагалися подати документи на допомогу від ООН.

Депутати Володимира звернулися до Президента, ВРУ та Волинської ОВА з вимогою припинити існування УПЦ МП

Очільники депутатських фракцій міської ради Володимира вважають неприпустимою подальше існування на території громади УПЦ МП і звернулися до Президента України, Верховної Ради та Волинської ОВА з вимогою про припинення діяльності УПЦ МП на території громади.

Перестало битися серце колишнього мера Володимира Петра Саганюка

Зранку 6-го серпня близько 11:00 помер 72-річний колишній міський голова Володимира Петро Саганюк. Відомо, що подія трапилася неподалік виїзду з міста. Петро Саганюк перебував у своєму авто.

7-го серпня в останню путь провели багаторічного керівника Володимира Петра Саганюка. Попрощатися із колишнім мером прийшли сотні людей, труна «потопала» у квітах.

На водоймі у Німеччині втопився підліток з Володимира

15-річний хлопець Веніамін Ліс з Володимира загинув на водоймі в Німеччині під час відпочинку в таборі. Окрім нього, в багатодітній сім’ї було ще дві дитини. Родина виїхала за кордон з початком війни.

БУГ розробив карту парафій переходу УПЦ МП до ПЦУ, десятки церков в районі досі лишаються з московським патріархатом

БУГ опублікував карту храмів ПЦУ та УПЦ МП району та тих, які за кілька останніх років перейшли до Православної Церкви України. Усе для того, аби побачити загальну картину та зрозуміти, скільки московських храмів лишилося на землі району. Карту парафій Володимирського району в хорошій якості можна завантажити за посиланням.

Тесть колишнього кандидата в мери Володимира занедбав територію при в’їзді у місто

Читачі БУГу надіслали в редакцію фото занедбаної території, яка красномовно видніється на пейзажі зліва всім тим, хто в’їжджає у Володимир. Цей мотлох, серед якого будівельні матеріали, старі бетонні блоки та обдертий рекламний щит, лежить тут вже не перший рік.

Відомо, що земельна ділянка, на якій знаходиться мотлох, належить Олександру Ш. Він приходиться тестем місцевій одіозній фігурі, колишньому кандидату в мери Володимира, який замішаний в корупційних скандалах – Максиму Клим’юку.

На місці колишньої Пузатої хати біля Слов’янського парку у Володимирі хотіли збудувати супермаркет

Новий власник частини території колишнього кафе «Пузата хата» у Володимирі, що належить родині покійного ексмера Саганюка, планував збудувати на тому місці супермаркет. Проте йому не дозволили.

Приміщення “Пузатої хати”, як давно відомо, перебуває у приватній власності. Її продали іншому підприємцю.

Внаслідок пожежі за Володимиром на підприємстві згоріли два пасажирські автобуси

28-го вересня ввечері поблизу Володимира на Ковельській об’їзній у селі Білин Оваднівської громади трапилася масштабна пожежа, де знаходились автобусні бокси.

Внаслідок пожежі згоріли два автобуси, та приміщення, де вони знаходилися. З людей, на щастя, ніхто не постраждав.

Чи нададуть кластерний статус ТМО Володимира?

Нагадаємо, відповідно до нового закону, заклади охорони здоров’я в області будуть об’єднані в один госпітальний округ. В рамках одного госпітального округу медзаклади будуть поділені на надкластерні, кластерні та загальні лікарні. Наразі Нововолинська та Володимирська лікарні обидві претендують на статус кластерної.

Попередньо у проєкті МОЗу, який потребує затвердження Кабміну, зазначено, що статус кластерних на Волині надали медзакладам у Луцьку, Ковелі та Камені-Каширському. Доля Нововолинської та Володимирської лікарні остаточно не вирішена, розглядають можливий варіант їх об’єднання.

14-го вересня на Волині перебував міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. В рамках візиту відбулась робоча нарада з керівництвом області, міськими головами й головними лікарями Нововолинська та Володимира.

20-го вересня нардеп Ігор Гузь разом з міськими головами Володимира та Нововолинська Ігорем Пальонкою та Борисом Карпусом спілкувалися в Києві з заступником міністра охорони здоров’я про надання обом лікарням статусу кластерних.

Кому нададуть статус кластерної лікарні чи їх об’єднуватимуть, наразі остаточне рішення невідомо. Результат скажуть у квітні-травні 2023 року. До того часу лікарні мають виконати ряд вимог. У Володимирі – збудувати нове сучасне приймальне відділення, роботи уже розпочались, та встановити ангіограф.

В російському полоні перебуває офіцер з Володимира

З 29-го березня в Маріуполі у російський полон потрапив морпіх Дмитро Климович. Під час війни у нього народився син. Дмитро його бачив лише на фотографіях. Історію чоловіка розповіла його дружина Валентина.

