<

Позитивні новини Володимира за 2022 рік: як вдавалося радіти життю попри війну

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:53 | 28.12.2022 / Володимир / , , /
Перегляди
910
/ Коментарі відсутні

Чим ближче до смерті, тим більше життя. Війна дала зрозуміти, що в будь-який момент у твій дім може влучити дрон-камікадзе, а в серце – ворожа куля. Це викликає бажання більше насолоджуватися дрібницями, які ми не помічали раніше. А також активніше «кувати» перемогу в тилу. Ми зібрали позитивні новини, які відбулися у володимирчан за 2022 рік.

Поки ворог не почав займатися геноцидом нашого народу, ми думали про те, як відмовлятися від того, що його псує наше здоров’я. Наприклад, надмірне споживання пластику.

Володимирчанка розповіла, чому повністю відмовилася від пластику

Згідно із зібраною статистикою ООН, щороку кожен українець використовує близько 500 поліетиленових пакетів. Одноразовий кульок став частиною буденності кожного.

Проте на сторону захисту екології та власного здоров’я з кожним роком стає все більше українців. Одна з них – володимирчанка родом з Києва – Аліна Балан.

Як на Лузі у Володимирі пройшли водохрещенські купання

Святкували Новий рік, Різдво, Водохреща і ні про що погане не здогадувалися.

Замість ресторану «Дружба» у Володимирі відкрили піцерію

Ресторан “Дружба” у Володимирі багато років був одним з найпопулярніших і “найпафосніших” закладів міста. Тепер на його місті новий ресторан “База” в стилі лофт.

Колишня будівля РБК у Володимирі стала гуманітарним центром

Тут збиралися і фасували для передач продукти та необхідні речі, створювали місця для відпочинку для переселенців, а також плетуть маскувальні сітки.

Домедична допомога та навички поводження зі зброєю: у Володимирі відбувся перший вишкіл Штабу захисту Волині

На перші навчання прийшли близько 50 осіб, серед яких були як чоловіки, так і жінки з Володимира й Нововолинська.

Здобутки Князівської бригади

14 бригада розповіла про життя захисників на війні

Опублікували репортаж Телерадіостудії МО України Бриз з Князівської бригади.

14 бригада показала нові здобуті трофеї

“Кажуть, почалася весна. Та нам, якщо чесно, байдуже. Не слідкуємо за календарем, днями тижня і датами. Має значення тільки кількість. Кількість знищеної ворожої сили і техніки! Князівські воїни знищували, знищують і будуть знищувати ворога на українській землі!Слава Україні!”, – доповідають наші захисники.

Військовий родом з Володимира, якому прострелили ноги, врятував побратима з Нововолинська від полону

29-річний Віктор Дудюк, який народився у селі Озютичі Володимир-Волинського району, ще у 2014-му боронив кордони України від путінської орди. Захищав Луганський аеропорт, отримав поранення в ногу.

Командира 14 ОМБр Олександра Охріменка нагородили орденом Богдана Хмельницького ІІ ступеня

У Володимирі пройшла онлайн-пресконференція з представниками 14 бригади

Воїнам 14 бригади вручили відзнаки на передовій

Військовий 14 бригади взяв у полон російського загарбника

“Порівняйте вираз обличчя Князівського воїна й захисника України з мордою московської мерзоти, яка прийшла на українську землю вбивати!

Втім, цьому кацапському зайді пощастило – він живий…Нехай його “русская мать” їде забирати його через скалечні московськими тварюками українські міста, і хай дивиться, що зробив її син!

Декомунізація

На площі у Володимирі демонтували стели з радянськими знаками

21-го квітня на площі Героїв у Володимирі демонтували меморіальні стели, що встановленні з обох сторін біля обеліска слави, більше знаного у народі, як «шпиль».

Слідом за радянськими зірками на площі у Володимирі демонтували танк

22-го квітня у Володимирі на розі вулиць Устилузької та Драгоманова демонтували радянський пам’ятник воїнам-танкістам.

Прийняли рішення про перейменування 46 вулиць у Володимирі

Вулиці з проросійськими та комуністичними назвами у Володимирі відійшли в минуле. На заміну старим назвам обрали та затвердили нові.

У Володимирі декомунізували пам’ятник радянському солдату

26-го квітня у Володимирі слідом за стелами з радянськими зірками, танком, знесли пам’ятник НКВДистам по вулиці Устилузькій.

Вільний мікрофон: що б зробили з путіним мешканці громад Прибужжя, якби побачили його

Перехожі ділилися своїми емоціями, дякували ЗСУ за мирне небо та належний відпір ворогу і ділилися своїми ідеями розправи над рашистським президентом.

Попри війну, Володимир маленькими кроками продовжив свій розвиток. Оновили сквер, представили схему організації дорожнього руху. Встановили майданчики, дороблюють стадіон.

