<

Акції, вартістю у 6 млн, які належать цукровому заводу у Володимирі, викупили за 37 тис.

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:28 | 6.02.2022 / Володимир / /
Перегляди
5828
/ коментарів 12

Цінні папери, які були власністю Володимир-Волинського цукрового заводу, оцінювали в шість мільйонів гривень, а продали їх за майже 37 тисяч гривень.

Аукціон з продажу відбувся 4-го лютого, пишуть у Волинських новинах.

У 2011-му році було порушено справу про банкрутство Володимир-Волинського цукрового заводу. У 2021 році строк ліквідаційної процедури продовжили до травня 2022 року.

ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод» було зареєстроване учасником сільськогосподарського приватного акціонерного товариства «Машинно-технологічна станція «Володимирагро» (СГ ПрАТ МТС «Володимирагро») (44761, Волинська область, Володимир-Волинський район, с. Бегета, код ЄДРПОУ:30072488).

На аукціон виставили пакет простих бездокументарних, іменних акцій, у кількості 24 533 800 штук. Номінальна вартість однієї акції, відповідно до звіту ліквідатора Володимира Темчишина становила 0,25 гривні, загальна номінальна вартість – 6 133 450 гривень. Частка Володимир-Волинського цукрового заводу у статутному капіталі СГ ПрАТ МТС «Володимирагро» складала 89,5%.

Лот на продаж виставлявся декілька разів, проте покупців не було. 24 січня був оголошений повторний «голандський» аукціон зі зниженням стартової ціни. Оскільки на першому аукціоні 6 мільйонів ніхто не заплатив, система знизила удвічі стартову ціну: вона була визначена розмірі 3 680 070 гривень. Та й три мільйони ніхто не був готовий заплатити.

Єдиним учасником торгів став Михайловський Сергій Володимирович, який запропонував ціну у сто разів меншу, аніж стартова – 36 800,7 гривні. Саме його й визначила переможцем система.

Зауважимо, у судових матеріалах справи йдеться, що з 2012 до 2019 року арбітражним керуючим у справі був той таки Михайловський Сергій Володимирович.

Наразі очікується опублікування протоколу торгів. Якщо покупець погодиться, а продавець не відмовить учаснику торгів, тоді сторони укладуть угоду про купівлю акцій.




коментарів: 12
  1. Ото так і багатіють..А ті люди,які мають акції цукрового получать що,?!Дулю…

  2. Шановна, редакціє! Кожного справа хто за скільки продає, хоч просто подарує, ще раз наголошую це кожного справа, до якої ви аж ніяк не маєте відношення.

  3. Через півроку продасться більше, як за три млн. Є людина, яка за місячну з/п може викупити 2.5 таких заводи.

  4. А чи може відбутися аукціон з одним учасником? Арбітражний керуючий і покупець , та сама особа. Що треба мати “на очах”, щоб не побачити тут конфлікту інтересів, і корупційної складової?

    • Нашо тобі той головняк, краще любу землю купляй, якшо маєш пару лишніх копійок.
      В нашу країну вже і експериментальні таблетки завезли, так шо скоро земля подорожчає, а квартири подешевшають

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця