<

Тероборона, штаб захисту, укриття: мер Володимира розповів, які заходи проводяться у громаді через загострення ситуації на кордоні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:49 | 23.02.2022 / Володимир / , /
Перегляди
1063
/ Коментарі відсутні

У Володимир-Волинському районі комплектується батальйон тероборони, триває ремонт у приміщенні. На це виділяються кошти із бюджетів громад. Також у місті проводиться робота з населенням, перевіряються укриття, вирішують, що робити із системою оповіщення.

Про те, як готуються у місті до оборони, розповів на черговій сесії 23-го лютого мер Ігор Пальонка.

Він зазначив, що проводиться зустріч з керівниками батальйону тероборони, проводяться перемовини, вирішують першочергові завдання й потреби, тривають ремонтні роботи у приміщенні, що дислокується в Нововолинську. Громади району виділяють кошти зі своїх бюджетів.

Він зауважив, що штаб батальйону частково укомплектований, але ще бракує людей, особливо офіцерів. В основному, туди зголошується люди, які стоять на обліку в центрі комплектування.

Як зазначив мер, також була проведена розмова з керівником військомату, щоб виконком долучився до оповіщення резервістів, для вступу до лав тероборони.

Раніше йшла мова про добровільні формування територіальних громад, але наразі за словами міського голови, поки немає чіткого механізму їх укомплектування.

Також на території громади діє Штаб захисту Волині, де кваліфіковані інструктори для усіх бажаючих проводять навчання по наданню першої домедичної допомоги та поводженні зі зброєю. Щоб вступити до організації, необхідно заповнити анкету за посиланням.

Щодо критичної інфраструктури громади. Поліція здійснює посилене патрулювання. Також були проведені перемовини з керівництвом лікарні. Там також є належне укриття з операційною кімнатою, куди зможуть перемістити усіх хворих. Є дизельний генератор, необхідно ще забезпечити ТМО пальним та зробити запаси води.

Що стосується укриттів, то частина з них уже готова, деякі приміщення необхідно відновлювати, проводяться перемовини з головами ОСББ для приведення підвальних приміщень до належного стану. Для зручності мешканців, місця з укриттями були нанесенні на геолокацію.

Розглядають варіанти по оперативному оповіщенню населення, оскільки стаціонарна система оповіщення знаходиться у незадовільному стані, то планують залучати авто рятувальників та поліції з гучномовцем, які в разі потреби, їздитимуть вулицями й попереджуватимуть населення.

Також, у разі відключення водопостачання на території міста є п’ять колонок, де можна набрати воду, проводяться роботи по відновленню ще декількох.

Мешканців, які хочуть боронити свою територію закликають вступати до лав тероборони, інструкція за посиланням. Укласти контракт про проходження служби у військовому резерві можуть громадяни України, віком від 18 до 57 років. Громадяни, які хочуть укласти контракт у військовий резерв, повинні підійти до територіального центру укомплектування – у якому і знаходитимуться на обліку.

Читайте також:

Про розгортання батальйону та завдання підрозділу: розповіли, як потрапити до військового резерву тероборони у Нововолинську




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер