<

Про нові фільтри, що буде на заводі «СТО» та екологію: «Кроноспан» у Нововолинську показав своє виробництво

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:10 | 23.09.2019 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
15
/ коментарі 4

23-го вересня на підприємстві «Кроноспан УА», що знаходиться у Нововолинську, відбулась відкрита зустріч. Розповіли про плани на майбутнє, екологію та провели для журналістів, активістів та депутатів екскурсію на виробництві.

Голова депутатської екологічної комісії Віктор Марчак зазначив, що разом із гендиректором вирішили запросити людей, щоб вони мали змогу поставити запитання керівництву та спеціалістам і подивитися на процес виробництва.

Представники ЗМІ, два депутати Нововолинської міської ради – Віктор Марчак та Олег Приступчук та декілька активістів – місцевих мешканців, виявили бажання відвідати «Кроноспан».

Генеральний директор Наталія Покінська розповіла про діяльність підприємства та майбутні плани. З’явився завод в 2004 році і за словами гендиректора, він постійно модернізується: технологічно та екологічно. На вході в підприємство розташовані ворота для радіологічного контролю сировини.

Щодо розширення: Кроноспан будує лінію із виробництва орієнтованостружкової плити та лінію із розпилу та пакування деревини. Облаштовується два фільтри: встановлення мокрого електростатичного пилоочисника на дільниці висушування стружки та дооснащення дільниці висушування стружки ДСП з влаштуванням вологого електростатичного фільтру.

Технічний директор «Кроноспан УА» Бартоломей Козьол розповів, що зі встановленням нових фільтрів, вартість яких близько 10 мільйонів євро, ще більше зменшаться викиди в повітря.

У грудні планують закінчити облаштовувати один, у березні 2020 року з’явиться інший.

“Крок вперед. Кроноспан діє на території Україні, але ми є світовим виробником. Євросоюз вимагає встановлення нових сучасних фільтрів, тому вони будуть. Хоч зараз діяльність відповідає українським нормам і ми перші, хто будемо мати такі очисні споруди в Україні”, – зазначив технічний директор.

Загалом на даний момент на підприємстві 21 пилогазоочисна установка: 9 циклонів, 3 циклон-фільтри, 8 мішкових фільтрів та 1 фільтр вологої очистки від формальдегіду.

Бартоломей Козьол також розповів, що після перевірки, яка була ініційована Марчаком за підсумками зборів “Хочу дихати” державна екоінспекція з 19 по 20 серпня знайшла незначне порушення на одній із очисних установок.

У результаті вимірювання забруднюючих речовин у викидах від стаціонарних джерел перевищення нормативу було виявлено тільки по димарю теплогенераційної установки – викидах оксиду вуглецю.

“Для усунення порушення були проведені налагоджувальні роботи, порушення усунено. При повторній перевірці не виявлено перевищення норм”, – зазначив технічний директор.

Наталія Покінська також розповіла, що на території колишнього заводу «СТО», який купили в корпорації «Богдан», буде проводитися виробництво меблів. Частина будівель підлягає знесенню, частина – реконструкції.

Після презентації провели екскурсію територією заводу та розповіли про роботу фільтрів і процес виробництва.

Громадський активіст Віктор Степюк та мешканець 15-го мікрорайону Роман запитали про запах. Вони зазначили, що він є неприємний і влітку неможливо відкрити вікна.

Генеральний та технічний директор підприємтва відповіли, що запах зі встановленням фільтрів має зменшитися і вони звернуть увагу на цей момент. Загалом Покінська зауважила, що керівництво відкрите для громадськості.

Голова екологічної комісії по завершенні зустрічі висловив думку про те, що йому шкода в малій зацікавленості як влади, так і нововолинців. Адже бажаючих прийти на Кроноспан та поставити усі свої запитання, виявилося одиниці.




коментарів: 4
  1. Так це ж нові робочі місця для людей! Приємно читати що к нас буде такий гігант!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер