<

Розповіли, як у Володимирському районі працює корівник безприв’язного утримання з кросвентиляцією

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:12 | 13.11.2022 / Володимир / /
Перегляди
6980
/ Коментарі відсутні

Ще минулого року у Володимирському районі керівництво ТзОВ «Прогрес» ухвалило рішення облаштувати корівник безприв’язного утримання на 280 високопродуктивних корів механічною вентиляцією.

Мета – запобігання щорічних втрат продуктивності внаслідок негативної дії теплового стресу, – про це пише MilkUA.info.

У результаті тендеру обрали кросвентиляцію.

Корівник із безприв’язним утриманням з крос-вентиляцією на 280 корів

«Кросвентиляційна система дуже добре себе показала. Завдяки їй ми зуміли забезпечити близькі до ідеальних умови в приміщеннях, де знаходяться тварини. Це було одне з кращих рішень для створення комфортних умов для корів.

Порівняно з попередніми роками, цього літа у період спеки молочна продуктивність не зменшилася, також не постраждало відтворення і здоров’я стада.

Що стосується відтворення, то до встановлення кросвентиляції у період теплового стресу рівень заплідненості корів зменшувався до 18−35%. Після встановлення вентиляції середня заплідненість корів улітку становила 45%.

Крім того, раніше рівень тільності корів у літній період зменшувався до 18%. Влітку 2022-го він зріс на 10% і становив 28%. З огляду на те, що покращення цього показника на 1% дає змогу збільшити прибутковість кожної фуражної корови на 15 доларів на рік, господарство отримає значну економічну вигоду від інвестицій в контроль мікроклімату.

Загалом, ми задоволені цією системою вентилювання», – поділився результатами, консультант КЦ АВМ, головний зоотехнік ТзОВ «Прогрес» Сергій Шатковський.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок