<

Нововолинці вивчали досвід розвитку соціального підприємництва у Львівського бізнесу

07:37 | 26.04.2024 / Нововолинськ / , /
Перегляди
190
/ Коментарі відсутні

Учасники та учасниці проєкту «Розвиток соціального підприємництва у Нововолинській громаді», які разом напрацьовують зміни до місцевої Програми підтримки бізнесу, відвідали місто Львів для вивчення досвіду роботи соціальних підприємств.

про це повідомили на фейсбук-сторінці агенції регіонального розвитку Прибужжя.

Зокрема, відвідали Центр підтримки підприємництва Львівської міської ради, де побачили, як налагоджений процес створення та підтримки соціальних підприємств та як спонукають бізнес співпрацювати з соціальними підприємствами, цим самим підтримуючи важливі соціальні ініціативи.

Зустрілися з директором Західноукраїнського кластеру соціальних підприємств Романом Міневичем та керівницею проєктів у Центрі підтримки підприємництва та Анною Чубою, яка перебувала у відрядженні в місті Києві, але доєдналася до зустрічі онлайн. Галина Заяць, начальник відділу ділових індустрій управління економіки департаменту економічного розвитку Львівської міської ради ознайомила робочу групу з системою ваучерної підтримки малого та середнього бізнесу, яку надає Львівська міська рада.

Далі відвідали кафе-пекарню “Горіховий дім”- це  одне з перших соціальних підприємств у сучасній Україні. 40% від прибутку кафе скеровується на соціальні проекти Фонду «Горіховий дім». Зокрема, на потреби соціального притулку для жінок, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Побували у соціальному ательє “Butterfly”. Це чудовий приклад соціального підприємництва, місією якого є створення робочих місць для жінок, які постраждали від домашнього насильства. Ознайомила робочу групу  з діяльністю та соціальною метою та місією підприємства Мирослава Квасниця.

Ще завітали до соціальної майстерні “Woodluck”, де створюються унікальні меблі та вироби із дерева під замовлення. Це підприємство працевлаштовує людей, які пройшли реабілітацію в центрах для нарко- і алкозалежних та допомагає з процесом їх ресоціалізації та адаптації. Екскурсію по підприємству нам провів директор Тарас Левицький. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок