<

Простір, який потрібно розвивати: нардеп Гузь відвідав ВетеранХаб у Володимирі

18:35 | 16.05.2024 / Володимир / , /
Перегляди
639
/ Коментарі відсутні

У квітні у Володимирі недалеко від центра міста, на вулиці Івана Франка, 8 розпочала діяльність громадська організація «ВетеранХаб». Під час роботи в окрузі народний депутат Ігор Гузь ознайомився із роботою закладу.

Супроводжували його міський голова Володимира Ігор Пальонка, депутат Волинської обласної ради Андрій Бокоч та депутат облради і перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук.

Як зазначила керівниця організації та радниця міського голови Володимира, в минулому бойовий медик, Наталія Микита, до закладу щодня можуть приходити ветерани для отримання різного роду допомоги або ж поспілкуватися у колі однодумців. Найчастіше військові звертаються із юридичними питаннями за соціальною допомогою, психологічною, реабілітацією.

ВетеранХаб – це затишний простір, де готові допомогти, вислухати та підтримати учасників бойових дій, їхні родини та членів сімей загиблих Героїв. До організації наразі входить близько 30 членів. Тут вони можуть бути своїми серед своїх та знати, що їх зрозуміють та почують.

У закладі працює кваліфікований психолог, яка проходила спеціальне навчання – Олена Токарєва. Щоб отримати консультацію потрібно попередньо записатися. Зробити це можна за номером телефону: 063 425 6778.

Тут є книги, які військові можуть почитати на місці або взяти із собою, куточок для приготування чаю та кави, виокремлена дитяча зона, якщо ветерани приходитимуть із дітьми.

Нардеп позитивно оцінив роботу організації, зазначив, що подібного роду заклади є досить затребуваними в наш час, і надалі попит на них лише збільшуватиметься. Адже буде багато людей, які повертатимуться з війни та шукатимуть підтримки. Також обговорили можливість співпраці Ветеран Хабу із майбутнім реабілітаційним центром, який планують збудувати у Володимирі.

Ігор Гузь порадив спробувати залучати грантові кошти, щоб отримувати додаткове фінансування та мати можливість для розвитку. Це дасть можливість ввести штатну одиницю психолога, чи людини, яка постійно буде знаходитися у ВетеранХабі. Адже схожих програм є чимало за державної підтримки та й іноземні донори готові фінансувати подібного роду проєкти.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Липня, Субота
26 Липня, П’ятниця