Військовий з Володимира заплатить 113 тисяч за підпал авто

Суд виніс вирок 28-річному військовому з Володимира, який підпалив авто бухгалтерці комунального підприємства з мотивів помсти. Інцидент стався ще у червні 2019 року. Тоді вночі чоловік проник в гараж та підпалив автомобіль Ford Mondeо, спричинивши збитків на 257 тис. грн

На заробітках раптово помер володимирчанин Юрія Кузьмича

Юрія Кузьмича вбили у Польщі, де він перебував на заробітках. Його тіло потрібно було привезти додому через кордон. Син звернувся до читачів БУГу по фінансову допомогу.

На трасі між Володимиром та Луцьком легковик в’їхав у навантажувач із лісом: водійка загинула

Автопригода трапилася 24-го жовтня на автодорозі сполученням Устилуг – Рівне, між селами Березовичі та Микуличі. 23-річна жителька Володимирського району, керуючи автомобілем Volkswagen Passat, ймовірно, не впоралась з керуванням та в’їхала у навантажувач Урал, який стояв на узбіччі дороги.

У жінки, яка загинула внаслідок ДТП лишилась неповнолітня дитина. ЇЇ у бабусі із Зимнівської громади, яка залишилась доглядальницею, хоче забрати батько, щоб уникнути призову. Чоловік із сім’ю не проживав та рідко навідував дочку.

У Володимирі розшукували переселенку з Харкова, через пів року її знайшли мертвою

68-річна харків’янка Валентина Недобуга, яка знайшла прихисток у Зимненському монастирі, зникла ще 15-го травня. Жінка мала хворобу Альцгеймера.

28-го жовтня тіло Валентини знайшли на території монастиря.

У Зимнівській громаді викрили підпільний цех з виготовлення контрафактних цигарок у Зимнівській громаді

Операція з викриття підпільного цеху правоохоронцями проводилась 16-го листопада. Він знаходився у селі Бегета Зимнівської громади, що неподалік Володимира.

За попередніми підрахунками, її виробничі потужності дозволяли виготовляти до 20 тис. пачок цигарок щодоби. Продукцію зберігали та збували у Львівській та Волинській областях.

На фабриці була змонтована професійна лінія підготовки сировини, застосовувалось високотехнологічне дороговартісне обладнання. Робота з виготовлення тютюнових виробів велась вахтовим методом. 

Військкомат попередив мешканців про штраф за неявку за викликом

Жителів Володимирського району зацікавила новина про те, що неявка за викликом районного територіального центру комплектування карається адмінштрафом до 5100 грн, а ухилення від призову під час мобілізації — позбавленням волі на строк до п’яти років.

Міський голова Володимира пояснив, як відбувається подача електроенергії по місту

Під час чергових ракетних обстрілів росіян, володимирчани обурювалися, що в деяких будинках світло не з’являється зовсім. До чого бути готовими далі, розповів Ігор Пальонка на пресконференції.

Мешканці Новосілок просять про допомогу, у них згорів будинок

30-го листопада у селі Новосілки Володимирської громади приблизно о 16:00 трапилася пожежа в одному з житлових будинків. На щастя, ніхто з шести мешканців не постраждав, проте дім згорів повністю. Сім’я, яка жила в ньому з чотирма дітьми, просить про допомогу.

Допомога потрібна досі:

Картка ПриватБанку4731 2191 2281 9331  Іванова Наталія (сестра постраждалої).

Обшуки СБУ у Зимненському монастирі

14-го грудня стало відомо, що СБУ прийшло з обшуками до Святогірського Успенського Зимненського ставропігійного жіночого монастиря УПЦ МП у Володимирському районі.

Раніше, у зв’язку з численними скаргами від громадян СБУ та Нацполіція перевіряли Святогірський Успенський Зимненський Ставропігійний монастир. А 5-го березня Ігуменя Святогірського Успенського Зимненського ставропігійного жіночого монастиря УПЦ МП Стефана записала відеозвернення до володимира путіна, аби він зупинив війн.

Читайте також по темі:

Війна, перемоги, церкви, виплати: топ-20 загальноукраїнських та волинських новин, які найбільше цікавили читачів БУГу у 2022 році

Позитивні новини Володимира за 2022 рік: як вдавалося радіти життю попри війну

Чим жив Нововолинськ у 2022 році: ТОП-35 найрезонансніших подій

Позитивні новини Нововолинська за 2022 рік: попри війну в місті відбулося чимало хорошого

ТОП-30 найцікавіших подій, які відбулися на Іваничівщині у 2022 році




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 Травня, Четвер