<

Керуючій компанії індустріального парку у Володимирі надали в оренду земельну ділянку на 30 років

15:20 | 8.09.2023 / Володимир / /
Перегляди
1857
/ 1 коментар

Керуючій компанії індустріального парку «Володимир» ТОВ «Інвестиційно-керуюча компанія Бюро Інвестиційних Програм» надали в оренду земельну ділянку на 30 років, площею майже 38 Га, та встановили плату за її використання.

За відповідне рішення депутати проголосували на сесії 7-го вересня.

З метою забезпечення економічного розвитку міста, активізації інвестиційної діяльності, створення нових робочих місць, розвитку сучасної виробничої інфраструктури на території Володимир-Волинської міської територіальної громади, міська рада вирішила
надати в тимчасове користування на умовах оренди ТОВ «Інвестиційно –керуюча компанія Бюро Інвестиційних Програм» земельну ділянку площею 37,657 Га, що розташована на вулиці Луцькій.

Планується що там будуть розміщуватися та експлуатуватися основні, підсобні і допоміжні будівлі та споруди підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості для створення індустріального парку.

Крім того, встановили наступну ставку орендної плати:
          –  за 1-й рік використання – 0,1 відсотка;
          –  за 2-й рік використання – 0,1 відсотка;
          –  за 3-й рік використання – 0,1 відсотка;
          –  за 4-й рік використання – 0,5 відсотка;
          –  за 5-й рік використання – 0,5 відсотка.

Як зазначила начальниця Відділу економічного розвитку та проєктно-інвестиційної діяльності й депутатка Оксана Виваль, така низька ставка на перші п’ять років оренди пов’язана з тим, що за цей час інвестори не будуть ще здійснювати підприємницької діяльності. Передбачається що за цей період в ІП будуть прокладати комунікації та проводити будівництво об’єктів. А уже після 5 років, коли Індустріальний парк нормально запрацює, розмір орендної плати зможуть переглянути.

Вона також додала, що наразі один з інвесторів зацікавлений розмістити свій бізнес в індустріальному парку Володимира через близькість до залізниці. Тож ведуться перемовини з Укрзалізницею.

В місячний термін з дня ухвалення даного рішення ТОВ «Інвестиційно – керуюча компанія Бюро Інвестиційних Програм» зобов’язане в місячний термін укласти з міською радою договір оренди земельної ділянки. А також зареєструвати речове право на земельну ділянку  відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

Нагадаємо. що в березні міський голова Володимира Ігор Пальонка підписав договір про створення та функціонування індустріального парку «Володимир» із ТОВ «Інвестиційно-керуюча компанія «Бюро Інвестиційних Програм»», керівником якої є Олександр Бондаренко. Дана компанія також керує індустріальним парком в Нововолинську.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок