<

Децентралізація та надходження до місцевих бюджетів: на Турійщині відбувся масштабний форум за участю голів громад Прибужжя

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:46 | 14.05.2021 / Володимир / , /
Перегляди
11
/ Коментарі відсутні

14-го травня у селі Радовичі Ковельського району на Турійщині відбувся масштабний захід за участю народних і обласних депутатів, голів міст та громад Волинської області. Під час спілкування обговорили дії і плани щодо розвитку територій в умовах децентралізації.

Взяли участь у форумі і голови громад Прибужжя.

Тема заходу: «Актуальні питання становлення ОМС в умовах нового адміністративно-територіального устрою». Учасники форуму шукали шляхи становлення органів місцевого самоврядування в умовах нового адмінтерустрою.

Організатори заходу: Волинське регіональне відділення Асоціації міст України у партнерстві з народним  депутатом В’ячеславом Рубльовим та Турійським селищною громадою. Форум пройшов в межах проєкту «ПУЛЬС», що його АМУ втілює за підтримки USAID.

Засідання регіональної політичної платформи включало дві дискусійні панелі – «Питання законодавчого забезпечення реформи місцевого самоврядування та регіонального розвитку. Ефективна взаємодія центральної та місцевої влади» та «Проблемні питання розвитку ефективного місцевого самоврядування. Практичні аспекти формування спроможних територіальних громад».

Доповідачами виступили: Іван Лукеря, заступник Міністра розвитку громад та територій України, народні депутати України Андрій Клочко, Віталій Безгін, Олена Шуляк, Аліна Загоруйко, Володимир Іванов, та Григорій Недопад, голова Волинської обласної ради, народні депутати України Лариса Білозір, Олександр Аліксійчук, Дмитро Чорний, голова Волинського РВ Асоціації міст України, ректори Луцького національного технічного університету та Волинського національного університету  імені Лесі Українки –  Ірина Ввахович та Анатолій Цьось, заступник голови Волинської ОДА, Ігор Чуліпа, голова Ковельської райдержадміністрації, Ольга Черен, Турійський селищний голова, Олексій Безсмертний.

У рамках засідання обговорили пропозиції до проєктів законів України, спрямовані на врахування обґрунтованих потреб органів місцевого самоврядування та покращення фінансового забезпечення територіальних громад.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер