<

Про розвіювання російських міфів у проєкті «ЦРУ», українізацію та нашу перемогу: розмова з бункерним телеведучим, володимирчанином Юрієм Лукницьким

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:36 | 26.07.2022 / Володимир / , , /
Перегляди
288
/ Коментарі відсутні

У студію БУГу завітав активний громадський діяч з Володимира Юрій Лукницький, який є водночас соцпрацівником, актором Народного аматорського театру «Різнобарв’я», а віднедавна є ведучим проєкту «Центру радикальних українців» у ролі Джурія Байденка. Говорили про новостворений проєкт, ситуацію нашої країни в умовах війни та процес українізації й розвиток культури.

Раніше БУГ уже записував інтерв’ю з Юрієм Лукницький, коли він перед місцевими виборами знімав соціальні ролики, щоб люди не купувалися на обіцянки кандидатів, а голосували, судячи з реальних вчинків.

Нині ж чоловіка більше знають, як Джурія Байденка із проєкту «ЦРУ», який він з однодумцями почав створювати незадовго після повномасштабного військового вторгнення росії в Україну. Проєкт зроблений з метою інформування суспільства на історичну тематику, розвіювання міфів російської та ще радянської пропаганди, донесення до суспільства важливості розвитку української культури, мови, наших традицій.

“Проєкт є пізнавальним, тому що за відгуками, які мені надавали люди, коли я їх зустрічав потім, виявилось що не всі знали про деякі аспекти, так званого, Дня перемоги, міфу, який створила російська чи ще радянська пропаганда навколо цього свята та Другої світової війни загалом”, – розповідає ведучий проєкту.

При створенні відео, автор ЦРУ повідомив, що надихається самими українцями, які чудово самоорганізуються у разі реальної біди, загрози існування власної нації. В той момент нам не так потрібна вся владна система, люди стають одним цілим.

“Зокрема, навіть у нашому місті, у Володимирі, мені дуже сподобалося, коли на початку (вкінці лютого, перші дні березня й згодом), як організувався волонтерський рух. І ті люди, які між собою мали певні конфлікти, працювали один з одним, забули про непорозуміння “стали в один ланцюг”, всі працювали на перемогу. Це надихає”, – навів приклад Юрій.

У випусках ЦРУ автори намагаються зобразити”справжню росію”, зруйнувати їхні міфи пропаганди, частково показують героїзм українців, зокрема ЗСУ, волонтерів. Порівнюються цінності, умови проживання росіян, попри їхній штучностворений імідж “вєлікой страни”, і, з іншого боку – Україна, яка не має таких значних ресурсів, території. Водночас найцінніше багатство нашої держави – це люди.

Для спецвипусків чи інтерв’ю обирають актуальні теми, які обговорюються у суспільстві в певний момент. Зокрема, про неподільність України на Захід та Схід, про маніпуляцію людьми.

“Українці ніколи з росією не програвали у “гарячій війні”, вони силою нас не брали. Ми програвали тільки тоді, коли між собою сварилися, коли знаходилися зрадники всередині, коли зовсім не було ніякої підтримки від сусідів та світу. У чесній боротьбі ми ніколи не програвали, лише через хитрощі, обман, брехню, підкуп і внесення розладу між нами самими. Тому настав час, нарешті, покінчити із російським питанням”, – зауважує Юрій.

Також говорили про те, як підшуковують цікавих гостей для наступних відео, хто допомагає у створенні проєкту. Питали у Юрія чи змінились його політичні вподобання стосовно президента Зеленського, прихильником якого він не був після виборів. Про те, як спонукати українців розмовляти рідною мовою, викорінювати російську, як пришвидшити процес самоідентифікації нашого населення. Більше дивіться у відеоінтерв’ю із Юрієм Лукницьким.

Нагадаємо, нещодавно наш гість відповідав на 20 коротких, але цікавих запитань у рубриці “Анкета”.

Читайте також: Розповіли історію дня перемоги: хроніки ЦРУ з Володимира про дев’яте «мая»




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер