<

Ні московській церкві: депутати Володимира звернулися до Президента, ВРУ та Волинської ОВА з вимогою припинити існування УПЦ МП

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:13 | 27.07.2022 / Володимир / , /
Перегляди
6308
/ коментарів 13

Очільники депутатських фракцій міської ради Володимира вважають неприпустимою подальше існування на території громади УПЦ МП і звернулися до Президента України, Верховної Ради та Волинської ОВА з вимогою про припинення діяльності УПЦ МП на території громади.

Відповідне рішення депутати прийняли на черговій сесії 27-го липня і проголосували за нього одноголосно, 27 – “за”.

Звернення, яке зачитав міський голова, підписали: Ігор Пальонка, Андрій Гнатюк, Наталія Василець, Павло Горошкевич, Сергій Коба, Олексій Панасюк, Олег Свідерський, Микола Юнак.

Через повномасштабне військове вторгнення росії та благословення настоятеля РПЦ кіріла цієї, блокування рішень релігійних громад, які прийняли рішення про перехід з УПЦ МП до ПЦУ/, іноді шляхом відвертих залякувань та погроз, депутати Володимирської міської ради вважають неприпустимим подальше існування та діяльність УПЦ МП в Україні, зокрема й у Володимирському районі. В зв’язку цим вони вимагають від Верховної ради та президента прийняти та підписати закон, який унеможливить діяльність УПЦ МП в Україні.

Читайте також: Володимирська ВЦА зриває процес переходу Бортнівської парафії до ПЦУ

Від Волинської військової адміністрації вимагають розглянути питання про скасування Статутів та державної реєстрації релігійних громад УПЦ МП на території Володимир-Волинської громади. А також здійснити перевірку дотримання умов охоронних договорів релігійними громадами на території Володимир-Волинської ТГ.

Повний текст звернення:

Нагадаємо, на останній сесії депутати Нововолинської міськради також закликали Президента заборонити УПЦ МП в Україні.

Фото на головній з освячення нового храму у Зимному у січні 2022 року із сайту УПЦ




коментарів: 13
  1. Нарешті ,зрозуміли ,що сатанинських кацапсьткиїх попів треба посилати за кораблем ,ще б президент і ВР зрозуміли яку ворожу зміюку пригріли .

  2. Ви прекрасно знаєте, що це не законно. Це суперечить Конституції України (статтею 21 Конституції України проголошено основоположний принцип, згідно з яким «усі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах, а права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними». А згідно зі ст. 24 Основного Закону усі громадяни держави є рівними перед законом. Відповідно, не може бути жодних привілеїв чи обмежень, у тому числі через їхні релігійні переконання.

    Безпосередньо право на свободу світогляду і віросповідання гарантується ст. 35 Конституції України.)
    а також ряду міжнародних документів, які гарантують свободу віросповідання, зокрема:
    1.«Міжнародному пакту про громадянські і політичні права» (прийнятий 16 грудня 1966 р. Генеральною Асамблеєю ООН)
    2.Резолюції Ради з прав людини «Дискримінація на основі релігії і переконань та її вплив на здійснення економічних, соціальних і культурних прав», прийнятій 20 березня 2009 р., ООН
    3.Конвенції Ради Європи «Про захист прав людини і основоположних свобод» від 04.11.1950 р. (Конвенцію ратифіковано Законом України № 475/97-ВР від 17.07.1997 р. ) містить ст. 9 «Свобода думки, совісті і релігії»
    4.Рекомендації 1962 (2011) «Релігійний аспект міжкультурного діалогу»
    5.п. 15 Рекомендації Парламентської асамблеї Ради Європи «Про релігійну терпимість у демократичному суспільстві» № 1202 (1993)
    ПРИКРО, ЩО НАШІ МОЖНОВЛАДЦІ ПОРУШУЮТЬ ЗАКОН.

    • Те, що ви написали, стосується віросповідань у мирний час. Під час війни чужинська і ворожа церква, яка існує на території воюючої держави і веде проти неї підривну діяльність, має бути повністю заборонена та знівельована. Храми її повинні перейти у власність держави і передані канонічній, національній Церкві України на землі якої вони перебувають.

    • Пані Оксана, може ви ще знайдете закон за яким можна продовжувати виславляти церкву вбивць і гвалтівників під благословення кровавого кирилки??? 30 років москва підбурювала і готувала цю війну через своїх лакеїв із УПЦ МП!!! В расєї всі підтримують війну бо впевнені що 5 колона в Україні їх чекає із хлібом і сіллю!!!

    • Олена ,виглянь за вікно ,іде війна ,про які права ти говориш ,ця кацапська церква є ФСБешною структурою ,а ти пишеш про релігійну терпимісь ,чи ще мало жертв ?

    • Олено, мова не про заборону віросповідання, а про продажних пузатих ватажків даної секти.

    • Як гарно вони вивчили Конституцію України у розділі права,
      а виконувати розділ обовязки хто буде, та і церковні закони забороняют існування інших церковних структур на канонічні території ПЦУ

    • В росії права не порушуються!!!щось не подобається-за російським кораблем. У нас війна,а церква мп-це внутрішній ворог,якому не місце в Україні.

  3. Олено, жити треба в реальному світі, а не у вигаданому, чим ви фактично допомагаєте агресору і наносите пряму шкоду своїй державі.

  4. Мені неодинаковр хтр править у хаті Божій Бо Вони Е Пастери.Бо Вони е <>.Тож Я Хочу Щоб Наш Провідник Був–Дійсно Правним Як для Держави УКРАІНА ТА НАРОДАМ ЯКІ ВНІЙ. ЖИВУТЬ ТА ЛЮБЛЯТЬ БІЛЬШЕ СВОГО ЖИТТТЯ ХАЙ МЕНЕ ПРОБАЧУТЬ НАШІ МАТУСІ ТА ТАТУСІ ЦЕ НАША ЗЕМЛЯ НАША ЗВАМИ ДОМІВКА. А ПРОПОВІДНИКИ ТА ЯК ВОНИ РАХУЮТ ЗАХИСНИКАМИ НАШІХ ДУШ ТА ЖИТТЬЯ ІДУТЬ ТУДА ДЕ ЛІТКРИ VZO.СЛУЖІТЬ БОГУ ТА НАРОДУ І НАРОДАМ ЯКІ ЛЮБЛЯТЬ ЦЮ СВЯТУ ЗЕМЛЮ.А ВИ ІДІТЬ ГЕТЬ ЗВІТТІЛЯ БО БУДЕ ЯК КОЛИСЬ ВИГАНЯЛИ КОЗАКИ НЕПРОХАНИХ ЗАЙД ЩО ВНАШИХ ХРАМАХ ТА НАШИХ ЗЕМЛЯХ.Сужіть Богу Та Народам ціеі. Землі де Ви І Ми Живемо.Хай ГОСПОДЬ Дасть Вам Та Нам Розуму. Думаю ГОСПОДЬ МЕНЕ ЗРОЗУМІЕ. А ЗАКОНИ СЕГОДНІ ОДНІ А ЗАВТРТА ІНШН ІХ ПИШУТЬ ЛЮДИ а вони міняюттся як роки так. Віки .А <<шайтани біси Зникніть з Нашоі Землі яку. Ми Любим ПОНАД УСЕ. ТА ВІДАЕМО СВОЕ ЖИТТЬЯ. ВИБАЧТЕ кому невгодив.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок