<

Про розгортання батальйону та завдання підрозділу: розповіли, як потрапити до військового резерву тероборони у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:16 | 17.02.2022 / Нововолинськ / /
Перегляди
5250
/ коментарів 15

17-го лютого на сесії Нововолинської міської ради Сілецький розповів про головні завдання та функції роботи підрозділу територіальної оборони у місті.

Про те, як потрапити до підрозділу розповів в.о. командира батальйону територіальної оборони Андрій Сілецький.

Головне завдання батальйону – це захист населення і територіальної цілісності України, підтримання правового режиму військового стану та інші, що вказані у законі «Про основи національного спротиву».

На даний час підрозділ, що базуватиметься у Нововолинську за адресою вул. Нововолинська, 20 – ще формується. Проводиться необхідне виконання робіт щодо удосконалення приміщення та ремонт у кімнаті зберігання зброї.

Військовий резерв

Сьогодні штаб укомплектований на 70%, тому в.о. командира батальйону запрошує активне населення долучатись до служби у військовому резерві. Також у підрозділі є необхідність у людях, які мають офіцерські звання.

Укласти контракт про проходження служби у військовому резерві можуть громадяни України, віком від 18 до 57 років.

“Пріорітетом є люди, які пройшли військовий вишшкіл, військову службу, є учасниками бойових дій та мають військову спеціальність”, – додав Андрій Сілецький.

Для солдатів контракт укладається на 3 роки, для сержантів та офіцерів – 5 років.

За контрактом людина знаходиться на своєму робочому місці у цивільному житті, проте, коли є загроза надзвичайного стану – особи, що уклали дану угоду, повинні прибути на місце постійної дислокації протягом 24 годин.

“Вказаних мешканців забезпечать військовою формою та зброєю, що знаходиться у місці постійної дислокації. З ними проводитимуть навчання, залучатимуть на збори терміном не більше 30 днів у рік”, – зазначив командир батальйону.

Укладення контракту

Громадяни, які хочуть укласти контракт у військовий резерв, повинні підійти до територіального центру укомплектування – у якому і знаходитимуться на обліку.

За заявою, яка написана у довільній формі, людям видадуть витяг по службовому списку. По ньому командир батальйону зорієнтується, де особа проходила службу, яка у неї посада та військово облікова спеціальність.

Після вивчення кандидатури, у підрозділі тероборони громадянин підписує заяву, після чого збиратиме відповідний пакет документів.

Пакет документів:

  • копія паспорту;
  • копія ідентифікаційного коду;
  • копії документів про народження, освіту, сімейний стан та свідоцтво про народження дітей;
  • фотокартка 9*12;
  • папка та конверт.

Фізичну підготовку прийматиме в.о. командира батальйону територіальної оборони Андрій Сілецький. У військовому комісаріаті кандидати повинні пройти медичний огляд та професійний відбір у психолога.

“Якщо була пройдена медична комісія протягом 5-ти років, тоді її проходити повторно не потрібно”, – сказав Андрій Сілецький.

Після вказаної вище процедури з громадянами укладається контракт на службу у військовому резерві. Один екземпляр контракту видається особі, вона ж отримує військову форму та знаходитиметься увесь час на зв’‎язку.

Забезпечення матеріально-технічної бази у підрозділі

Завершується ремонт у кімнаті зберігання зброї та режиму секретних органів.

Матеріальну допомогу було отримано від Володимира Дячука. Представники церкви Святої Трійці подарували підрозділу ноутбук. Дві одиниці техніки надала Нововолинська міська рада, також 5 одиниць комп’ютерів обіцяє район держадміністрації.

“Відсутній сканер, тому є проблема у зв’‎язку з керівником штабу. Також підрозділ потребує камер відеонагляду та сигналізації”, – додав командир батальйону.

До кінця тижня територіальна громада у Нововолинську буде забезпечена легковим автомобілем для швидкого реагування.

Оповіщення населення:

Питання щодо оповіщення населення у разі вторгнення підіймалось на зустрічі з головою держадміністрації. Під час незвичайної події стільниковий зв’язок одразу зникне, тому було поставлено завдання МНС провести огляд систем оповіщення.

“На даний час у Нововолинську працює лише одна сирена, тому голова держадміністрації прийняв рішення, аби мери міст та голови територіальних громад розглянули можливість забезпечення оповіщення через радіостанції та ретрансляцій”, – зазначив Андрій Сілецький.

Посилювати оповіщення можливо за допомогою органів влади, які сповістять територіальні громади за допомогою поліції та МНС.




коментарів: 15
  1. Шоб потрапити до резерву, то як мінімум треба бути туніядцем на подобу тим, шо на світлинах штани протирають.
    Бо мені між роботою і дописами на Бyзі тільки пару годин спати залишається

      • Не виключено що знаходяться і щирі патріоти але перважна більшість людей хоче мало того що боронити так ще й годувати своїх близьких. І далеко не тільки хлібом чаєм та мівіною

  2. Ідіть ідіть, а потім коли дасте документи і буде призов в воінкоматі не відкрутитесь шо не може іти.
    Влада хоче шоб люди жили в страху, спочатку коронавірус ( всі звикли), тепер шось нове ( наступ) а головні рішення за нашими спинами приймають( землю іноземцям віддали- всі забули. Чого? Бо не було кожен день в новинах цього).
    Подумайте логічно Якшо війська під кордоном стоять вже місяці і тільки зараз говоримо наступ? Наступ був вже 14 році в Криму всі це пам’ятають і не треба кожен день в новинах нагадувати бо вже достало. Всім добра

    • Та тобі ,засцяному,що війна,що весілля….все одно з під спідниці жінчиної не вилізеш….

  3. Коментарі- гидота! Бот на боті сидить та ботом поганяе. Скільки платять, не відкрутитесь, це не волиняни пишуть, це хохли-запроданці. Волелюбиві українці вже готуються боронити свій дім, своїх дітей, батьків, свою країну. Будьмо гідними нашіх славних предків. Віктор з Херсону

    • Я місцевий і мені дуже соромно за цю всю нашу бидлоту, що тут таке пише. Ніколиб не подумав, щоб оберігати свою дитину, маму, бабусю, сусіда чи навіть квартиру, авто – питати: «Скільки ви мені за це будете платити?» , чи називати тих, хто буде оберігати те бидло – туніядцами чи алкоголіками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя