<

Ювілейний випуск бункерного телеведучого з Володимира: журналістка Віталіна Макарик розповіла про боротьбу на мовному та культурному фронті

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:09 | 30.06.2022 / Володимир / /
Перегляди
607
/ Коментарі відсутні

Гостею десятого ювілейного випуску бункерного телеведучого Центру радикальних українців з Володимира стала місцева журналістка, літературна редакторка, активістка Віталіна Макарик.

Віталіна з телеведучим Джурі Байденком говорили про важливу боротьбу на мовному та культурному фронті, «хароших рускіх» і актуальні новинки українського кіно, літератури, музики.

Під час розмови зачепили важливу тему російської мови в Україні, чи важливо з нею боротися та чому одні громадяни, які раніше спілкувалися мовою окупанта переходять на солов’їну, а інші – навіть не роблять. Також обговорили перейменування вулиць у зв’язку з процесами декомунізації та дерусифікації, оскільки Віталіна Макарик є членом відповідної комісії. Вона зазначила, що відстоює думку, щоб вулицям надавали імена відомих місцевих жителів, які внесли свій вклад у розвиток рідного краю.

Крім цього журналістка нещодавно провела опитування у мережах та виклала першу частину підбірки якісних українських фільмів з активними посиланнями, де їх можна легально переглянути, тим самим спростувавши міф, що в Україні немає цікавого кінематографа. А на останок, гостя порадила глядачам літературу, яка розширить ваш світогляд та дасть відповіді на запитання про події, що відбуваються нині у нашій державі.

Більше дивіться у відео.

Довідково: Центр радикальних українців – не прибутковий проєкт, спрямований на розвиток та відновлення української культури, спростування фейкової інформації, боротьбу з русифікацією в Україні.

Команда ЦРУ дозволила розсекретити їхні імена: над відео працювали актор театру-студії «Різнобарв’я» Юрій Лукницький, оператор – Вадим Музичук та журналіст – Дмитро Кошляцький.

Читайте також: Розповіли історію дня перемоги: хроніки ЦРУ з Володимира про дев’яте «мая»




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа