<

[ОНОВЛЕНО] Шукають підозрілих осіб або заборонені предмети: СБУ проводить обшуки у Зимненському монастирі УПЦ МП

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:10 | 14.12.2022 / Володимир, Новини / /
Перегляди
2874
/ коментарі 2

14-го грудня стало відомо, що СБУ прийшло з обшуками до Святогірського Успенського Зимненського ставропігійному жіночому монастирі УПЦ МП у Володимирському районі.

Служба безпеки України перевіряє церкви Української православної церкви Московського патріархату, аби перевірити, чи не використовують ці об’єкти, як осередок «русского мира».

Як зазначили у відомстві, правоохоронці, за безпосередньої участі представників церкви:

  • проводять огляд території та приміщень монастиря для виявлення заборонених до обігу предметів;
  • здійснюють перевірку осіб на території монастиря щодо їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України.

Усі дії відбуваються в межах чинного законодавства та проводяться для перевірки даних про наміри використання єпархії як осередку «русского мира»; недопущення використання приміщень УПЦ для переховування громадян країни-агресора, зберігання заборонених предметів тощо; убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.

Раніше, у зв’язку з численними скаргами від громадян СБУ та Нацполіція перевіряли Святогірський Успенський Зимненський Ставропігійний монастир. 7-го грудня правоохоронці провели обшуки у Волинській та Володимирській єпархіях УПЦ МП.

Останні роки Зимненський монастир славиться не лише своєю історією, але й відомими «гостями», які полюбляли відвідувати споруду. Прилітали на гелікоптерах та приїжджали на позашляховиках такі особи, як настоятель УПЦ Онуфрій та кума путіна Оксана Марченко зі своїм чоловіком Віктором Медведчуком.

Нагадаємо, що 5-го березня Ігуменя Святогорського Успенського Зимненського ставропігійного жіночого монастиря УПЦ МП Стефана записала відеозвернення до володимира путіна, аби він зупинив війн.




коментарів: 2
  1. Для галочки хіба цей обшук ,чого так довго чекали і дали цим сектантам підготовились.

  2. Давно все поховано ,треба було ще трохи почекати з обшуком .Все для галочки .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця