<

Хочемо створити в Нововолинську робочі місця, — французький інвестор Ксав’є Пако розповів про виробництво інвалідних візків

10:46 | 15.06.2023 / Інтерв'ю, Нововолинськ / , /
Перегляди
4500
/ 1 коментар

Французький інвестор Ксав’є Пако планує у Нововолинську відкрити фабрику з виробництва інвалідних візочків. Про плани на майбутнє, виробництво, нові робочі місця та вартість проєкту розповів інвестор журналістам БУГу.

Поспілкуватися з Ксав’є Пако вдалося на масштабному форумі підприємців Нововолинської та Володимирської громад. Допомагав з перекладом французької мови Володимир Пилипенко – керівник промислової компанії в Україні.

— Розкажіть про себе та вашу компанію?

— Мене звати Ксав’є Пако, я живу на заході Франції та працюю у сфері медичного обладнання вже 32 роки. Вперше приїхав у Нововолинськ у 2020 році з гуманітарною місією від організації «Ротарі-Франція». Зараз у мене у планах відкрити у місті фабрику з виробництва медичного обладнання – інвалідних візочків. У нас налагоджена співпраця з мером Нововолинська Борисом Карпусом та Богданом Бадзюном.

— Виробництво ви пануєте облаштовувати в індустріальному парку Нововолинська?

— Так, ми нещодавно дивилися ділянки, тому будувати плануємо там.

— Чому вирішили будувати саме в Нововолинську, в Україні?

— Це дуже гарний регіон, а Нововолинськ, тому що тут молодий мер, який має бажання творити та розвивати місто. Все у місті робиться для того, щоб допомогти іноземним компаніям відкрити виробництво. Також перевага Нововолинська – поряд кордон з Польщею. Це дозволить реалізувати багато наших задумів та мрій між Європою та Україною.

— Ви будете чекати завершення війни, щоб відкрити ваш бізнес?

— Вже двічі був цьогоріч в Україні, мені у Франції кажуть, що я поїхав з глузду, куди я поїхав, щей хочу відкрити виробництво. Але ми допомагаємо, знаємо, що люди продовжують жити, вони хочуть працювати. І ми хочемо бути разом з ними.

— Розкажіть детальніше про ваше майбутнє виробництво?

— У Франції я виробляв медичне обладнання для всіх країн, операційні столи, медобладнання, а найбільше це візочки для всіх категорій людей: дітей, дорослих, військових. Знаю, що в Україні немає свого національного виробника цієї категорії обладнання, і спільно з українцями, об’єднавшись, ми хочемо створити виробництво візочків для всієї країни. У яких є гостра потреба.

— Ринок збуту продукції буде тільки Україна чи ще інші країни Європи, світу?

— Спершу закриємо потреби українського ринку, а далі будемо впроваджувати експорт в інші країни. Але бажання зробити під українським брендом.

— Щодо масштабів, скільки пануєте виробити візочків на рік та скільки буде нових робочих місць?

— Орієнтовно – 2000 візочків на місяць. На початку планується створення 35-50 робочих місць. Для нас важливо створити бізнес та нові робочі місця, так ми зможемо допомогти українцям.

— Скільки коштуватиме відкрити фабрику у Нововолинську?

— Для старту та запуску виробництва потрібно декілька мільйонів євро.

Читайте також:

Французькі інвестори хочуть побудувати цех для виробництва інвалідних візків у Нововолинську.

Нововолинська лікарня отримала електрохірургічний апарат від ГО «Ротарі клуб «Київ-Бальзак».

Індустріальний парк «Нововолинськ» розпочав роботу.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя