<

Безпілотники, спецобладнання, ремонти, облаштування кордону: на потреби військових у Володимирі виділили понад 53 млн грн

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:43 | 30.09.2022 / Володимир / , /
Перегляди
1126
/ Коментарі відсутні

У Володимирі внесли зміни до бюджету на 2022 рік щодо забезпечення військових формувань та правоохоронних органів на загальну суму 53 255 789 грн. Зокрема виділили додаткові кошти на безпілотники та інші спецзасоби для 14 бригади, на ремонт приміщень, облаштування кордону з Білоруссю та інше.

Дане рішення прийняли на черговій 17 сесії Володимирської міської ради 30-го вересня. По запитах від військових частин доповідав Володимир Атаманчук.

Щодо фінансування потреб 39 ЗРП у депутатів питань не виникало. На сесії був присутній підполковник Черевко, який представляв зенітно- ракетний полк. Він зазначив, що приміщення полку знаходяться у незадовільному стані, солдати там на Сході мерзнуть, сплять в окопах, бліндажах, а прийде час, вони повернуться в розташування, чому їм, хоча б тут, не забезпечити гідні умови.

У депутатів виникали питання, щодо забезпечення ковельської бригади засобами для радіомоніторінгу, виділенням 5 млн грн на облаштування кордону з Білоруссю, а також щодо ремонту медпункту, КТП та вартового приміщення на понад 17 млн. Депутати від Самопомочі Олег Тимосевич, Костянтин Зінкевич, Олексій Панасюк та від Європейської Солідарності Наталія Василець, а також Микола Юнак від Слуги Народу вважали, що ціни на ремонтні роботи можуть бути завищеними. Була поставлена пропозиція, щоб скасувати виділення коштів на ремонтні роботи в приміщеннях бригади, однак інші обранці громади його не підтримали.

Депутати від За майбутнє Тетяна Дьоміна, Андрій Гнатюк, Анна Радкевич зазначали, що у військовий час потрібно забезпечувати запити військових, адже в країні триває війна. Тим більше, що військові частини є найбільше наповнюють бюджет громади. Такої ж думки був і міський голова Ігор Пальонка.

Від 14 бригади виступала уповноважена з публічних закупівель Світлана Гулько, вона запевнила, що виділені кошти встигнуть освоїти до кінця року. І ціни на роботи можуть бути менші, ніш зазначені у кошторисі. Вона додала, що бригада дійсно потребує ремонту цих приміщень, зокрема поранені військові прибувають до медпункту, який знаходиться в жахливому стані.

Також на захист потреб військових став депутат Олег Новосад, який також служить у 14 бригаді. Він зазначив, що Волинь потребує укріплення району і кошти на кордон необхідно виділяти. Для прикладу він навів, що бійці 14 бригади змогли повернути окуповані території на Харківщині, у зв’язку з тим, що там був споруджений захист на кордоні з росією. І закликав депутатів підтримати усі запити військовослужбовців, зокрема й ковельських.

Не дивлячись на довгі дискусії та обговорення, рішення про виділення коштів на всі запити військових депутати підтримали одноголосно, 34 голоси – “За”.

Відповідно 53 млн 255 тис. грн з міського бюджету на 2022 рік будуть розподілені наступним чином:

14 бригада

  • 19 598 000 – на придбання обладнання, техніки, предметів довгострокового користування, в тому числі спеціального призначення (БпЛА, квадрокоптери, тощо)
  • 10 899 100 – на проведення капітального ремонту будівлі КТП, вартового приміщення, кабінету попередньої варти, класу підготовки варти.
  • 6 347 928 – на проведення поточного ремонту будівлі медпункту

39 ЗРП

  • 8 390 409 грн – на проведення капітального ремонту будівель штабу та медичного пункту (через КЕВ);
  • 704 310 грн – на придбання портативних радіостанцій спеціального призначення
  • 109 690 грн – на придбання засобів зв’язку та їх комплектуючих

Волинський прикордонний загін

  • 5 млн грн – на придбання матеріалів для облаштування залізобетонного паркану на кордоні

100 бригада (тероборона)

  • 80 000 грн – на придбання через в/ч А7028, супутникової системи STARLINK
  • 200 000 грн – на придбання будматеріалів, канцтоварів, паперу, автозапчастин та обслуговування транспортних засобів

Маневрений центр РЕР (м. Ковель)

  • 485 125 грн – на придбання предметів, матеріалів та обладнання для комплектації постів радіомоніторінгу

Районний відділ поліції у Володимирі

  • 49 980 грн – на придбання палива (співфінансування проекту “Поліцейський офіцер громади”);
  • 680 000 грн – на ремонт 2-го поверху адмінбудинку

ДФТГ

  • 336 000 грн – на придбання зимової форми одягу для особового складу добровольчого формування міської територіальної громади

Пожежна частина у Володимирі

  • 375 247 грн – на придбання техніки, обладнання (в тому числі спеціального призначення), спецодягу, меблів, будівельних і витратних матеріалів, засобів зв’язку та проведення поточного ремонту будівлі




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя