<

У Володимирі презентували прилад для відеодіагностики трубопроводів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:17 | 18.06.2021 / Володимир / /
Перегляди
669
/ 1 коментар

Представники ТОВ «Імест Плюс», які завітали з презентацією системи телеінспекції, не лише розповіли про принцип її роботи керівництву Володимир-Волинського УВКГ та представникам міської ради, відповідальних за житлово-комунальну сферу міста, а й продемонстрували її в дії.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Володимира.

Компанія займається реалізацією обладнання для прочистки, інспекції, пошуку вуличних комунікацій. Саме у неї торік містом був придбаний комплекс для гідродинамічного очищення інженерних мереж для підприємства, за допомогою якого є можливість прибрати з трубопроводів відкладення у вигляді піску, мулу, жиру та сміття, і зменшити витрати на їх прочистку.

Так, в одному з дворів по вулиці Ковельській, 138, під час прочистки трубопроводу виявилося, що він на 80% забитий жировими відкладеннями, які сприяють засміченню комунікацій і нормальному функціонуванню трубопроводу.

Після гідродинамічного очищення телеінспекція виявила пролом у трубі, який і створив затор, що стало причиною накопичення жиру. Пролом також був виявлений по вулиці Сагайдачного, 7.

Під час прочистки каналізаційної труби, що по вулиці Івана Франка, працівникам водоканалу знову довелося витягувати сторонні предмети, які потрапляють туди не без допомоги мешканців будинку, серед яких – пластикові пляшки.

Два проломи у двох місцях. Скільки їх ще може бути, якщо проінспектувати усі мережі? Адже не секрет, що зношеність трубопроводів складає 80%. І коли трапляються аварійні ситуації, бригадам доводиться розкопувати певні ділянки, щоб виявити проблему.

Зі слів представника компанії, прилад являє собою відеокамеру високої роздільної здатності, яка передає зображення на монітор фахівця, дозволяючи провести повний огляд водопроводу. Така система телеінспекції насамперед дає можливість прискорити діагностику та процеси, що відбуваються всередині трубопроводів.

Також при здійсненні діагностики не потрібно буде викопувати чи демонтувати відрізок трубопроводу або ж всю систему, а можна буде ліквідувати проблему у точно визначеному місці.

Беручи до уваги зношеність мереж, а також людський фактор, йдеться про те, що люди свідомо їх засмічують, безумовно такі прилади потрібні підприємству. Наразі це питання вивчатиметься керівництвом водоканалу та міста, після чого буде прийнято відповідне рішення.




один коментар
  1. Хай би влада придбала такий прилад, тоді знайдемо людей, які нелегально врізалися у труби та матимуть змогу заблокувати її, або ж взяти кошти на користь держави за користування трубою…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Травня, П’ятниця
16 Травня, Четвер