<

У Володимирі необхідно створити центр реабілітації для військових, – Матвійчук на сесії Волиньради

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:31 | 16.03.2023 / Володимир / , , , /
Перегляди
1233
/ Коментарі відсутні

16-го березня на сесії Волинської обласної ради депутати підтримали запит депутата Волинської обласної ради Ярослава Матвійчука про необхідність створення серії реабілітаційних центрів для військових у Волинській області, зокрема і в Володимирі.

Запит був спрямований до голови Волинської ОДА Юрія Погуляйка, голови Волинської обласної ради Григорія Недопада та начальника управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації Юрія Легкодуха.

Як йдеться у запиті Ярослава Матвійчука, за 9 років війни суспільство поповнилося великою кількістю поранених та травмованих військовослужбовців, процес їх реабілітації – досить тривалий, він не обмежується тільки наданням допомоги на госпітальному етапі, є необхідність у подальшому догляді та адаптації до життя в цивільних умовах. Беззаперечним фактором на користь княжого міста є дислокація військових формувань, а також і те, що лише сьогодні у ТМО Володимира перебуває понад сотня осіб, що потребують лікування.

Матвійчук звернув увагу і на приміщення станції переливання крові – воно може стати потужною основою для надання різностороннього супроводу та відновлення потребуючих. Нагадаємо, триває процедура про його передачу з обласного підпорядкування на баланс міста.

Підсумовуючи, представник Володимира у Волинській обласній раді просив про сприяння та допомогу у налагодженні комунікації з НСЗУ та іншими дотичними установами для забезпечення позитивного вирішення даних суспільно важливих питань.

Ярослав Матвійчук вважає за необхідне управлінню охорони здоров’я обласної державної адміністрації визначити приміщення, на базі яких будуть створені реабілітаційні центри, в т.ч. розглянути питання створення такого центру на базі станції переливання крові у м. Володимирі, але обов’язково – зі збереженням роботи самої станції. До слова, уже робиться проєкт на базі колишньої інфекційної лікарні, на що виділили з міського бюджету Володимира 3 млн грн.

Він переконаний – необхідно формувати чітку обласну Програму для реабілітації військових, синхронізувати роботу Волинської обласної ради, обласної військової адміністрації та органів місцевого самоврядування у даному напрямку, а на Госпітальній раді області затвердити відповідну Програму і дорожню карту, як має розвиватись область в напрямку реабілітації військових. Попереду ще чимало роботи на цій ниві, і започаткування реабілітаційного центру у Володимирі буде достойним стартом у відновленні військових нашого регіону, вважає Ярослав Матвійчук.

До слова, дане питання також неодноразово піднімав командир 14 бригади Олександр Охріменко.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця