<

Хто порушує ПДР та благоустрій у Володимирі: інспектування міста з керівником муніципальної варти Віктором Лавренюком

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:10 | 7.11.2022 / Володимир / , /
Перегляди
3026
/ коментарі 3

У Володимирі вже майже три місяці муніципальну варту очолює новий керівник Віктор Лавренюк. Також з вересня відновили роботу інспектори з паркування. Журналісти БУГу разом із начальником муніципалів проінспектували ділянки у місті, де найчастіше порушують правила дорожнього руху та благоустрою.

Віктор Лавренюк, військовий з неабияким досвідом, нині знаходиться на пенсії, але зазначає, що йому нудно сидіти вдома та хоче приносити користь суспільства. Окрім роботи в муніципальній варті, займається ще й підготовкою наших добровольчих формувань.

У складі муніципальної варти Володимира працює 10 інспекторів. Чотири на час війни поставлені охороняти приміщення державних органів. Тож працівники не завжди можуть вчасно реагувати на повідомлення жителів, адже громада велика і є ще багато паперової роботи, зазначає Віктор Лавренюк. На момент зйомок, у мунварти ще не було автомобіля. Проте, нагадаємо, нещодавно на виконкомі прийняли рішення про передачу їм старого автомобіля ЗАЗ 1103 Ігоря Пальонки, коли він був на посаді очільника Зарічанської громади.

Керівник муніципальної варти впевнений, що хоч в країні і війна, але це не означає, що мешканці можуть порушувати правила і закони на відносно мирній території, порядку все ж треба дотримуватися. Ще однією проблемою, є те, що люди плутають обов’язки муніципальної варти та поліції, рятувальників й екологів і часто вважають, що комунальна організація має виконувати обов’язки інших структур.

“Наприклад, я хотів би нагадати, що дотримання правил дорожнього руху в населеному пункту має виконувати Національна поліція. Ми можемо лише зафіксувати порушення та передати їх правоохоронцям”, – зазначив Віктор Лавренюк.

Нещодавно у Володимирі відновили свою роботу інспектори з паркування, після проходження спеціальної підготовки, їм надали повноваження щодо притягнення до адміністративної відповідальності за порушення вимог правил дорожнього руху, що стосуються зупинки та стоянки автотранспорту в межах міста. Вони мають спеціальне обладнання для даної роботи, доступ до сервісу «Штраф UA» – єдиної системи для зручності оплати та перевірки штрафів, тож мають повне право карати порушників.

У Володимирі є декілька проблемних ділянок, де є скупчення автомобілів, і водії часто порушують ПДР. Це вулиця Небесної сотні, Шевченка, Сагайдачного, Незалежності, Ковельська, Устилузька та військове містечко.

Люди по-різному реагують на роботу інспекторів, одні після зауваження не ставлять своїх автівок у заборонених місцях, інші – ж не реагують та отримують повторні штрафи.

Читайте також: За перші дні роботи муніципальна варта Володимира склала 27 адмінпротоколів на порушників ПДР

Окрім цього, виникають проблеми із транспортом, що належить внутрішньо переміщеним особам, так, як розповів Віктор Лавренюк, у дворі по вулиці Луцькій,101 на них було накладено 12 штрафів. Головний муніципал закликає переселенців дотримуватись порядку у місті, в якому вони живуть, не залежно, чи це мегаполіс, чи невеликий населений пункт.

Керівник муніципальної варти зазначає, що не всі водії знають чи пам’ятають про правила паркування. Для деяких з них він носить книгу з ПДР, та нагадує їх порушникам на місцях.

Деякі люди на прибудинкових територіях, як ми виявили на вулиці Сагайдачного, встановлюють незаконні обмежувачі для паркування. Часто біля будинків водії стають на газонах. Це також заборонено, зазначає Віктор Лавренюк, навіть якщо трава там уже заїжджена й не росте. В такому випадку, мешканці ОСББ мають об’єднатися та звернутися у міські органи, взяти дозвіл на облаштування місць для стоянки, засипати його щебенем або іншим твердим покриттям. Жителям також варто пам’ятати, що не можна ставити автомобілі біля дитячих майданчиків (за 20 м), щоб малеча не дихала шкідливими випарами та газами.

Нагадаємо, де і як дозволено залишати транспортний засіб, визначено Правилами дорожнього руху, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001 року № 1306, та Правилами паркування транспортних засобів, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 03 грудня 2009 року № 1342.

Заборона на стоянку автомобілів, зокрема діє:

• у місцях, де заборонена зупинка (в тому числі на естакадах, мостах, шляхопроводах і під ними, у тунелях, на трамвайних коліях);
• у місцях, де транспортний засіб, що стоїть, зробить неможливим рух інших транспортних засобів або створить перешкоду для руху пішоходів;
• біля бульвару або розділювальної смуги;
• другим рядом уздовж вже запаркованих машин на проїзній частині;
• на тротуарі, крім випадків, якщо для руху пішоходів залишається прохід не вужче 2 метрів або встановлено відповідний дорожній знак;
• на газонах;
• у зоні дії знаків «Зупинка заборонена», «Стоянка заборонена».

Не слід паркувати авто ближче ніж:

• 5 метрів до контейнерів для збирання побутових відходів;
• 10 метрів до виїзду з прилеглої території, перехрестя, пішохідного переходу, місця виконання дорожніх робіт;
• 30 метрів до зупинки маршрутного транспорту;
• 50 м до залізничного переїзду.

Окрім боротьби з порушниками паркування муніципали ще й опікуються благоустроєм міста, правила якого затверджені та прийняті ще у 2016 році. Зокрема, мешканці забувають, що окрім свого обійстя потрібно належно утримувати ще й прилеглу територію – обкошувати траву та стежити за чистотою. Проводиться робота й з підприємствами та установами міста. До їхнього відома також доводиться, що територія має бути доглянута належним чином.

Якщо ви хочете повідомити про порушення, можна писати муніципальній варті на сторінку у фейсбуці або залишати звернення у чергового в міській раді.

Але перш ніж складати адмінпротоколи, інспектори ведуть роз’яснювальну та профілактичну роботу. Віктор Лавренюк зазначає, що їхнім основним завданням є не оштрафувати людину, а навести лад, а для цього потрібно, щоб люди самі відповідально ставилися, слідкували за порядком та любили своє місто.




коментарів: 3
  1. От цікаво, за період зйомки даного репортажу було зафіксовано багато плрушень ПДР. А чи хтось з них був притягнутий до відповідальності? Роблять свою роботу для галочки.

  2. Вже стільки років існує проблема на вул.Поштова.Так важко поставити знак,що вона тупікова.А то горе водії не можуть назад розвернутись.А що вже проблема біля”” Маяка””? Сліпі ніхто не бачить.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 Травня, Субота
10 Травня, П’ятниця