1030-річчя Володимир-Волинської єпархії: до Собору Різдва Христового прибули священники з різних областей України

10-го травня священослужителі та прихожани відзначають день 1030-річчя заснування Володимир-Волинської кафедри. З цієї нагоди у Соборі Різдва Христового провели урочисту архієрейську літургію.

Леся Мартинюк – володимирська мама Стефанія розповіла про реакцію на фото до переможної пісні на Євробаченні 

БУГ поспілкувався із відомою у Володимирі поціновувачкою народного мистецтва, писанкаркою Лесею Мартинюк, чию фотографію гурт «Калуш оркестра» розмістив на обкладинці переможної пісні на Євробченні-2022.

«Микола, пам‘ятайте нас»: випускники педагогічного коледжу у Володимирі записали мейнстримне відео для свого куратора

Студенти групи 4-Г педагогічного коледжу у Володимирі зняли на пам‘ять для свого куратора мейнстримне відео під назвою «Микола, пам‘ятайте нас», яке записане під мелодію популярного треку Мюслі UA.

«Люди питали, де картоплю садитимемо»: у селі за Володимиром подружжя з Луцька висадило лавандове поле

У селі Хмелівка Зимнівської громади подружжя Віталія та Наталії Лясніків засадили поле ароматної лаванди та приймають туристів за символічну ціну. Частину виручених коштів передають на потреби ЗСУ.

LAUD, SHUMEІ та Остап Дрівко під час акустичного концерту у Володимирі збирали кошти для ЗСУ

31-го липня святкування Дня міста у Володимирі закривали відомі українські виконавці LAUD, SHUMEІ та Остап Дрівко. Під час акустичного концерту, на якому виконували патріотичні, душевні українські пісні, збирали кошти на потреби для нашої армії.

Військовий з Володимира встановив український прапор у деокупованому селі на Харківщині та розповів свою історію на фронті

Військовослужбовець 14 ОМБР імені князя Романа Великого володимирчанин Сергій Лященко (позивний «Адвокат») до повномасштабного вторгнення займався адвокатською діяльністю. Та ранок 24-го лютого розділив його життя на «до» і «після».

Він разом з іншими бійцями встановив прапор України на будівлі селищної ради у Харківській області.

Відтепер Володимирський: Верховна Рада підтримала перейменування району

Верховна Рада підтримала перейменування Володимир-Волинського району вслід за поверненням історичної назви місту.

На території колишньої гімназії у Володимирі збудують ще один навчальний корпус та укриття

У Володимирі планують збудувати ще один навчальний корпус над новим укриттям перепрофільованого ліцею, що на вулиці 20-го липня.

У рамках освітньої реформи на базі Володимирської гімназії О. Цинкаловського створять профільний ліцей.

Безпілотники, спецобладнання, ремонти, облаштування кордону: на потреби військових у Володимирі виділили понад 53 млн грн

Внесли зміни до бюджету на 2022 рік щодо забезпечення військових формувань та правоохоронних органів на загальну суму 53 255 789 грн. Зокрема виділили додаткові кошти на безпілотники та інші спецзасоби для 14 бригади, на ремонт приміщень, облаштування кордону з Білоруссю та інше.

У Володимирі помітили українську співачку Тіну Кароль

23-го серпня у Володимирі помітили українську співачку Тіну Кароль. Перехопив по дорозі співачку заступник міського голови Андрій Гудим.

З російського полону звільнили медикиню з Володимира

17-го жовтня з російського полону звільнена ще одна уродженка Волині Олена Бійовська – операційна сестра, яка народилася у місті Володимир.

Чоловік воює, дружина волонтерить: історія сім’ї з Володимира

Володимирчанин Василь має величезний бойовий досвід, і носить на бронежилеті маленького іграшкового динозавра – талісман, подарований 2-річним сином Матвієм. Служить у Князівській 14 бригаді із 2016. Майже одразу після того, як розпочав службу, прийняв на себе командування танковою ротою.

Хто порушує ПДР та благоустрій у Володимирі: інспектування міста з керівником муніципальної варти Віктором Лавренюком

У Володимирі вже майже три місяці муніципальну варту очолює новий керівник Віктор Лавренюк. Також з вересня відновили роботу інспектори з паркування. Журналісти БУГу разом із начальником муніципалів проінспектували ділянки у місті, де найчастіше порушують правила дорожнього руху та благоустрою.

Розповіли, як у Володимирському районі працює корівник безприв’язного утримання з кросвентиляцією

Ще минулого року у Володимирському районі керівництво ТзОВ «Прогрес» ухвалило рішення облаштувати корівник безприв’язного утримання на 280 високопродуктивних корів механічною вентиляцією.

«Живи задля перемоги»: під час благодійного вечора у Володимирі зібрали майже третину суми на автомобіль для військових

10-го листопада в кафе «Family» у Володимирі відбувся благодійний захід на підтримку наших воїнів, під час якого вдалося зібрати майже 47 тисяч гривень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок