<

Парк з топіарами у Володимирі – єдиний подібний «інтелектуальний» парк в Україні, – Стемковський

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:46 | 1.10.2021 / Володимир / , , /
Перегляди
2768
/ коментарі 2

Декоративні скульптури «Легенди Володимира» нещодавно встановили в парку біля музею. Чиї образи прикрашають парк у вигляді топіарів у Володимирі – розповів автор проєкту Олександр Стемковський.

Проєкт “Парк інтелектуального відпочинку “Легенди Володимира” був запропонований до реалізації рік тому в рамках громадського бюджету.

Тепер у парку біля музею у Володимирі можна побачити 12 скульптур. Серед них є фігура Юрія Переможця на коні, який встромлює спис у змія.

За легендою, лютий Змій колись жив у Володимирі, місцеві жителі були змушені приносити йому в жертву молодих дівчат. Черга дійшла до дочки князя і тоді він оголосив конкурс: тому, хто переможе Змія, він видасть свою дочку заміж. Юрій вийшов на поєдинок, переміг та одружився з принцесою.

Символічно біля РАЦСу на фоні скульптури серця встановили образи Юрія Переможця з князівною.

У Володимирі в 17-му столітті знаходився храм монахів-капуцинів. Ці монахи славилися своєю душевною добротою. За легендою, коли у Володимирі була бубонна чума, монахи збирали харчі та спускали їх прокаженим.

Також у нашому місті, розповідає Стемковський, в 19-му столітті проживав відомий на всю Україну юрист та мировий суддя Омелян Дверницький. Він став фундатором історисного музею Володимира. Окрім цього, чоловік повпливав на реставрацію Успенського Собору.

Скульптури зроблені з металевого каркасу і штучної трави. Гарантія їх збереження 5-10 років. Проте на топіари не можна ставати та опиратися, тому що при падінні вони можуть травмувати людину, адже важать більше 50-ти кілограм.

“Хочу подякувати мешканцям Володимира за те, що проголосували за цей проєкт. Завдяки вам ми реалізували цю красу в життя. Проте для того, щоб топіари прослужили довго, прошу не сідати та не опиратися на них. Давайте віднесемося до оновлень парку по-європейськи”, – наголосив атор проєкту.

Подібні парки з топіарами є у великих містах України, проте парк “Інтелектуального відпочинку”, в якому багато скульптур, пов’язаних між собою певними легендами, нема деінде.

Виконавцями робіт була фірма зі Львова, яка має досвід встановлення подібних скульптур за кордоном.

Читайте також: Завершилось голосування Бюджету участі: за які проєкти віддали свій голос володимирчани

Зелені унікальні скульптури встановили у сквері Володимира




коментарів: 2
  1. Дуже гарна ідея! Дякую за її реалізацію! Дійсно, скульптури прикрасили парк! Як і вироби майстра Олега Дубинчука!
    Чекаємо на нові сміливі проєкти!

  2. Добре шо єдиний в Україні, значить в Україні живуть адекватні люди!
    А цей скоро, надіюсь, пропаде

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця