<

У селі біля Нововолиська відключили трьох споживачів, які заборгували за воду близько 50 тис. грн

12:10 | 4.04.2024 / Нововолинськ / , /
Перегляди
492
/ Коментарі відсутні

Днями водоканал відключав від водопостачання боржників у Новолинську та селі Будятичі, які заборгували за воду близько 50 тис. грн.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці підприємства.

У гуртожитку, що на Винниченка, споживачі 2 роки поспіль не платять за воду. При цьому миють посуд, приймають душ, змивають у туалеті. Обоє – міцні чоловіки, здатні дати собі раду. Натомість – регулярно топлять сусідів поверхом нижче і навідріз відмовляються сплачувати за воду та каналізацію, якими охоче користуються. За 2 роки мешканці квартири накопичили понад 8400 грн боргу.

Тож після чергових прохань, повідомлень та пропозицій укласти договір реструктуризації Нововолинськводоканал вдався до радикальних дій – відключив мешканців від водопостачання.

У Будятичах залишився без водопровідної води один із найбільших боржників. У будинку, де приписано 8 осіб і відсутній лічильник, борг за воду перевалив за 31000 грн. Зі слів власника, водою він зовсім не користується. Тільки тримає в колодці на всяк випадок підключений до водопровідної мережі кількаметровий шланг. Чи то для власних потреб, чи то для поливу городини – працівникам водоканалу з’ясувати не вдалося. Але шланг від’єднали, вентиль опломбували.

В іншому будинку у селі зареєстровано 5 осіб. Наразі там ніхто не проживає. А водопроводом, який виходив у двір, почали користуватися спритні сусіди. То город поливають, то худобу поять – все ж таки економніше, ніж із власного крану. Сусідам – радість, а водоканалу – збитки.

За воду п’ятеро мешканців будинку заборгували майже 6000 грн. Ще й інших комунальних боргів назбиралося чимало. За борги будинок уже відключений від світла і газу. А тепер – і від водопостачання.

“Усі розумники, які залюбки роками користуються водою та каналізацією, при цьому боргують водоканалу, будуть від’єднані від водопостачання. Також матеріали по таких боржниках водоканал передає до суду для стягнення заборгованості в примусовому порядку. Користуєтеся водою та каналізацією – сплачуйте за спожиті послуги”, – йдеться у дописі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок